http://www.one.co.il/Article/188861.htmlהדיין להפועל ת"א: למה שלא אוריד לכם נקודות?
דוד לב פנה בדיון לנציגי האדומים, דורון אוסידון וניר ענבר, המנכ"ל ענה: "זה לא ספורטיבי". היו"ר: "נלחמים ב-30 שפוגעים בנו". ההכרעה עוד היום
הפועל ת"א עמדה היום (שלישי) לדין באשמת התנהגות בלתי הולמת של אוהדיה במשחק מול הפועל פ"ת. ההעמדה לדין הגיעה בעקבות כתובות נאצה ביציעים 10-11 נגד מכבי ת"א, אבי כהן ז"ל ומני לוי. חשוב לציין שלקבוצה עונש על תנאי של משחק ללא קהל בגין אותה אשמה. הכרעת הדין צפויה להתקבל עוד היום.
יו״ר הפועל תל אביב, דורון אוסידון, אמר בדיון: "הזדעזענו מהמעשה כפי שהמשקיף הזדעזע. אנחנו הנהלה חדשה שעושה כל פעילות כדי למגר את הגזענות. 99 אחוז מאוהדי הפועל ת"א הם אוהדים שנלחמים בגזענות, אך בתוכם יש 30 עד 60 אוהדים מקסימום, שפוגעים במועדון. בעזרתנו, אותם אוהדים נתפסו והגיעו לכדי מאסר וחקירות. גינינו בכל מקום אפשרי את הקומץ הקטן, נסענו להתנצל אצל משפחת כהן ולוי".
אוסידון הוסיף: "שוחחתי מקודם עם מפקד המשטרה באצטדיון שאמר שלא ראה בעלים כמו טביב שנלחם בגרעין הקשה ללא מעצורים. לא במקרה נעצרו האוהדים, לא נעצור עד שנביא לשקט במחנות. ביציעים 4-5 יש אוהדים נפלאים, שמתוכם צמחו כמה עשבים".
"יש לנו כרגע רשימה של 20 שמות של אוהדים שאנו חושדים שהם מתפרעים. מסרנו את רוב השמות למשטרה והיום נוספו לנו עוד כמה שמות, אנו עושים זאת בשיתוף פעולה עם המשטרה. אין ולא היתה הנהלה שנלחמת במתפרעים כמו שאנחנו נלחמים בהם. אנו עושים כל דבר אפשרי ונצא נגדם חזיתית בתקשורת ובכל מקום אפשרי. מדובר ב-30 אוהדים שלא נראה אותם יותר במגרשים. הורדת נקודות זה העונש הכי גרוע שאשר לקבל. מה זה ייתן ל-30 האוהדים? למה כל הקהל צריך לסבול ולא רק אותם אוהדים? אלה אנשים מוסטים על-ידי גורמים מסוימים שנשלחו להפריע לנו. השלושה האלה לא ייכנסו יותר למגרשים", הוסיף היו"ר.
מנכ"ל הקבוצה, עו״ד ניר ענבר, אמר: "הפועל ת"א זה מועדון שידוע ברחבי אירופה כאנטי גזעני. היום אנו הבולטים בעולם כולו ואפילו אני הוזמנתי כדי לארצות בארה"ב על הפעילות שלנו למגור הגזענות. אנו פועלים בשיתוף עם האוהדים, שמשתפים פעילות יוצאת דופן בנושא אנטי גזענות. אנו מבצעים וממנים את הפעילות הזאת. זה רק מקבץ של מה שאנחנו והאוהדים שלנו עושים באופן קבוע. הקהל שלנו מתרים למען ניצולי שואה, אין לזה אך ורע בטח שלא בישראל. הפרסים שאנו זוכים במעולם מוכיחים זאת. טענתנו היא שאין להעניש את כל הקבוצה קולקטיבית בגלל כמה עשבים שוטים. בכוונתנו לגרש לצמיתות את אותם אוהדים שביצעו את המעשים הנוראיים".
ענבר הוסיף: "מבצעים פעילות משותפת עם המשטרה. הבעלים של המועדון התבטא באופן אישי ובחריפות נגד אותם מתפרעים. הוא הבהיר את עמדת המועדון שלא משתמעת לשתי פנים בנוגע לנושא. ענישה במקרה הזה תשחק לידם של אותם מתפרעים".
במהלך הדיון שאל הדיין דוד לב את נציגי הפועל: "למה שאני לא אוריד לכם נקודות?". המנכ"ל ענבר ענה: "הורדת נקודות זה לא ספורטיבי ופוגע קולקטיבית בציבור האוהדים הרחב של הפועל ת"א. זה אחד מהקהלים הכי טובים בארץ ובאירופה והוכחתי את זה. הורדת נקודות תהיה פרס לילדים האלה".
