http://www.haaretz.co.il/sport/israel-soccer/1.1656340האם בדרבי תסתיים שביתת הכיבושים של תמוז?
פיצוץ עסקת העברתו לצרפת והעימות הנלווה עם אלי טביב הביאו את טוטו תמוז לשביתת כיבושים. "חזרתי עם מועקה ולא הייתי חד, אבל זה מאחוריי"
לא ברור מי הרוויח מהסכסוך שהתחולל בינואר בין אלי טביב לטוטו תמוז, על רקע פיצוץ עסקת העברתו של החלוץ למונאקו. בעלי הפועל תל אביב השתוקק להשאיר את החלוץ בקבוצה לפחות עד תום העונה וקיבל שחקן כבוי ומתוסכל. תמוז, לעומת זאת, איבד גם חוזה של למעלה ממיליון יורו בעונה למשך חמש שנים וגם את חדוות המשחק. כולם הפסידו, בעיקר הפועל תל אביב.
דווקא עכשיו, אחרי שבוע בו העידו אנשי הפועל כי "החיוך חזר לפנים של תמוז", בחר טביב לפתוח את הסאגה מחדש, כשהגיש לבית הדין לענייני עבודה בקשה להגביל את החלטת הבורר חנוך קינן, שקבע תג מחיר של 1.5 מיליון יורו עבור מכירת תמוז בחלון ההעברות בינואר. טביב טוען כי הבורר חרג מסמכותו כשקבע שמחירו של תמוז תקף גם לקיץ. בסביבת תמוז נדהמו כששמעו על הפעולה האחרונה של טביב. התגובה נעה בין "לא ברור מה הוא מנסה להשיג", לבין "גם אם בית הדין יקבל את בקשת טביב, המחיר בבוררות מחודשת עשוי להיות נמוך יותר מכיוון שלתמוז נותרה רק עוד שנה בחוזה".
מקורביו של החלוץ הוסיפו: "אם טביב ימשיך להרגיז אותנו, תמוז יבחר להישאר עוד עונה בהפועל ויעזוב עם סיום חוזהו כשחקן חופשי בלי שירוויחו עליו שקל". טביב בוודאי לוקח את האפשרות הזו בחשבון, אבל יש הטוענים כי הוא משוכנע שיוכל להשיג על החלוץ הצעה של כשני מיליון יורו מקבוצה באירופה, שתעמיד את הסכום הזה כרף המינימלי לסכום העברתו. הבעיה היא שעל פי יכולתו של תמוז לאחרונה, כלל לא בטוח שתהיה כזו הצעה בקיץ. אגב, תמוז שוקל הגשת תביעת נזיקין נגד טביב.
אחרי שחזר מצרפת כשהוא "נבגד", כדבריו, חשו אמו אורית וסוכנו רונן קצב כי תמוז אוצר בתוכו כעס רב. "ברגע שאני עולה על המטוס לישראל, הסיפור הזה נשאר במונאקו", ניסה החלוץ להרגיע, "שום דבר לא יישב לי על הלב". מהר מאוד התברר כי קיים פער בין אמירותיו למציאות. הנתונים שלו נותרו כשהיו לפני שהמריא (13 שערים), הדברים שלו נגד טביב עלו לו בהשעיה והתשוקה לכדור נעלמה. "הוא היה בדאון, כולם ראו את זה", מספר אחד השחקנים, "במשך תקופה הוא לא כל כך נשמע באימונים, לא לקח ללב הפסדים. לפני מונאקו, הוא היה צועק בחדר ההלבשה אחרי הפסדים. אחרי ינואר זה השתנה".
אף אחד במועדון לא הופתע כשתמוז התלונן על כאבים בברך אחרי המשחק מול בני סכנין לפני שבועיים. בצוות הרפואי טענו מיד שמדובר ב"פציעת חשק", קביעה שקיבלה חיזוק כשהחלוץ נשלח לצילומים. מצד שני, אמרו בקבוצה, כי "אפשר להבין אותו, לא כל יום מתפוצצת עסקה בסדר גודל כזה. הוא לא חזר אותו שחקן. היתה לו ירידה ביכולת, במוטיבציה ובאנרגיות. בסופו של דבר זה פגע בו מנטלית וירד גם לדשא".
