NL כתב:
its-sick כתב:
מוות כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אבו-כובע כתב:
אין דבר שיותר יישמח אותי מלראות אותו בתפקיד במועדון.
שילם את חובו לחברה,אחלה דמות וסיפור,יכול וצריך לשמש דוגמא.
אדום אמיתי!
איך אבל איש כזה יכול לשמש דוגמא לנוער?
המון דרכים. אני בתור בן-אדם יכול להזדהות הרבה יותר עם שחקן שעבר דברים רעים בחיים שלו מאשר עם איזה מיסטר פרפקט שנולד לאקדמיית כדורגל, פסיכולוג אישי וסוכן שחקנים ממולח.
ונאמר שהזדהית איתו, עדיין נשאלת השאלה מה טוב בזה שהזדהית איתו?
לעניות דעתי עדיף לנערים להזדהות עם אדם שלא היה פושע. שלא יחשבו ש"לא נורא לסחור בסמים כי גם אם נתפסים אז בסוף משתחררים והכל מסתדר".
לפני איזה 13 שנה כשסיימתי תיכון אני זוכר לפחות 3-4 מרצים שהיו נרקומנים לשעבר / אנשים שעברו תאונות דרכים קשות שהרצו לנו
על מה שעבר עליהם. גם אחר כך בצבא אם אני לא טועה הייתה לנו הרצאה של נרקומן שהשתקם. זה הרבה יותר משפיע על בני
נוער לשמוע את הדברים הנוראים האלה ממקור ראשון. זה יותר אותנתי, מזעזע, או איך שתרצה לקרוא לזה. ההרצאות האלה זה בערך הדבר היחידי שאני זוכר מהתיכון.
יש מצב שזה עובד לא רע, או לפחות יש לזה סיכוי גבוה להשפיע.
א. יש הבדל בין נרקומן ש"נפל" לסמים, או כמו שהגדיר את זה מוות "עבר דברים רעים בחיים שלו" לבין פושע מורשע שהורשע, עם כל הכבוד, בהברחת קוקאין, בזיוף ובמרמה, ובחשד להטרדה מינית. זה לא דברים ש"עברו" עליו - זה דברים שהוא ביצע, בחלקם יזם. ולא מדובר בעבר ברחוק - מדובר למשל בחשד לתקיפה מינית אך לפני שנתיים.
ב. אתם רוצים להכניס בנאדם שחייב עדיין סכומי עתק של שמונה מיליון שקל, ושרודפים אחריו 16 נושים (ושמשועבד, כנראה, לעולם התחתון ולשוק האפור) למערכת של הפועל? ועוד למערכת הילדים והנוער? כדמות חינוכית?
הוא עוד לא נקי מהבעיות שהוא קלע את עצמו לתוכן, הוא עוד לא נקי מהצרות, הוא לחלוטין בברוך רציני.
נקי הוא לא. עדיין לא, לצערי.