המשקיף יאיר גלילי אמר בדיון: "זה לא משחק ראשון שאני משקיף של הפועל ת"א. הקהל שלהם הוא קהל תומך שקצת שונה מיתר הקהלים ותומך בהם ברגעים גם פחות טובים. מה שהציגו פה אוסידון וניר זה אמיתי. ממה שראיתי אוהדי הקבוצה של הפועל ספגו אגרוף בבטן, בגלל המאמצים הגדולים שלהם. האכזבה היא תולדה של ציפייה שבמקום כזה זה לא יקרה".
במהלך הדיון התבקשו כלי התקשורת לצאת על מנת שאוסידון וענבר יוכלו לשוחח לבד עם הדיין, דוד לב. בהפועל חוששים שהקבוצה תספוג עונש של הפחתת נקודות.
http://news.walla.co.il/?w=/7/1869486האם המשקיף יסייע להקל על עונשה של הפועל תל אביב?
אוסידון התנצל בבית הדין, המשקיף יאיר גלילי גיבה: "יש להם אוהדים טובים שקיבלו אגרוף בבטן". גם באר שבע מחכה להכרעה
כנהוג בכל שבוע, בית הדין של ההתאחדות מתכנס היום (שלישי) על מנת לדון בנושאים משמעתיים של שחקני וקבוצות הכדורגל הישראלים. את מרבית תשומת הלב תופסת הפועל תל אביב, שלא יורדת מהכותרות מאז כתובות הנאצה על קירות שירותים באיצטדיון בלומפילד, במהלך המשחק מול הפועל פתח תקוה (0:5 להפועל תל אביב). עדיין לא ברור מהו העונש שיוטל, אבל רוב הסיכויים שמדובר בעונש כבד מאוד, אולי אף הורדת נקודות בפועל.
יו"ר הקבוצה דורון אוסידון אמר היום: "הזדעזענו מהמעשה כפי שהמשקיף הזדעזע. אנחנו הנהלה חדשה שעושה כל פעילות כדי למגר את הגזענות. 99 אחוז מאוהדי הפועל תל אביב הם אוהדים שנלחמים בגזענות, אך בתוכם יש 30 עד 60 אוהדים מקסימום, שפוגעים במועדון. בעזרתנו, אותם אוהדים נתפסו והגיעו לכדי מאסר וחקירות. גינינו בכל מקום אפשרי את הקומץ הקטן, נסענו להתנצל אצל משפחת כהן ולוי".
אוסידון הוסיף: "יש לנו כרגע רשימה של 20 שמות של אוהדים שאנו חושדים שהם מתפרעים. מסרנו את רוב השמות למשטרה והיום נוספו לנו עוד כמה שמות, אנו עושים זאת בשיתוף פעולה עם המשטרה. אין ולא הייתה הנהלה שנלחמת במתפרעים כמו שאנחנו נלחמים בהם. אנו עושים כל דבר אפשרי ויציע נגדם חזיתית בתקשורת ובכל מקום אפשרי. מדובר ב-30 אוהדים שלא נראה אותם יותר במגרשים. הורדת נקודות זה העונש הכי גרוע שאשר לקבל. מה זה ייתן ל-30 האוהדים? למה כל הקהל צריך לסבול ולא רק אותם אוהדים?"
המנכ"ל ניר ענבר: "הפועל תל אביב היא מועדון שידוע ברחבי אירופה כאנטי גזעני. אנו בולטים בעולם כולו ואפילו הוזמנתי כדי להרצות בארצות הברית על הפעילות שלנו למיגור הגזענות. אנו פועלים בשיתוף עם האוהדים, שמשתפים פעילות יוצאת דופן בנושא אנטי גזענות. אנו מבצעים וממנים את הפעילות הזאת. זה רק מקבץ של מה שאנחנו והאוהדים שלנו עושים באופן קבוע. הקהל שלנו מתרים למען ניצולי שואה, אין לזה אך ורע בטח שלא בישראל. הפרסים שאנו זוכים במעולם מוכיחים זאת. טענתנו היא שאין להעניש את כל הקבוצה קולקטיבית בגלל כמה עשבים שוטים. בכוונתנו לגרש לצמיתות את אותם אוהדים שביצעו את המעשים הנוראיים.
