http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4112614,00.htmlאבוטבול: "דברים לא טובים קרו בקבוצה"
קשר הפועל ת"א סיפר על האווירה בחדר ההלבשה של קבוצתו: "בכל מקום שחקנים מוציאים דברים. מפה ועד ללכלך על שחקנים אחרים? ללכלך על המאמן והמועדון? זה לא מקובל". רועי גורדה אחרי הניצחון 1:4 על מכבי פ"ת: "נאבק על כל התארים"
כמה דברים בולטים התרחשו במהלך הימים האחרונים במתחם וולפסון, מאז ההפסד של הפועל תל אביב לאקרנאס בפלייאוף הליגה האירופית: נשמעו ביקורות נוקבות על שיטות המשחק של המאמן דרור קשטן, כמו גם טענות כלפי השחקנים. כתוצאה מכך שוחחו הקפטנים עם חבריהם בקבוצה, שחקנים נשלחו ליציע ולספסל, והיו כאלה שכמעט נחתכו מהמועדון. במילים אחרות: האדומים שידרו פאניקה, לחץ והיסטריה.
הפתרון לכל הבעיות האלה היה פשוט: להשיג ניצחון משכנע שירגיע במעט את המערכת. זריקת ההרגעה של הפועל הגיעה אתמול עם הניצחון 1:4 על מכבי פתח תקווה, שללא ספר שחרר המון לחץ במועדון. " אתמול התחילה העונה מבחינתו", סיפר הקשר שי אבוטבול. "בואו נשכח את מה שהיה בחו"ל. הצגנו משחק טוב, למרות שבהתחלה לא פתחנו היטב. מגיע לקהל העצום שלנו הרבה יותר, יש עוד הרבה דברים להחזיר ולתת להם".
אבוטבול, שיזם שלשלום שיחת הרגעה לחבריו יחד עם וואליד באדיר, סיפר על האווירה שהיתה לאחרונה בחדר ההלבשה של קבוצתו: "דברים לא טובים קרו במועדון בתקופה האחרונה. בכל מקום יש שחקנים שמוציאים דברים החוצה. מפה ועד ללכלך על שחקנים אחרים? ללכלך על המועדון והמאמן? זה לא מקובל ולא יפה. אני נמצא עם השחקנים האלה בחדר ההלבשה יותר מאשר שאני נמצא עם אשתי. מן הסתם אני מכבד אותם ואוהב אותם ואני מצפה שהם יעשו אותו הדבר".
ומה היה לאבוטבול להגיד לקראת משחק הגומלין נגד הקבוצה הליטאית? "מדובר במשחק מאוד חשוב למועדון ולשחקנים, להמשך ההשתתפות שלנו באירופה", אמר הקשר והוסיף: "זה משחק שיעזור לנו גם להמשך הליגה. אני רוצה להעביר מסר לאוהדים שיבואו למשחק הזה ויעודדו אותנו כי אנחנו צריכים אותם. בעזרת השם אני מאמין שנעלה לשלב הבתים".
"התקשורת אוהבת לזלזל ביכולת של הקבוצות בחו"ל", אמר הקשר רועי גורדנה.
"הליטאים ברמה של קבוצת תחתית? בסדר, לא נראינו שם טוב והחמצנו הרבה, אבל אני מקווה שביום חמישי ננצח את המשחק ונעלה לבתים".
בעקבות פציעתו של אביחי ידין קיבל אתמול גורדנה את האפשרות להראות את הכישרון הרב שיש לו. הקשר היה מהבולטים על כר הדשא, אך סירב לקחת לעצמו את הקרדיט: "השגנו ניצחון חשוב. כל הקבוצה עבדה קשה ביחד. חשוב מאוד לכל שחקן לקבל דקות משחק, זה עוזר לביטחון וליכולת. הבמה בהפועל היא הרבה יותר גדולה ממה שהיה לי בפתח תקווה, אני מקווה להמשיך לקבל את הקרדיט".
גורדנה סיכם: "יש מאיתנו הרבה ציפיות. הרבה אנשים רוצים לראות את הפועל מצליחה והרבה אנשים רוצים לראות אותנו נכשלים. לאט לאט נתחבר יותר ונהיה קבוצה טובה יותר. נאבק השנה על כל התארים". גורדנה עשוי לקבל את האשראי גם במשחק הקרוב בליגה האירופית נגד אקרנאס, בשל צבירת כרטיסים צהובים של ידין.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1239186.htmlבהפועל ת"א רב הנסתר על הגלוי
אודי שרבני
אפולה אדל הוא עדיין איש בלי שם, קשטן מוחא כפיים אחרי שער והשחקים מצליחים להתעלם מכל מה שקרה בקיץ. משפט שדה להפועל ת"א
1 איש בלי שם
בואו נדבר רגע על השוער הזר בכדורגל הישראלי. עד שיוכיח את עצמו, לשוער הזר אין שם פרטי ושם משפחה מבחינת האוהדים. הוא "השוער שלנו". בהתאם לכך, שוערה של הפועל ת"א - אפולה אדל - הוא עדיין רק "השוער של הפועל ת"א". תוסיפו לכך שקודמו, וינסנט אניימה, הוא לא סתם מישהו עם שם אלא מישהו שיקבל רחוב ליד בלומפילד יום אחד, ואת זה שאדל ביצע מספר טעויות עוד לפני שנפתחה הליגה, והנה לכם איש בלי שם. אז מה הם הקביים הזמניים של השוער הזר? ובכן, עדיין לא נכתב בוויקיפדיה הערך "גם אובארוב התחיל גרוע", אבל זה בדיוק זה. כרגע, אחרי אתמול, אדל הוא עדיין שוער ללא שם. הפעם רק בגלל שפתח תקוה לא תקפה אותו
2 תמוז
תמוז הוא מסוג השחקנים שלא תלויים נפשית באחרים. זאת אומרת, הוא יכול להיות טוב עוד יותר אם יימצא לו האח התאום במגרש, זה שיפרה אותו (גרסת המיק ג'אגר-קית' ריצ'רדס של המוסיקה), אבל הבדידות שלו היא גם מעלה. הוא זקוק לה כדי להיות הוא עצמו. עכשיו, כשאין את משחקי השחמט בהתקפה עם שכטר, תמוז יכול לבסס את עצמו בתור השחקן שהפועל תל אביב תלויה בו, ומכאן נותר לו רק דבר אחד: לעצור בזמן. לא לעשות מהמצב הזה מסטיק. בשביל זה יש את קשטן. אבל רגע, קשטן של היום הוא קשטן המוקדם? המאוחר? קשטן המשולב שממזג בין שניהם? רגע, יש גול. עוד אחד. קשטן עומד ומוחא כפיים. אשתוק לרגע, אם כן
3 משחק
זאת היתה הופעה מרשימה של הפועל תל אביב, אבל היא לא הפכה לכזאת רק בגלל "מחסור בשמות גדולים". הקיץ המהביל של הפועל הכניס הרבה אנשים לאנטי, אבל ככל שהמשחק התקדם, הראו השחקנים שאנחנו - אנשי היציעים באשר הם - צריכים להפריד בין מה שאנחנו מזינים ומוזנים לבין מה שקורה במתחם האימונים, בסידור הקונוסים, בשריקת המשרוקית. עד כמה שזה נשמע סותר, שחקני הפועל היו היחידים אתמול שלא התייחסו לסוגיית הקיץ של הפועל תל אביב. הגולים נבעו מלחץ ומיציאה מהירה קדימה. התנפלות קוראים לזה. פתח תקוה? אין הרבה מה להגיד עליה. כל מלה מיותרת תיצור היקש לוגי שיחליש את הפועל. החוכמה תהיה נגד קבוצות שהן לא מכבי פ"ת
טור דיעה של "אייל לוי" במעריב:
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/274/ ... =0&loc=445חילול כבוד המשפחה: הפועל לא מתחשבת
הפועל ת"א לא התחשבה בקבוצת הבית של ההתאחדות. עומר דמארי לא חשבן לאחיו ניצן, שביקש לסגור על תיקו נטול סוכר, וקשטן הסביר בסבלנות למרקו בלבול איך מעמידים קבוצה - גם אם הסגל קצת פצוע וחסר
חמש שורות מעל יו"ר ההתאחדות, מר אבי לוזון, ישב אחיו, עמוס, כבוד נשיא מכבי פ"ת, כשלצידו שריו ויועציו. שני הבכירים נעו בכסאם באי נוחות כשתמוז דפק את השני והוציאו אנחת סיוט כשאיגייבור, הנפלא, רשם על שמו את הרביעי.
מה שהתרחש אתמול בבלומפילד, לאור זרקורים ומול צופיו הנאמנים של הערוץ הראשון, הוא בפירוש חילול כבוד המשפחה. אין מילים אחרות מאשר נתראה בשמחות.
הפועל לא התחשבה בקבוצת הבית של ההתאחדות. עומר דמארי לא חשבן לאחיו ניצן, שביקש לסגור על תיקו נטול סוכר, וקשטן הסביר בסבלנות לבלבול איך מעמידים קבוצה - גם אם הסגל קצת פצוע וחסר.
נקווה שמרקו, בדרך כלל תלמיד חרוץ בבית ספרנו, אכן למד מסדנת האמן, למרות המחיר המופרז. כי גם אם הייתי אוסף עשרה פחחים מאיזור המוסכים, מתדרך אותם חמש דקות על יבש, הם היו סוגרים יותר טוב את הצד של מעבי.
הטוענת לכתר ריחפה באין מפריע בדרך להפגזה. יש אימונים שקונוסים עושים יותר בעיות. מאות הזדמנויות, עשרות אופציות לתרגיל. כל כך קל שגם לי בא לשחק קשר. תארו לכם ששטראובר, שוער ותיק, ראה את הקרחת של תמוז יותר פעמים מאשר הוא עמד תחת חופה. וזה הרבה, תשאלו ברבנות.
זה משחק שקשה לצאת ממנו עם תובנות לגבי ההמשך, תודות לנרפות ולחולשה של פ"ת. אפולה אדל יכול לספר שהוא היה שותף להצגה, אבל גם אתם, עם הכרס הקטנה וכפכפי אדידס, הייתם מקבלים בערב כזה שער אחד, לא יותר.
היחידי שייקח ויציג את המשחק ככרטיס ביקור למחזור הבא הוא איגייבור. ברחוב שלנו אומרים על כוכב כזה "יודע כדורגל", מרתק, מדהים. כל מהלך יקוזז מהסכום שהבורר יקבע בעוד שלוש שנים, כשהבחור ירצה להשתחרר להמבורג. רק בואו נתפלל ליציבות של הניגרי ועלייה מהירה בסולם הדרגות. אחרי גל העזיבה לבלגיה ולרוסיה הקפואה, גם לנו, הנשארים בנתב"ג, מגיע בונוס של שחקן.
המקורות לרייטינג עיגלו בכיוונים הפוכים:
http://www.mako.co.il/entertainment-tv- ... 131006.htmמשחק הכדורגל בין הפועל ת"א למכבי פ"ת בערוץ 1 משיג
4.7%.
http://www.ice.co.il/article/view/282736הפועל ת"א בליגת העל עם פחות מ-5%
השידור הראשון העונה מליגת העל, במסגרת המחזור הראשון בכדורגל, בין הפועל תל אביב למכבי פתח תקווה (ערוץ 1), זכה לרייטינג נמוך מאד של
4.8%.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000675875פתחו באופסייד: 4.7% רייטינג בלבד למחזור הראשון בליגת העל
ההידרדרות נמשכת: "המשחק המרכזי" הראשון לעונת 2011/12, בין הפועל ת"א למכבי פ"ת, רשם נתון צפייה עלוב במיוחד ■ בעונה שעברה הרייטינג הממוצע של הליגה עמד על 9%