ציטוט:
והרי שאלת העניין המתמיד, והמעורבות הרגשית שבעקבותיה, היא מה שגורם למי שאינו אוהד קבוצת כדורגל שלא להבין איך ניתן להיות אוהד כזה. כי אנשים שאוהבים לראות כדורגל, ברמה כזו או אחרת, יש מספיק, ואפילו הרבה יותר מדי, ולראייה הברים המפוצצים באופן מרגיז כשהם משדרים משחקים סקסיים של המונדיאל או של הצ'מפיונס. הרבה באים, שמחים לראות קצת כדורגל, "כדורגל טוב” הם קוראים לזה, בחברת נשים, גברים, לשתות, בילוי, הם מפיקים מזה הנאה מובנת. האינטרס ברור.
אבל בשביל אוהד הקבוצה, הצפייה במשחק היא חלק זעום מתהליך, בוודאי לא העיקרי בו. בבסיס נמצא העניין המתמיד בקבוצה ובשחקנים, קבוצה ושחקנים שלא מתעניינים בך בחזרה. אתה שמח כשדברים טובים קורים להם, אבל להם מן הסתם, ובאופן טבעי, לא אכפת מה קורה לך.
מערכת היחסים הזו, משוללת ההגיון, לא מאפשרת למי שלא אוהד קבוצת כדורגל במובן העמוק, להבין איך בכלל אפשר לעשות דבר מוזר כזה. אנשי החומר והתועלת פשוט לא מסוגלים להבין איך אתה מתעניין כל כך ומעורב כל כך בדבר שלעולם לא יביא לך אפילו תועלת חומרית אפסית.
גם חובבי אמנות, שמכירים בתועלת של מה שלא נמדד במספרים או במשקל, יתענגו נניח על סרט חדש של מרטין סקורסזה – אבל אפילו הם לא יתעניינו לדעת שסקורסזה עבר לדירה חדשה ומאובזרת, או שהוא נח כראוי בקיץ, הוריד במשקל ומרגיש את עצמו רעב לקראת פתיחת הצילומים. כל זה משונה, נטול הגיון, והדרך היחידה לחיות עם המוזרות היא ההנחה שזה טבוע בתוכך, כמו יד או רגל או קרביים, אין אפשרות אחרת, אין קיום אחר, אין ברירה.
*
הימים המשונים האלה של תחילת-אמצע יולי, בהם הדרמה האישית כיסתה אצלי את הדרמה הקבוצתית, עד שטביב ואוסידון והראל ואולי אפילו עתידה של הפועל הפכו לשניים במעלה בעיני, גרמו לי להרהר בפעם הראשונה בכך שזוהי בחירה, ואם כך ניתן גם לבחור אחרת. ניתן לחסוך קצת כסף ואינסוף זמן, ולהעסיק את השכל בדברים אחרים, ולמחוק ממנו את כל האינפורמציה ולהסיר מהלב את כל האמוציות האלה, ולא לדעת ולא להתעניין מי הוא דורון אוסידון, אלא אם יזמין אותי לצ'ייסר חינם על הבר. מוזר.
אחר כך נכנסתי לפורום האוהדים. קראתי. ראשית את חדשות היום ואת הדיונים שבעקבותיהם, אחר כך את כל מה שהחסרתי בימים האחרונים. קריאה אינטנסיבית של כמה שעות, יותר מ-30 עמודי דיון רק מיום הכרעת משפט הבעלות, סך הכל קראתי טקסטים באורך של רומן מצוי. ובסיום הקריאה לא היה לי ספק, אני, אוהד הפועל, נמצא כולי מאחוריך, דורון אוסידון