"אנו מבצעים פעילות משותפת עם המשטרה. הבעלים של המועדון התבטא באופן אישי ובחריפות נגד אותם מתפרעים. הוא הבהיר את עמדת המועדון שלא משתמעת לשתי פנים בנוגע לנושא. ענישה במקרה הזה תשחק לידם של אותם מתפרעים".
המשקיף יאיר גלילי: "זה לא משחק ראשון שבו אני משקיף של הפועל תל אביב. הקהל שלה הוא קהל תומך שקצת שונה מיתר הקהלים ותומך בהם ברגעים גם פחות טובים. מה שהציגו אוסידון וניר אמיתי. ממה שראיתי אוהדי הקבוצה של הפועל ספגו אגרוף בבטן, בגלל המאמצים הגדולים שלהם. האכזבה היא תולדה של ציפייה שבמקום כזה זה לא יקרה".
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 49&lang=heהפועל עמדה לדין על הכתובות. הדיין: אני שוקל הפחתת נקודות
האדומים עשויים לספוג עונש כבד עקב אותן כתובות מכוערות וצלבי הקרס נגד אבי כהן ז"ל, מכבי ת"א ומני לוי. אוסידון: "החשודים במעשה נעצרו בעזרתנו. יש 30 עד 60 אוהדים שרוצים לפגוע, נילחם בכל הכח כדי להוציא אותם מהמגרשים''
הפועל תל אביב עמדה היום (שלישי) לדין משמעתי בהתאחדות לכדורגל בעקבות אותן כתובות נאצה מכוערות שרוססו בשערים 10 ו-11 בבלומפילד בגנותם של אבי כהן ז"ל, מני לוי ומכבי תל אביב. את מחזיקת הגביע ייצגו בדיון היו"ר דורון אוסידו וכן המנכ"ל ניר ענבר. אגב, במהלך הדיון ביקשו אנשי הפועל מהתקשורת לצאת מאולם הדיונים כדי שיוכלו להציג בני הדיין את הפעולות שהם עושים ביחד עם המשטרה וביחד עם אוהדים סמויים כדי למגר את התופעות.
"כל מה שנכתב בדו"ח המשקיף אלו עובדות", הודה בלי היסוס אוסידון במהלך הדיון. "הזדעזענו מהמעשה כמו כולם. אנחנו הנהלה חדשה ומרגע כניסתנו לתפקיד אנחנו עושים כל פעולה כדי למנוע גזענות. 99 אחוזים מאוהדי הפועל הם כאלה שנלחמים בגזענות בתוכם יש 30 עד 60 אוהדים שמנסים לפגוע בקבוצה".
"ילדים החשודים במעשה נעצרו והיו בחקירות במשטרה כשאני שותף פעיל במעצרם", הוסיף היו"ר. "גינינו בכל מקום אפשרי את המעשה והתנצלנו בפני המשפחות. שוחחתי עם מפקד המשטרה והוא אמר לי שהוא מעולם לא נתקל בבעלים כמו אלי טביב שנלחם בגרעין הקשה ושם לעצמו למגר את אום אנשים שהכוונה שלהם היא לפגוע במועדון. לא נעצור עד שנביא שקט ליציעים 4 ו-5. יש עשבים שוטים, היתר נהדרים". למרות הדברים של היו"ר, הדיין דוד לב לא השתכנע ואמר: "אני שוקל להפחית לכם נקודות".
בצאתו מהדיון אמר אוסידון: "אנחנו נילחם בכל הכח נגד אותם אוהדים בודדים. יש מספר אוהדים שפוגעים בשם שלנו ובאוהדים הפנטסטיים והם לא יבואו יותר למגרשים. אני לא מאמין שיורידו לנו נקודות. מצפה מהדיין שיחשוב על עונש חינוכי ושייתן לנו להמשיך בעבודה שלנו. אנחנו עושים הכל ומקווים שבתקופה הקרובה יהיו תוצאות. הזדעזעתי מהכתובות האלה ואני בטוח שהילדים האלה אפילו לא מבינים מה הם עשו, זה פשוט נוראי".
היו"ר התייחס גם, איך לא, לחזרתו המרגשת של גלעד שליט: "היה מרגש מאוד, כמו כל עם ישראל היתה לי צמרמורת. אני מאחל לו שימשיך הלאה בחיים ושישכח את כל מה שהיה לו בעבר".
המנכ"ל ניר ענבר הוסיף: "הפועל ידועה ברחבי אירופה ובעולם בשל פעילותה נגד הגזענות. אפילו אני הוזמנתי לארה"ב כדי להרצות על הפעילות שלנו. אנחנו פועלים בצורה חברתית ואנטי גזענית. הפחתת נקודות תגרום לנו הפסד גדול מאוד גם מבחינה כלכלית".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4136444,00.htmlהפועל עמדה לדין על כתובות הנאצה: "הזדעזענו"
דורון אוסידון וניר ענבר ייצגו את האדומים בדיון בהתאחדות לכדורגל, בעקבות אירועי המשחק האחרון מול הפועל פ"ת. היו"ר אמר בדיון: "גינינו את המעשה בכל מקום"
הפועל ת"א עמדה היום (ג') לדין משמעתי בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, בגין התנהגות בלתי הולמת. זאת בעקבות אירועי המשחק האחרון נגד הפועל פתח תקווה. את האדומים ייצגו בדיון היו"ר דורון אוסידון והמנכ"ל ניר ענבר.
כזכור, בסיום אותו משחק התגלו בשירותים של שערים 11-10 כתובות נאצה וציוריים של צלבי קרס, שרוססו על ידי מספר מאוהדי הקבוצה. האדומים כמובן גינו את המעשה ומוכנים לקבל עונש של סגירת שערים 5-4.
אוסידון אמר במהלך הדיון: "הזדעזענו מהמעשה כפי שהמשקיף הזדעזע. אנחנו הנהלה חדשה שעושה כל פעילות על מנת למגר את הגזענות. 99 אחוז מאוהדים הפועל הם אלה שנלחמים בגזענות, אך בתוכם יש 30 עד 60 אוהדים מקסימום, שפוגעים במועדון. בעזרתנו אותם אוהדים נתפסו והגיעו לכדי מאסר וחקירות. גינינו בכל מקום אפשרי את הקומץ הקטן, נסענו להתנצל אצל משפחתו כהן ולוי.
"שוחחתי עם מפקד המשטרה באיצטדיון, שאמר שלא ראה בעלים כמו טביב שנלחם בגרעין הקשה ללא מעצורים. לא במקרה נעצרו האוהדים ולא נעצור עד שנביא לשקט במחנות. ביציעים 4-5 יש אוהדים נפלאים שמתוכם צמחו כמה עשבים שוטים".
אוסידון הוסיף: "יש לנו רשימה של 20 שמות של אוהדים שאנו חושדים שהם מתפרעים. מסרנו את רוב השמות למשטרה והיום נוספו עוד כמה שמות. אין ולא הייתה הנהלה שנלחמת במתפרעים כמו שאנחנו נלחמים בהם. מדובר ב-30 אוהדים שלא נראה אותם יותר במגרשים. הורדת נקודות זה העונש הכי גרוע שאשר לקבל. מה זה ייתן ל-30 האוהדים? למה כל הקהל צריך לסבול ולא רק אותם אוהדים?".
המנכ"ל, ניר ענבר: "הפועל ת"א זה מועדון שידוע ברחבי אירופה כאנטי גזעני. היום אנו הבולטים בעולם כולו ואפילו אני הוזמנתי כדי לארצות בארה"ב על הפעילות שלנו למגור הגזענות. אנו פועלים בשיתוף עם האוהדים, שמשתפים פעילות יוצאת דופן בנושא אנטי גזענות. אנו מבצעים וממנים את הפעילות הזאת. זה רק מקבץ של מה שאנחנו והאוהדים שלנו עושים באופן קבוע.
"הקהל שלנו מתרים למען ניצולי שואה, אין לזה אך ורע, בטח שלא בישראל. הפרסים שאנו זוכים במעולם מוכיחים זאת. טענתנו היא שאין להעניש את כל הקבוצה קולקטיבית בגלל כמה עשבים שוטים. בכוונתנו לגרש לצמיתות את אותם אוהדים שביצעו את המעשים הנוראיים.
ענבר הציג בדיון כתבות מהתקשורת, בהן נראה כי הקבוצה גינתה את המעשה. בנוסף, הביא ציטוטים מדבריו של תמיר כהן, בנו של אבי כהן ז"ל, שטען כי לא מגיע לקבוצה לספוג עונש.
המשקיף יאיר גלילי: "זה לא משחק שאני משקיף של הפועל ת"א. הקהל שלהם הוא קהל תומך, שקצת שונה מיתר הקהלים ותומך בהם גם ברגעים פחות טובים. מה שהציגו פה אוסידון וניר זה אמיתי. ממה שראיתי, אוהדי הפועל ספגו אגרוף בבטן, בגלל המאמצים הגדולים שלהם. האכזבה היא תולדה של ציפייה שבמקום כזה זה לא יקרה".