Frank Serpico כתב:
עפר דגמי לעולם כתב:
Frank Serpico כתב:
אתה יודע, שגם לנו היתה "נבחרת ארץ ישראל" (שהתבססה רק על שחקנים מהישוב היהודי) 14 שנים לפני קום המדינה. ואפילו השתתפה פעמיים במוקדמות המונדיאל עוד בטרם היתה לנו מדינה (ב-1934, וב-1938).
אתה טועה. בנבחרת של 1934 היו שני "גויים" וערבי אחד (שלא שותף כי לא היה מספיק טוב).
בנבחרת של אחרי קום המדינה שיחק ארמני, שיחק יווני.
ולנבחרת ארץ ישראל קראו בעולם נבחרת "פלסתיין"
תודה על התיקון, אבל זה עדיין לא סותר את מה שכתבתי. בשנת 1931 (עפ"י מפקד האוכלוסין שערכו הבריטים באותה שנה) הרכב האוכלוסיה בפלשתינה/ארץ ישראל היה כדלקמן: 84 אחוז ערבים ורק 16 אחוז יהודים. כלומר, הישוב היהודי בפלשתינה/ארץ ישראל היווה רק כשישית מסך כל תושבי הארץ. ובכל זאת, נבחרת ארץ ישראל/Palestine התבססה בעיקר על שחקנים מהישוב היהודי (השמטתי את ה"רק" הוספתי את "בעיקר"). כלומר, הנבחרת בהחלט ייצגה את הישוב היהודי בפלשתינה, ולא את ערביי הארץ. לא אתפלא גם אם האהדה לנבחרת היתה בעיקר בקרב הישוב היהודי, ולא בקרב ערביי הארץ.
האמת, שזה גם לא ממש חשוב את מי ייצגה הנבחרת אז יותר - את היהודים אח את הערבים. הנקודה שניסיתי להסביר היא שהיתה נבחרת לאומית אז לחבל ארץ שלא התקיימה בו אז מדינה, אוטונומיה מדינית או יישות מדינית כלשהי. אפילו לא משהו שעוד קרוב לזה. להבדיל מהרשות הפלסטינית של היום.
לא נכון. האם ב-1931 אחרי מאורעות תרפ"ט, היתה פה אוכלוסיה הומוגנית?
ברור שהוקמה נבחרת של יהודים. השלטון פה היה בריטי, זה לא שהיהודים קיפחו את הערבים בתקופה ההיא, הם פשוט התייחסו לחבל הארץ כאל מולדתם ולכן הקימו תנועה לאומית ב-1929 ומוסדות לאומיים. לערבים לקח כמה שנים כדי להזיז את עצמם בנושא מאחר והם היו שבוייים בקונספט הפאן ערבי, הם לא היו פלשתינאים אלא ערבים בהגדרה שלהם.
ההתאחדות ארץ הישראלית, שעסקניה היו יהודים, התקבלה לפיפ"א ולכן השתתפה במשחקים. כך עשתה גם האוטונומיה של הרשות הפלשתינאית לפני כמעט 20 שנה. פיפ"א מחליטה מי ישחק כדורגל, לא האו"ם.