טביב מוכר את הפועל ת"אאחד הבעלים השנויים במחלוקת בכדורגל הישראלי "תפס טרמפ" על האלימות, והודיע אמש שהוא מעמיד את הקבוצה למכירה הסכום המבוקש: 15 מיליון שקל
רותם גרוסמן
אחרי גל השמועות ובעיצומו
של המאבק נגדו הודיע אתמול הבעלים של הפועל ת"א אלי טביב כי הוא מעוניין למכור את המועדון בקיץ ולעזוב את הקבוצה.
בהודעה ששלח יועץ התקשורת של טביב הסביר הבעלים כי גם האירועים האלימים בכדורגל הישראלי הביאו להחלטתו לעזוב את המועדון שרכש לפני פחות משנה. "הדברים החמורים שקורים כבר תקופה ארוכה אינם מאפשרים לי להמשיך ולהשקיע בקבוצה. לנוכח האירועים החמורים בכדורגל הישראלי וההטרדות הנמשכות נגד בני משפחתי החלטתי להעמיד את הקבוצה על המדף למכירה," נאמר בהודעה.
חוץ מהאירועים האלימים במגרשים, הקש ששבר את גב הגמל מבחינת טביב היה ההפגנות שקיימו האוהדים ביום שישי האחרון מחוץ לסניפי חנויות האופנה של אשתו, דנה אשכנזי. "המפגינים קראו לעוברים ושבים להימנע מלקנות בחנויות אלו. זהו עוד אירוע חמור מני רבים שעוברת המשפחה שלי כבר שבועות ארוכים. קווים אדומים נחצים שוב ושוב, וההטרדות נגד בני משפחתי הפכו לצערי לדבר שבשיגרה. רימון נזרק אל ביתי בשעת בוקר בזמן שאשתי והילדה בת הארבע עמדו לצאת לגן הילדים, השמצות וקריאות נגדי ונגד בני משפחתי הפכו לעניין יומיומי. משפחתי נאלצת לחיות עם מאבטחים ולישון בבית בזמן שמחוצה לו קוראים קריאות גנאי בשעות לילה מאוחרות," נכתב בהמשך הודעתו של טביב שהצהיר: "החלטתי כי אני מעמיד את הקבוצה על המדף למכירה. אני אקיים את כל התחייבויותיי עד סוף העונה."
הליך מכירת הקבוצה ינוהל על ידי עו"ד יורם זמיר. בחודשים האחרונים ניהל טביב באמצעות מקורביו כמה פגישות עם רוכשים פוטנציאליים, ובהם איש עסקים ישראלי בכיר שכבר היה קשור בעבר לקבוצות אחרות בליגה.
בנוסף קיבל טביב הצעה מאנשי עסקים ישראלים החיים במיאמי וגם מאיש עסקים רוסי, שהעביר לו הצעה כספית באמצעות אחד האוהדים המוכרים של הפועל.
טביב, שהבטיח לחזור לאותם גורמים ולפתוח עימם במו"מ רציני על המכירה , טרם עשה זאת בעבר, אולם נראה כי עתה, לאחר שהחליט סופית למכור את הפועל, הוא יקיים פגישות רבות. לדברי מקורביו, הסכום המבוקש הוא לא פחות 15-מ מיליון שקלים.
ממטה המאבק נגד טביב נמסר: "ההודעה של טביב היא צעד חשוב בכיוון הנכון. העובדה שטביב מבין כי הוא אינו רצוי במועדון וכי עליו לעזוב היא מצוינת. עם זאת, למדנו להכיר את טביב ולדעת שעד שזה לא נגמר, זה לא נגמר. נמשיך לפעול כדי להבטיח עתיד טוב יותר להפועל ת"א, שלא כולל בתוכו את אלי טביב."