roygordana כתב:
אכן מעורר קנאה וכמיהה, ועם זאת תדהמה על כך שאותם אנשים הנפגשים בכנסים ומשתפים פעולה יוצאים אחר כך לדקור אחד את השני.
מה שמעניין אותי זה - המשטרה/סדרנים בגרמניה לא אוסרים על הכנסת שלטים מכל סוג?
ברוב המקרים בודקת המשטרה את הציוד המוכנס לאיצטדיונים, כולל מעבר על תוכן הכרזות. בחלק המקרים מדובר בקצין הבטחון של הקבוצה שאחראי לבדיקה הזו. בכל מקרה, אי אפשר למנוע הכנסת כרזות בעלות תוכן מחאתי לגיטימי. פה זה לא ממלכת טביב.
אמיר ונונו כתב:
קרל, אתה מדהים אותי בכל פעם מחדש, לא רק בידע העצום שלך, אלא ביכולת לקחת נושא מורכב ולפרק אותו לרכיבים ברי עיכול להדיוטות כמוני. תודה.
מעולם לא ראיתי שם משתמש מוצדק כל כך.

אם הייתי פחות כהה עוד הייתי מסמיק אמיר ונונו. בכל מקרה, הכל עובר עליך!
יובל כתב:
כרגיל, תענוג לקרוא
שתי נקודות שאני מקווה שתוכל לענות עליהן:
בפוסט הזה אתה טוען שהיכולת של האוהדים לשים את היריבות בצד כדי להיאבק למען זכויות האוהדים והאולטראס מעוררת כבוד. מצד שני, אני זוכר שכתבת שהאולטראס של סט. פאולי סרב לחבור לארגונים נאו-נאצים במאבק הפירו, ואפילו הצדקת אותם. אולי תוכל להרחיב על הקונפליקט הזה, ומה דעתך עליו? אגב, אני לא הייתי רוצה שהאולטראס יחברו לנאו-נאצים מהלה-פמיליה בשום מקרה (ואני גם בטוח שזה לא יקרה).
אתה גם מאוכזב מהיחס של אוהדי שאר הקבוצות למאבק שלנו מטביב. אני לא כל כך מבין את זה. אם לאחת היריבות שלנו היה בעלים גרוע במיוחד שהורס את המועדון שלהם, הייתי שמח לאידם. אני גם לא מצפה ליחס שונה מאוהדי הקבוצות האחרות למצב שלנו.
מדויק יובל, אלא שאולטראס סט פאולי, בהיותו ארגון האוהדים הכי פוליטי בגרמניה, הוא יוצא דופן. ככזה, פירוטכניקה לא מהווה סיבה מספיק טובה בשבילו בכדי להתאחד למאבק בצוותא עם נאצים. מצד שני, נכחתי כמה פעמים בהפגנות נגד אלימות משטרה שיצאו מהאיצטדיון של סט פאולי, והיה מדהים לראות איך אוהדים של היריבה השנואה HSV מחכים בסבלנות מחוץ לאיצטדיון ומצטרפים להפגנה. צריך לזכור שרוב הארגונים בגרמניה הם לא "פוליטיים" בהגדרתם, ולהם אין בעיה לחבור לארגונים אחרים על-מנת לקדם מטרות הנוגעות לכולם.
לגבי הנקודה השניה, אני חולק עליך: הלוואי שמחר כל מועדוני הכדורגל בישראל ישתחררו מאחיזתם של בעלי ההון ויעברו לשליטת האוהדים. היריבות הרי רק תתחדד ותגדל: זה לא יהיה עוד צעצוע של בעל הון X מול צעצוע של בעל הון Y, אלא קבוצות שבאמת משקפות את הלכי הרוח של האוהדים שלהן. אז ברור שלטווח הקצר זה אולי מסב סיפוק לראות קבוצה יריבה שמתפרקת בגלל ניהול לקוי, אבל כל היופי בכדורגל הוא שבניגוד לפוליטיקה, אנחנו חייבים את ה"אויב" שלנו חזק. כל התחרות הספורטיבית מבוססת על מידה מסוימת של איזון בין שני הצדדים. אתה הרי לא תפיק הנאה מלשחק סטנגה עם ילד בן 5, למשל.