תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 01:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דיאלוג - על קונגרס האוהדים הגרמני שננעל בסופ"ש הלפני אחרון
הודעהפורסם: 25 ינואר 2012, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
קצת על תרבות אוהדים אחרת.

פוסט חדש:

http://fussballogie.blogspot.com/2012/0 ... st_25.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דיאלוג - על קונגרס האוהדים הגרמני שננעל בסופ"ש הלפני אחרון
הודעהפורסם: 25 ינואר 2012, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
אכן מעורר קנאה וכמיהה, ועם זאת תדהמה על כך שאותם אנשים הנפגשים בכנסים ומשתפים פעולה יוצאים אחר כך לדקור אחד את השני.

מה שמעניין אותי זה - המשטרה/סדרנים בגרמניה לא אוסרים על הכנסת שלטים מכל סוג?

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

נערך לאחרונה על ידי roygordana בתאריך 25 ינואר 2012, 22:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ינואר 2012, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
קרל, אתה מדהים אותי בכל פעם מחדש, לא רק בידע העצום שלך, אלא ביכולת לקחת נושא מורכב ולפרק אותו לרכיבים ברי עיכול להדיוטות כמוני. תודה.
מעולם לא ראיתי שם משתמש מוצדק כל כך.
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ינואר 2012, 23:59 
סמל אישי של המשתמש
כרגיל, תענוג לקרוא :ROSE:

שתי נקודות שאני מקווה שתוכל לענות עליהן:
בפוסט הזה אתה טוען שהיכולת של האוהדים לשים את היריבות בצד כדי להיאבק למען זכויות האוהדים והאולטראס מעוררת כבוד. מצד שני, אני זוכר שכתבת שהאולטראס של סט. פאולי סרב לחבור לארגונים נאו-נאצים במאבק הפירו, ואפילו הצדקת אותם. אולי תוכל להרחיב על הקונפליקט הזה, ומה דעתך עליו? אגב, אני לא הייתי רוצה שהאולטראס יחברו לנאו-נאצים מהלה-פמיליה בשום מקרה (ואני גם בטוח שזה לא יקרה).
אתה גם מאוכזב מהיחס של אוהדי שאר הקבוצות למאבק שלנו מטביב. אני לא כל כך מבין את זה. אם לאחת היריבות שלנו היה בעלים גרוע במיוחד שהורס את המועדון שלהם, הייתי שמח לאידם. אני גם לא מצפה ליחס שונה מאוהדי הקבוצות האחרות למצב שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 00:08 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
אתה גם מאוכזב מהיחס של אוהדי שאר הקבוצות למאבק שלנו מטביב. אני לא כל כך מבין את זה. אם לאחת היריבות שלנו היה בעלים גרוע במיוחד שהורס את המועדון שלהם, הייתי שמח לאידם. אני גם לא מצפה ליחס שונה מאוהדי הקבוצות האחרות למצב שלנו.

לדעתי, הוא התכוון להגיד שצריך לשמור את השמחה לאיד למקרים של הפסדים ספורטיביים על המגרש. התופעה של בעלי הון/סתם שרלטנים שמשתלטים על מועדוני ספורט היא מסוכנת לכולם במידה שווה.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
יובל כתב:

לדעתי, הוא התכוון להגיד שצריך לשמור את השמחה לאיד למקרים של הפסדים ספורטיביים על המגרש. התופעה של בעלי הון/סתם שרלטנים שמשתלטים על מועדוני ספורט היא מסוכנת לכולם במידה שווה.

אבל זה לא מובן לי. למה שאני לא ארצה בעלים גרוע ליריבות שלי? אני רוצה שהן ייכשלו כמה שיותר, ובעלים גרוע זו הדרך הכי טובה שבה הרצון הזה יכול להתגשם. אם אני לא אקבל בשמחה בעלים כזה זו תהיה הסתירה הכי ישירה ובוטה לרצון שלי.
ואני לא מבין איך העובדה שהסיכון הזה קיים עבור כולם אמור לשנות את הדעה שלי. מן הסתם אני ארצה שלי יקרו דברים טובים ולשנואיי יקרו דברים רעים. אין פה גם מקום להשוות במאבק משותף על זכויות אוהדים, מפני שמאבק שכזה הוא משותף אבל המטרה בסופו של דבר היא לשפר את זכויותיך. פה אנחנו לא נאבקים למען חקיקה כלשהי, או משהו אחר שיטיב עם כולם, אלא מאבק פרטי שיטיב רק עמנו, לכן אין סיבה שאוהדים אחרים יתמכו בנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
אכן מעורר קנאה וכמיהה, ועם זאת תדהמה על כך שאותם אנשים הנפגשים בכנסים ומשתפים פעולה יוצאים אחר כך לדקור אחד את השני.

מה שמעניין אותי זה - המשטרה/סדרנים בגרמניה לא אוסרים על הכנסת שלטים מכל סוג?

ברוב המקרים בודקת המשטרה את הציוד המוכנס לאיצטדיונים, כולל מעבר על תוכן הכרזות. בחלק המקרים מדובר בקצין הבטחון של הקבוצה שאחראי לבדיקה הזו. בכל מקרה, אי אפשר למנוע הכנסת כרזות בעלות תוכן מחאתי לגיטימי. פה זה לא ממלכת טביב.

אמיר ונונו כתב:
קרל, אתה מדהים אותי בכל פעם מחדש, לא רק בידע העצום שלך, אלא ביכולת לקחת נושא מורכב ולפרק אותו לרכיבים ברי עיכול להדיוטות כמוני. תודה.

אם הייתי פחות כהה עוד הייתי מסמיק אמיר ונונו. בכל מקרה, הכל עובר עליך!

יובל כתב:

בפוסט הזה אתה טוען שהיכולת של האוהדים לשים את היריבות בצד כדי להיאבק למען זכויות האוהדים והאולטראס מעוררת כבוד. מצד שני, אני זוכר שכתבת שהאולטראס של סט. פאולי סרב לחבור לארגונים נאו-נאצים במאבק הפירו, ואפילו הצדקת אותם. אולי תוכל להרחיב על הקונפליקט הזה, ומה דעתך עליו? אגב, אני לא הייתי רוצה שהאולטראס יחברו לנאו-נאצים מהלה-פמיליה בשום מקרה (ואני גם בטוח שזה לא יקרה).

מדויק יובל, אלא שאולטראס סט פאולי, בהיותו ארגון האוהדים הכי פוליטי בגרמניה, הוא יוצא דופן. ככזה, פירוטכניקה לא מהווה סיבה מספיק טובה בשבילו בכדי להתאחד למאבק בצוותא עם נאצים. מצד שני, נכחתי כמה פעמים בהפגנות נגד אלימות משטרה שיצאו מהאיצטדיון של סט פאולי, והיה מדהים לראות איך אוהדים של היריבה השנואה HSV מחכים בסבלנות מחוץ לאיצטדיון ומצטרפים להפגנה. צריך לזכור שרוב הארגונים בגרמניה הם לא "פוליטיים" בהגדרתם, ולהם אין בעיה לחבור לארגונים אחרים על-מנת לקדם מטרות הנוגעות לכולם.

לגבי הנקודה השניה, אני חולק עליך: הלוואי שמחר כל מועדוני הכדורגל בישראל ישתחררו מאחיזתם של בעלי ההון ויעברו לשליטת האוהדים. היריבות הרי רק תתחדד ותגדל: זה לא יהיה עוד צעצוע של בעל הון X מול צעצוע של בעל הון Y, אלא קבוצות שבאמת משקפות את הלכי הרוח של האוהדים שלהן. אז ברור שלטווח הקצר זה אולי מסב סיפוק לראות קבוצה יריבה שמתפרקת בגלל ניהול לקוי, אבל כל היופי בכדורגל הוא שבניגוד לפוליטיקה, אנחנו חייבים את ה"אויב" שלנו חזק. כל התחרות הספורטיבית מבוססת על מידה מסוימת של איזון בין שני הצדדים. אתה הרי לא תפיק הנאה מלשחק סטנגה עם ילד בן 5, למשל.

נערך לאחרונה על ידי Karl Marx בתאריך 26 ינואר 2012, 16:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 11:28 
Karl Marx כתב:

לגבי הנקודה השניה, אני חולק עליך: הלוואי שמחר כל מועדוני הכדורגל בישראל ישתחררו מאחיזתם של בעלי ההון ויעברו לשליטת האוהדים. היריבות הרי רק תתחדד ותגדל: זה לא יהיה עוד צעצוע של בעל הון X מול צעצוע של בעל הון Y, אלא קבוצות שבאמת משקפות את הלכי הרוח של האוהדים שלהן. אז ברור שלטווח הקצר זה אולי מסב סיפוק לראות קבוצה יריבה שמתפרקת בגלל ניהול לקוי, אבל כל היופי בכדורגל הוא שבניגוד לפוליטיקה, אנחנו חייבים את ה"אויב" שלנו חזק. כל התחרות הספורטיבית מבוססת על מידה מסוימת של איזון בין שני הצדדים. אתה הרי לא תפיק הנאה מלשחק סטנגה עם ילד בן 5, למשל.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 15:49 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
תודה רבה על עוד פוסט מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 ינואר 2012, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
כשקראתי את הטור הזה, לא יכולתי שלא להיזכר באשכול שלך קרל
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/330/716.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
כשקראתי את הטור הזה, לא יכולתי שלא להיזכר באשכול שלך קרל
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/330/716.html

לא מאמין שגרמת לי להעלות את מספר הכניסות של החלאה הזה. לא קראתי את סג"ל כבר הרבה זמן, ומדהים שהוא אשכרה לא משתנה במילימטר בסגנון הכתיבה המליצי שלו.
בכל מקרה, הכיוון הוא נכון. יותר ויותר אנשים אומרים בקול רם את מה שאנחנו עד לפני כמה שנים רק חלמנו עליו. ההצלחה של הפועל אוסישקין, קטמון וקביליו היא קודם כל מהפכה תודעתית, שאת הניצנים שלה אנחנו מתחילים לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2012, 00:13 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

זה כי אתה מחזיק בדעה ילדותית (שיש גם מבוגרים שמחזיקים בה). אם יש ניהול מושחת וגרוע - היום זה הם, מחר זה אנחנו.
אני רוצה שהיריבות שלנו יתנהלו טוב, שישחקו כדורגל טוב, ואנחנו נשחק טוב מהם וננצח אותם על המגרש.
הרבה יותר כיף לנצח קבוצה חזקה מאשר קבוצה חלשה ומפורקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 ינואר 2012, 01:38 
סמל אישי של המשתמש
אמיר ונונו כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: