ישראל היום
"שחקנים ליכלכו עלי" פיטוריו של דרור קשטן הטעויות בגביע הטוטו מחאת האוהדים נגד הבעלים לקבוצה ולקינוח: ביקורת מחבריו בחדר ההלבשה בלם הפועל ת"א מרקו שולר רק מבקש להיקלט בארץ ולחזור לכושר משחק "אשאיר כאן חותם חיובי," הוא מבטיח רותם גרוסמן הבלם החדש של הפועל ת"א, מרקו שולר, לא יכול היה לבחור עיתוי גרוע יותר להגעתו לקבוצה. הסלובני ,(28) שנחת בישראל לפני פחות מחודש, בקושי מצליח לעקוב אחר האירועים שרודפים אותו. כמה ימים לאחר שתמך בהבאתו, המאמן דרור קשטן פוטר מתפקידו באמצעות הטלפון, ובמשחק הבכורה שלו בחצי גמר גביע הטוטו הוא הספיק לרשום טעויות שגררו גל ביקורות ארסית מבית ומחוץ. המחאה נגד אלי טביב התעצמה והלכה במתחם האימונים וביציעים, והשחקנים סביבו התלבטו אם להשבית את האימונים. בין שלל הבעיות האלה שולר ניסה להתגבר על שלושת החודשים שבהם בקושי קיבל דקות משחק בגנט הבלגית, ולהפוך למי שישכיח במהרה את החורים של פאצ'לקה ופרנסמן ויעבוד בתיאום עם חבריו החדשים בהגנה. "נכון לעכשיו אני עדיין מתאקלם וגם צריך לחזור לכושר משחק, זו פעם ראשונה בקריירה שלא שיחקתי כל כך הרבה זמן ואני מרגיש את זה," אומר שולר בכנות. "לי ולחבריי להגנה עדיין אין את התיאום הנדרש. אני עובד על זה עם אדל ועם באדיר באימונים ואני בטוח שנוכל להציג הגנה קשוחה ומתואמת יותר בקרוב." "זה משהו שצריך לעבוד עליו. אני מודע לטעויות שהיו לי בגביע הטוטו, אבל אני מרגיש שיפור במשחקים האחרונים ובטוח שעוד אשאיר חותם חיובי בקבוצה." "אנחנו צריכים שקט" כששולר נשאל על הביקורת נגדו שהופיעה בתקשורת, שנאמרה כביכול על ידי חבריו החדשים לקבוצה, הוא מתקשה להסתיר את כעסו. גם את חוסר הנוחות שגורמת לו הבקשה להתייחס לאירועים לא קשה לזהות: "כשפרשנים מבקרים אותי אין לי בעיה, אני רגיל לזה, זו לא המצאה ישראלית. הפתיעו אותי לרעה הכתבות שבהן שחקנים ליכלכו עלי והעבירו ביקורת. חוץ מזה שזה לא לויאלי ורחוק מלהיות מקצועי, לא הייתי מצפה משחקנים לבקר אותי אחרי תקופה כזאת קצרה. אני ממשיך בשלי, זה לא השפיע עלי ואני מנסה תמיד להיות בסדר עם להשיג כמה שיותר שקט מ ה . פו ס על אש ת דוד "א כי צאות רק ואם ככה טובות לא נשיג תגיעו ." תו- לי ש גת בת העל , 15 , מח 24 ' 20: לאירופה "זו תהיה ? טרג- ספורט1 דיה אם מועדון גדול כמו הפועל, שעשה דברים באירופה, יידרדר ולא יהיה גורם משמעותי בצמרת או לא ישחק בעונה הבאה באחד המפעלים האירופיים. אסור לתת לבעיות שיש כרגע להשפיע באופן הרסני כל כך, בטח כשהאפשרות לקחת אליפות עדיין קיימת ואפשר לעשות את זה." מה היו השיקולים לשחק בישראל? אנחנו לא ממש מעצמת כדורגל. "אני מכיר את ישראל לא מהיום, ידעתי לאן אני בא. אני מכיר את גילי ורמוט, סלים טועמה, שלומי ארבייטמן ואת הסוכן שלי דודו דהאן. לפני שנתיים הוא ניסה להחתים אותי באשדוד, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. האנשים נהדרים, מזג האוויר אמור להיות טוב, למרות שמאז שהגעתי יש רק גשם, בדיוק כמו בבלגיה. אני אוהב סקי והתפלאתי לשמוע שיש לכם הר עם שלג, אשמח מאוד לבחון אותו." יש לך מחשבות לעונות הבאות? "הפועל היא לא התחנה האחרונה בקריירה שלי, אבל חשוב יותר לחזור לכושר משחק ושנגיע לאירופה בעונה הבאה. רק משם שחקנים מקבוצות ישראליות יכולים לצאת החוצה. אני רוצה להוביל את נבחרת סלובניה למונדיאל, ואולי לחזור לקבוצה באירופה, לא לפני שאשאיר כאן חוות דעת טובה עלי." כולם. אני לא מסוג השחקנים שבוחר לו חבורה ומתעלם מהיתר." הצלחת להבין מה קורה עם הבעלים אלי טביב ועל מה המחאה נגדו? "אני מבין שיש דרמה מסביב לקבוצה כרגע. אני קולט את האוהדים במשחקים ובאימונים, וגם בחדר ההלבשה השחקנים לא מרגישים בטוחים לגבי עתידם. שאלתי כמה שחקנים על מה המהומה ביציע והסבירו לי על המחאה נגד הבעלים, שאותו לא הכרתי עדיין בכלל." זה משפיע על היכולת במגרש? "מי שחושב שהאירועים לא משפיעים על המשחק ועל השחקנים, לא יודע מה זה להיות כדורגלן. על הדשא רצים בני אדם, לא מכונות. כולנו מושפעים ממה שקורה לנו בבית ובעבודה. כמובן שמקצוען צריך להשתדל להפריד בין הדברים, אבל יש לזה השפעה. אנחנו צריכים
אחרי יום מתיש של מו"מ: חן עזרא לא יגיע להפועל ת"א "טביב הוציא לנו את המיץ" I רותם גרוסמן הפועל ת"א ממשיכה להתנהל בשלט רחוק - והתוצאות לא מאחרות לבוא. המו"מ מול מכבי נתניה על הקשר חן עזרא פוצץ אתמול (היום האחרון להעברות בארץ) בשל פערים כספיים. כמה שעות לאחר מכן חזרו הצדדים למו"מ ואף חתמו על חוזה 4.5-ל עונות באדום. מלבד טביב שוחחו אנשי נתניה גם עם נשיא מכבי חיפה יעקב שחר, שיצא מהתמונה בשעות הצהריים לאחר שבנתניה העדיפו את הצעתו של טביב. למרות החתימה והעיסקה שבמסגרתה היה אמור מחמוד עבאס לעבור לנתניה, הגיעו האדומים באיחור לבקרה התקציבית שלא אישרה את המהלך, שכן חלון ההעברות נסגר בשעה 19:00 והאדומים הגיעו למשרדים 40-כ דקות לאחר מכן. בהפועל שקלו לפנות לנשיאות ביה"ד ביום ראשון, אלא שבשעה 21:00 יצאה הודעה רשמית מטעם דוברו של טביב: "למרות כל הבקשות וההפצרות, לא הסכימו בבקרה לאשר את העברת השחקן, ולצערנו הדבר לא יתממש." בנתניה ביקרו את התנהלותו של טביב לאורך המו"מ. "טביב הוציא לנו את המיץ. הוא סחב את זה יום שלם והעלה כל מיני נקודות ותנאים. חששנו להיכנס איתו למו"מ וחבל שבסופו של דבר עשינו את זה," סיכם גורם המקורב לשיחות. הפסיד זכייה בטוטו הדרמות נמשכו גם בגיזרת החלוץ טוטו תמוז, שלטענת מקורביו וסוכנו, אנשי הפועל טירפדו את מעברו למונקו. שלשום הודיע השחקן כי הוא מוותר על ההצעה הצרפתית וחוזר להפועל, אלא שהתברר שלאחר הודעתו העלה בעלי מונקו את ההצעה לסכומים דמיוניים המוערכים 30-בכ מיליון שקלים לחמש העונות הקרובות. בשלב זה הודיעו תמוז וסוכנו רונן קצב לטביב כי הם מבקשים את טופס השחרור, אלא שאז טביב העלה את דרישתו על סעיף השחרור 1.75-ל מיליון יורו, למרות החלטת הבורר על 1.5 מיליון יורו בלבד כדמי שחרור. בנוסף דרש טביב, לכאורה, 15 אחוזים ממכירה עתידית של החלוץ. "הצרפתים הסכימו לתנאים, למרות שהוא עבר על פסיקת הבורר, אבל טופס השחרור לא הגיע וכל העיסקה נפלה," סיפר אתמול קצב, "אנחנו שוקלים לתבוע את טביב, שגרם לתמוז הפסד רציני ופגיעה בקריירה." השחקן, שחזר אתמול להתאמן, היה שפוף במיוחד, ועל פי חבריו לקבוצה "הוא נראה גמור, ספק אם יהיה לו הרבה חשק לשחק בזמן הקרוב, ובייחוד לאחר שהוא יודע מי אחראי למה שקרה." תמוז עצמו העדיף שלא לתקוף ישירות את טביב אתמול ואמר: "אדבר בסוף העונה, ובינתיים אמשיך לשחק בהפועל, בשביל האוהדים. אני לא מופתע משום דבר שקרה." הקרנבל סביב ניהול הקבוצה ייאלץ להירגע בשבת, אז תגיע מ.ס אשדוד לבלומפילד. המגן יגאל אנטבי יפתח במקומו של גל שיש המוצהב, תמוז אמור לפתוח למרות הכל לצידו של עומר דמארי. אוהדי הקבוצה ממשיכים במחאה נגד טביב ובשבת הם ייפגשו מחוץ לאיצטדיון ויתאמו את המשך צעדי המחאה.
_________________ ארכיון הפועל ת"א בכדורגל htaarchives@gmail.com htaarchives.blogspot.com
|