אודי הג'ינג'י כתב:
ציטוט:
mbracha כתב:
לא כזה עצוב למען האמת. איצטדיון ישן ועלוב מראה, היו צריכים לפרק אותו כבר לפני שנים. יש נטייה מוגזמת לאנשים להאיחז במבנים מהעבר גם אם זמנם עבר מן העולם. אם איצטדיון ר"ג היה משמש כמגרש הביתי של איזו קבוצה גם שם היו משמיעים קולות בכי על כך שרוצים להרוס אותו, למרות שמדובר בעוד דינוזאור. אוהדי כדורגל משום מה לא מבינים שמגיע להם ולנו הרבה יותר, תלך לראות פעם איצטדיונים אפילו של ליגה שלישית בגרמניה ותקנא.
אם הבאת את המידע כאיזו רמיזה לאוסישקין, מבחינתי הבזיון הכי גדול שם לא היה עצם הפירוק של האצטדיון אלא זה שלא בנו לקבוצה איצטדיון חדש ברמה במקומו. לאוהדי ר"ג לעומת זאת נפסק בבימ"ש שיבנו עבורם איצטדיון חדש ולכן זה אמור להיות יום חג עבורם ולא יום אבל.
אני ממש ממש לא מבין אותך... המכתש הוא לא דינוזאור, דינואור זה שלושת המגדלים שייבנו במקומם שתורמים רק לניכור של קהילה. ובכלל כמה מגרשי כדורגל התווספו ב-20 השנה האחרונות בארץ? ואיפה נמצא בדיוק המגרש החדש שייבנה להם? אפשר להתווכח לגבי האיכות שלו ז"ל, זה עניין של טעם. כדורגל הוא לפני הכל הספורט הכי עממי שיש והוא מקנה לקהילות זהות משותפת וחינוך לספורט ולתחרותיות. והזהות הזאת זה מה שיש לגרמנים עוד הרבה לפני שהם השתמשו באיצטדיונים חדישים.
התקווה שלי לכדורגל הישראלי היא שעשרים שנה מהיום יהיו בכל משחק בית של הפועל 20,000 צופים לפחות, ושלא נראה קבוצה בליגה הראשונה שמביאה למשחק פחות מ- 8000 צופים. זה מסוג הדברים שיביאו את הכדורגל הישראלי לשיאים חדשים, וזה לא מדע בדיוני. כדי להגיע לשם דרושים הרבה דברים (למשל ביטחון במגרשים, קצת יותר תרבות מהקהל, מחירי כרטיסים יותר שפויים, החזרה של משחקי הכדורגל לערוצים פתוחים להגברת הנגישות וכו') וביניהם איצטדיונים ברמה גבוהה.
עם כל האהבה להפועל, כשהיא משחקת בר"ג, לצורך הדוגמה, אני בד"כ פשוט לא מגיע. לא בגלל שאני לא רוצה להיות שם עם הקבוצה שלי, אלא בגלל שראשית אני מרגיש לא רלוונטי לקבוצה (אתה יושב קילומטר מהדשא עם אקוסטיקה של כיכר פיקדלי), אתה לא בטוח איפה הכדור ומי מחזיק אותו, כשהבחורה שסחבת איתך למגרש רוצה להשתין במחצית היא צריכה להכנס לשירותי יוניסקס ולשחות בתוך שלולית שתן לכיוון האסלה וכו'. חוץ מזה, כדורגל טכני ויפה מתקבל מקבוצה שמסוגלת לכך בד"כ רק אם היא משחקת על כר דשא ראוי, ראינו את זה מהפועל של גוטמן הרבה פעמים כשהגיעה לאיצטדיונים נחותים והתקשתה מאוד לקחת נקודות בשל תנאי המגרש. 4000 איש שעומדים בתור לקופה מעפנה של האיצטדיון באשדוד בחום או בקור זה מסוג הדברים שרק מרחיקים אנשים רבים מהמגרשים. תחשוב גם על איצטדיונים שעדיין יש בהם גדרות לגובה מול הדשא, או מפגעים בטיחותיים כאלו ואחרים, או חוסר נגישות מלאה לנכים. תוסיף לכך את היכולת התמודדות הלקויה מאוד של מגרשים ירודים עם תנאי מזג האוויר ותקבל משוואה מאוד פשוטה: איצטדיונים ישנים = איצטדיונים ברמה ירודה = כדורגל נחות = חוסר עניין להגיע למגרש = פחות קהל.
האורווה, הקופסא, קריית אליעזר, אצטדיון ר"ג, הי"א באשדוד והמכתש הם דינוזארים שחייבים להכחד מן העולם כדי לפנות מקום למשהו חדש וטוב יותר, חלקם כבר התחילו את התהליך המבורך. אגב, יגיע היום (2031?) שבו בלומפילד כבר לא יהיה מספיק טוב עבורנו ואני מקווה שיפרקו אותו ויבנו מחדש משהו מפואר ומתקדם בדיוק באותו נקודה גיאוגרפית. החזון: חנות מזכרות בגודל מלא, גן פסלים לדמותם של יקירי המועדון לדורתם, מתחם מזון עם אפשרויות בחירה ותחרות שאפשר להכניס לאיצטדיון ואפילו מוזיאון רשמי של הקבוצה.