לאחרונה הודה תמוז בפני חבריו: "סיפור מונאקו ישב לי על הלב וכנראה השפיע עלי. חזרתי משם עם מועקה ואני יודע שלאחרונה לא הייתי מספיק חד במגרש, אבל זה מאחוריי". הערב תהיה לו הזדמנות לתקן. "עדיין לא הבקעתי בדרבי", אמר תמוז, "זה משהו שאני חייב לעשות כבר".
שעת מבחן
המשרה בהפועל תל אביב נחשבת לתפקיד חייו של ניצן שירזי. גם הוא הודה בכך. הוא רוצה, וכנראה גם יקבל, חוזה לעונה נוספת וניצחון הערב ודאי יתרום לכך. עד היום כמעט שלא נהנה בתפקיד. שירזי מצא עצמו עוסק בכיבוי שריפות בין השחקנים לבעלים (תמוז, שי אבוטבול), בעבירות משמעת (רועי גורדנה, נוסה איגייבור), בקנסות ובאסיפות נוקבות. מאמן הפועל כבר גיבש החלטה לערוך מהפכה בסגל לקראת העונה הבאה. הוא לא מעוניין בקנדה, שיש, אבוטבול, תמוז, פרנסמן, ידין, אורמוש ואולי גם באיגייבור. "נדע לנקות את כל הרעלים", אמרו בסביבת המאמן. הדרבי היום עשוי לשנות את התמונה מבחינת חלקם.
ראש מטה מאבק האוהדים נגד טביב, נמרוד בוכמן, נחקר אתמול בחשד כי היה אחראי להפצת העלונים נגד הבעלים. האוהד שוחרר ללא כל אישום, אך נאסר עליו להגיע למשחקי הקבוצה במשך חודש ולשהות בקירבתו של טביב במשך חודש וחצי. "חקירתו של בוכמן היא חלק ממהלך בלתי כשר של המשטרה. המאבק הוא לגיטימי ודמוקרטי", מסרו האוהדים.
בימי ההכנה לדרבי, נוהגים אוהדי שתי הקבוצות להופיע במתחם האימונים עם הארסנל השלם של שירים ופירוטכניקה. בעוד אוהדי הפועל מצאו את הזמן בין ההפגנות נגד טביב והגיעו כהרגלם לתמוך, אוהדי מכבי נעדרו. כך היה גם אתמול, באימון המסכם של הצהובים. רבים מהאוהדים טענו כי השחקנים ביקשו זאת, כדי להרגיע את האווירה לקראת הדרבי, אותו לא ניצחה מכבי במסגרת הליגה בארבע השנים האחרונות.
הבעלים מיטש גולדהאר דווקא כן הופיע, ועבור חלק מהשחקנים נוכחותו מלחיצה לא פחות. מנהל מקצועי עדיין לא מונה, אבל הבעלים יעקוב הערב אחר מספר שחקנים, כאשר על הפרק חידוש חוזים לעונה הבאה. מכבי חוששת כי אוהדיה יקראו הערב קריאות גזעניות, כשברקע עונש על תנאי - משחקים ללא קהל עד סיום העונה. האריס מדוניאנין התבשר כי לא ייכלל בסגל, ובתגובה פלט מלים זועמות כנגד המאמן ניר לוין.
הפועל תל אביב
הרכב משוער
אדל, חוטבא, שושן, שולר, אנטבי, אבוטבול, ידין, אורמוש, איגייבור, דמארי, תמוז
מכבי תל אביב
הרכב משוער
חיימוב, סבן, פונצ'ץ', ניבאלדו, זיו, אלברמן, דהן, מיכה, יצחקי, דאבור, עטר