תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 01:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סוקרטס נפטר
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
בטח רק הזקנים זוכרים את הנבחרת ההיא.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4156698,00.html
כוכב העבר של נבחרת ברזיל בכדורגל, סמפיו דה סוזה ויירה דה אוליביירה - המכונה סוקרטס - הלך לעולמו בגיל 57 לאחר מאבק במחלה זיהומית קשה.
הקשר התפרסם במיוחד במשחקי גביע העולם שהתקיימו בספרד (1982) ובמכסיקו (1986).

בשבילי המשחק הכי בלתי נשכח זה המשחק הגדול נגד איטליה עם השלושער של פאולו רוסי ב 82.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סוקרטס נפטר
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:10 
סמל אישי של המשתמש
ד"ר סוקרטס. היה בועט פנדלים בלי מרחק הרצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:17 
לי המהלך הכי זכור שלו היה הפנדל שהוא בעט נגד צרפת ב 86 בדו קרב בעיטות עונשין, כמו שיהלום אמר הוא לקח שני צעדים ובעט והשוער עצר בלי מאמץ.
בהמשך היו עוד החטאות גם פלאטיני החטיא, אבל ההחטאה של סוקראטס הייתה הכי דרמטית, בגלל האדישות שבה הוא בעט.
דרך אגב את הבעיטה האחרונה בדו קרב הזה בעט אחד לואיס פרננדז שהעלה את צרפת לשלב הבא.
אחרי חיפוש קצת, הנה הבעיטה שלו http://www.youtube.com/watch?v=H9860wK7tE4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:21 
שחקן ענק
עצוב

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
השער שלו נגד איטליה ב 0:45 בתקציר הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=qgRpRTbk1oo

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 18:43 
לא כאלה זקנים, אל תעליב.. :)

אליל ילדות,
אני זוכר את עצמי כילד בן 7 רואה את המשחקים של מונדיאל ספרד 82, היה לי גם אלבום קלפים של ספרד 82.

מהשחקנים הראשונים שהערצתי כילד.. איפה הם אותם גדולים- סוקרטס וזיקו בברזיל, דניאל פסארלה מארגנטינה, דינו זוף ופאולו רוסי מאיטליה, קרל היינץ רומינגה מגרמניה...

דור השחקנים שגדלתי עליהם :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 21:23 
tsach כתב:
לי המהלך הכי זכור שלו היה הפנדל שהוא בעט נגד צרפת ב 86 בדו קרב בעיטות עונשין, כמו שיהלום אמר הוא לקח שני צעדים ובעט והשוער עצר בלי מאמץ.
בהמשך היו עוד החטאות גם פלאטיני החטיא, אבל ההחטאה של סוקראטס הייתה הכי דרמטית, בגלל האדישות שבה הוא בעט.
דרך אגב את הבעיטה האחרונה בדו קרב הזה בעט אחד לואיס פרננדז שהעלה את צרפת לשלב הבא.

ז'ואל באטס היה שוער ליצן, אולי קצת פחות ליצן מזה שקדם לו בנבחרת (וחירבן להם את חצי הגמר בסביליה ב-82' מול גרמניה), ז'ן לוק אטורי. הגול שבאטס קיבל מאבי כהן הירושלמי בר"ג מזווית אפס בראש מדבר בפני עצמו.
המשחק הזה מול בראזיל היה יוצא דופן. בפעם הראשונה העניק עיתונאי ישראלי ציון 10 לשחקן לא ישראלי: אלי עזור בחדשות לז'ואל באטס. כמה שנגיד שסוקרטס בעט בלי מרחק הרצה, העצירה היא מופלאה. עם היד הנגדית, כדור שהולך יוצר מחצי גובה ליד הקורה. באטס אולי תפס פינה אבל לתפוס פינה ולזנק גבוה זה בלתי אפשרי. זה פנדל טוב, העצירה היא לא מובנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
עפר דגמי לעולם כתב:
tsach כתב:

ז'ואל באטס היה שוער ליצן, אולי קצת פחות ליצן מזה שקדם לו בנבחרת (וחירבן להם את חצי הגמר בסביליה ב-82' מול גרמניה), ז'ן לוק אטורי. הגול שבאטס קיבל מאבי כהן הירושלמי בר"ג מזווית אפס בראש מדבר בפני עצמו.
המשחק הזה מול בראזיל היה יוצא דופן. בפעם הראשונה העניק עיתונאי ישראלי ציון 10 לשחקן לא ישראלי : אלי עזור בחדשות לז'ואל באטס. כמה שנגיד שסוקרטס בעט בלי מרחק הרצה, העצירה היא מופלאה. עם היד הנגדית, כדור שהולך יוצר מחצי גובה ליד הקורה. באטס אולי תפס פינה אבל לתפוס פינה ולזנק גבוה זה בלתי אפשרי. זה פנדל טוב, העצירה היא לא מובנת.

תגיד לי משהו, אוף טופיק -
בתקופה הזאת כבר היו מדליפים שמקבלים בתמורה ציון גבוה בעיתון, או שזה התחיל מאוחר יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 22:26 
מה??

כמה עצוב. היה אחד הגיבורים הגדולים בכדורגל העולמי בתקופה שרק התחלתי להתעניין.

שחקן חכם בצורה בלתי רגילה, שתמיד שיחק בנונשלאנטיות יוצאת דופן. אחד הדברים המעניינים לגביו זה שהוא מעולם לא שיחק בקבוצה עד שהגיע לגיל בוגרים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 22:36 
בכל מדור ספורט שמכבד את עצמו זה אמור להיות השער מחר בבוקר
לא היתה דמות שייצגה יותר את ברזיל של 82, של הרומנטיקה בכדורגל
בעקבות ההפסד של מכבי נתפשר על חצי שער.
פחות מזה יהיה ביזיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 22:47 
אמנם הייתי צעיר למדי, אבל אני ממש זוכר את הגול ההוא ב 82 מול דינו זוף הגדול.
אחד השחקנים החכמים.
עצוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/sport/world-soccer/1.1582775

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 22:58 
yoavbp כתב:

אליל ילדות,
אני זוכר את עצמי כילד בן 7 רואה את המשחקים של מונדיאל ספרד 82, היה לי גם אלבום קלפים של ספרד 82.

מהשחקנים הראשונים שהערצתי כילד.. איפה הם אותם גדולים- סוקרטס וזיקו בברזיל , דניאל פסארלה מארגנטינה, דינו זוף ופאולו רוסי מאיטליה, קרל היינץ רומינגה מגרמניה...

לדעתי השחקן הכי גדול בנבחרת הזאת היה דווקא אדר.כמו שבצרפת של אותם ימים אני החזקתי הכי הרבה מאלן ז`ירס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 23:42 
אחד מגיבורי ילדותי ללא ספק, בכלל הנבחרת הזאת של 82 היתה מין סוג של קסם כזה.
אני לא הכי חזק בלזכור משחקים אבל הוא נתן גול בטורניר הזה בפס שטוח לפינה הקרובה בדיוק ב20 ס״מ שהשוער השאיר בין הרגל שלו לקורה. מדהים.
והפריים שלי תמיד ישאר בראש מהנבחרת של 82 הוא של פלקאו אחרי גול רץ למצלמה וכל וריד ונים בידיים ובפרצוף שלו מאיים להתפוצץ מאושר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
טיש כתב:
אני לא הכי חזק בלזכור משחקים אבל הוא נתן גול בטורניר הזה בפס שטוח לפינה הקרובה בדיוק ב20 ס״מ שהשוער השאיר בין הרגל שלו לקורה. מדהים.
והפריים שלי תמיד ישאר בראש מהנבחרת של 82 הוא של פלקאו אחרי גול רץ למצלמה וכל וריד ונים בידיים ובפרצוף שלו מאיים להתפוצץ מאושר.
צפה בלינק לתקציר שנתתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 00:38 
הוא לא באמת מת אם ערן הוא לא זה שפתח את האשכול על מותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 00:39 
זה היה המונדיאל שבו התאהבתי בברזיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 03:35 
סוקרטס היה איש חכם ומפוקח לגבי עולם הכדורגל. יצא לי לשמוע מספר ראיונות עתונאים עמו והאיש היה פילוסוף מבטן לידה. בעל הבנה עמוקה לגבי התהליכים החברתיים שמתרחשים בדרום אמריקה וגישה מאד ביקורתית לגבי הכדורגל והמשמעות שלו לעמים של העולם השלישי.
סוקרטס היה פעיל פוליטי במלגת הפועלים PT של הנשיא לשעבר לולה דה סילבה. כיהן בתפקידים ממלכתיים מטעם המפלגה.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 10:54 
nati כתב:
yoavbp כתב:

אליל ילדות,

מהשחקנים הראשונים שהערצתי כילד.. איפה הם אותם גדולים- סוקרטס וזיקו בברזיל , דניאל פסארלה מארגנטינה, דינו זוף ופאולו רוסי מאיטליה, קרל היינץ רומינגה מגרמניה...

לדעתי השחקן הכי גדול בנבחרת הזאת היה דווקא אדר.כמו שבצרפת של אותם ימים אני החזקתי הכי הרבה מאלן ז`ירס.

גם אני מכל שחקני ברזיל העדפתי באופן מובהק את אדר, אבל אין לי ממש הסבר לזה, כי בכ"ז הייתי בן 9 וזה היה המונדיאל הראשון שצפיתי בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
אבא שלי טוען עד היום שזו הבעיטה הכי חזקה שהוא ראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 11:09 
נועם שחם כתב:
nati כתב:
yoavbp כתב:

אליל ילדות,

גם אני מכל שחקני ברזיל העדפתי באופן מובהק את אדר, אבל אין לי ממש הסבר לזה, כי בכ"ז הייתי בן 9 וזה היה המונדיאל הראשון שצפיתי בו.

לא ממש מבין את ההעדפות, אבל לומר(נתי) שאדר היה השחקן הגדול של נבחרת זו, זה על גבול ההזוי והתמוה. אדר היה בסך הכל קיצוני טיפוסי, בעל בעיטה אדירה ומהירות גבוהה, שום דבר לא מעבר לזה. סוקרטס היה הפליימייקר החכם והמנווט של המשחק ועל פיו ישק דבר. באמת שאין השוואה כלל.
לגבי אישיותו, הרי כבר נאמר לעיל על ידי מושיקו: הוא היה איש פוליטי בכל רמ"ח אבריו וזכה לעדנה בתקופה של לולה, קודם לכן היה מעין סדין אדום לפוליטיקאים המושחתים של ברזיל. שחקן ענק, אישיות נעלה וחבל שהלך מאיתנו כה צעיר .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 11:42 
אני חושב שאדר שבה את ליבי בגול האדיר שלו נגד ארגנטינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
זה היה המונדיאל שבו התאהבתי בברזיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 14:31 
טיש כתב:

ברזיל נגד איטליה 0:51 בשבילך.
אחד המשחקים הגדולים בטורניר.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
ב-82 מדינה שלמה היתה באורגזמה מנבחרת ברזיל, הרבה יותר ממה שקורה היום עם ברצלונה.
זיהיתי את זה עוד בתור ילד, נגעלתי מזה, ולכן ברור שבחרתי לפני אותו משחק באיטליה כנבחרת האהודה שלי.
איזה אבל היה פה ב-3-2, תענוג.
אבל דומה היה ב-5-1 שקיבלו דנמרק מספרד 4 שנים לאחר מכן.
וכמו האבל המוכר כשההולנדים קיבלו זין מהגרמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 14:51 
למי שטיפה יותר וותיק ממני (הייתי בן 9), האם זה היה המונדיאל שבו שחקן נבחרת גרמניה בשם שטיליקה (?) החטיא פנדל בחצי הגמר והתייפח כמו ילד ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 15:03 
אוגוסטוס היל כתב:
למי שטיפה יותר וותיק ממני (הייתי בן 9), האם זה היה המונדיאל שבו שחקן נבחרת גרמניה בשם שטיליקה (?) החטיא פנדל בחצי הגמר והתייפח כמו ילד ?

זוכר נכון.
הבעיטה של שטיליקה 08:29.
באותו קייץ ראיתי את ליטברסקי ושומכר במשחק ידידות של פ.צ. קלן בוינה, בפרטר הישן.
שנתיים מאוחר יותר, ראיתי של שטיליקה וברנרד שוסטר בברנבאו במדי ריאל מדריד.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אכן, ארבעה גולים בהארכה, כבר הייתי בטוח שצרפת ניצחה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: