תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 01:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לא מפסיק לספוג: על הגעתו של מנואל נוייר לבאיירן מינכן
הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
http://sports.walla.co.il/?w=/316/1842518
אחד הסיפורים החזקים/
בקצרה, נוייר נקם בבאיירן על שכילד לקחה אליפות לקבוצה שאהד, ועכשיו הוא ישחק מול אותם אוהדים מולם חגג.

נערך לאחרונה על ידי רואה שחורות בתאריך 20 יולי 2011, 15:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לא מפסיק לספוג: על הגעתו של מנואל נוייר לבאיירן מינכן
הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:29 
כתבה מעניינת, אבל אני לא רואה איך זה קשור למשחק השרוכים. אף אחד מהצדדים (לא קאן במשחק המקורי ולא נוייר בנקמה) לא עשה משהו במיוחד כדי לפגוע בקבוצה השנייה.. שניהם סה"כ הצליחו עם הקבוצות שלהם, ובמקרה של קאן גם הביאו אליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אמרתי שהזכיר את משחק השרוכים בגלל החגיגה המוקדמת על הדשא שבסופה פרצנו בבכי.
ולא פירסמתי את זה בגלל משחק השרוכים, סתם כי זה סיפור מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:33 
זה באמת כתבה די מעניינת, וגם אחרי שחשבתי על זה לא החלטתי אם אני תומך בצד של נוייר או בצד של האוהדים כי שניהם בסה"כ גם צודקים וגם טועים
בנוגע למשחק השרוכים, לא ידעתי שהיו חגיגות על הדשא, זה פעם ראשונה שאני שומע את זה.. (לא הייתי בעניינים במשחק עצמו בהתחשב בזה שהייתי בן 4 )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:34 
סמל אישי של המשתמש
די לזילות משחק השרוכים!
אדמין, להרחיק!
:LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
זה באמת כתבה די מעניינת, וגם אחרי שחשבתי על זה לא החלטתי אם אני תומך בצד של נוייר או בצד של האוהדים כי שניהם בסה"כ גם צודקים וגם טועים
בנוגע למשחק השרוכים, לא ידעתי שהיו חגיגות על הדשא, זה פעם ראשונה שאני שומע את זה.. (לא הייתי בעניינים במשחק עצמו בהתחשב בזה שהייתי בן 4 )

הנה דרך בשבילך להחליט: מחר מודיעים שקובי מויאל חותם בהפועל. מה דעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
אני עם אוהדי באיירן לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:

היו חגיגות ועד מהרה הם הפכו לבכי וזו היתה טראומה איומה שמלווה אותי עד היום, ולקח להפועל שנתיים להתאושש ממנה עד הדאבל הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:47 
עם כל הכבוד לכל השחקנים באשר הם ,
אני מסתכל מנקודת המבט של הקהל , של האוהדים , של שאלקה ,
כיצד הייתי מתייחס למעבר ?
מזכיר מישהו ? שגדל במועדון ? ביצע מעבר כביכול לקבוצה גדולה ?
אני יודע איך הייתי מקבל אותו היום במקדש . :HRT2: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
אדומיניו כתב:

זה הדבר הרראשון שעלה לי בראש,עוד לפני האוהדים של באיירן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
Noam כתב:

היו חגיגות ועד מהרה הם הפכו לבכי וזו היתה טראומה איומה שמלווה אותי עד היום, ולקח להפועל שנתיים להתאושש ממנה עד הדאבל הראשון.

לגמרי!
המראה של האוהדים שוכבים על הדשא ובוכים לא נשכח זמן רב... :HRT2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:13 
azran כתב:
אדומיניו כתב:

לא כתבת מה אתה חושב / מרגיש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
אדומיניו כתב:
azran כתב:
אדומיניו כתב:

לא כתבת מה אתה חושב / מרגיש ?

כתבתי על אוהדי באיירן,לא על אוהדי שאלקה (או שלא הבנתי נכון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
הסיפור הוא הרבה יותר מורכב ממה שמתואר בכתבה הזו.
מנואל נוייר הוא לא רק אוהד שאלקה, הוא אף חבר פעיל באולטראס גלזנקירשן, כזה שמשלם דמי חברות, וגדל בתוך היציע הצפוני בפלטינס ארנה. זה בערך כמו שלירן שטראובר היה חבר פעיל בשחקן ה-12 והיה עובר להפועל.
הכתבה מאוד לא מדייקת בנוגע למחאת האוהדים. דווקא התגובה של השמוק מהנהלת באיירן כן משקפת את המציאות:
לבאיירן אין אוהדים. לבאיירן יש צרכנים. האליאנץ ארנה לא בנוי עבור אוהדי כדורגל, אלא עבור כל המי ומי של עיר המליונרים של גרמניה, שמגיעים לקונצרט ושורקים בוז לשחקנים שלהם אם הם מעזים להחזיר תחת לחץ כדור אחורה לשוער.
מי שמחה ומוחה נגד ההעברה הם חברי האולטראס של באיירן, "שיקריה מינכן", אבל הם מיעוט זעיר של כ-400 אוהדים מול 65,000 צרכני כדורגל שממלאים את האליאנץ ארנה. השיקריה הוא ארגון אולטראס גדול יחסית, ומאוד פעיל, אבל אפילו בתוך היציע הדרומי בארנה, לארגון הזה יש בעיות גדולות עם קבוצות אוהדים אחרות שלהן אין בעיה עם העובדה שנוייר מזוהה כל-כך עם שאלקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
מנואל נוייר הוא לא רק אוהד שאלקה, הוא אף חבר פעיל באולטראס גלזנקירשן , כזה שמשלם דמי חברות, וגדל בתוך היציע הצפוני בפלטינס ארנה. זה בערך כמו שלירן שטראובר היה חבר פעיל בשחקן ה-12 והיה עובר להפועל.
הכתבה מאוד לא מדייקת בנוגע למחאת האוהדים. דווקא התגובה של השמוק מהנהלת באיירן כן משקפת את המציאות:
לבאיירן אין אוהדים. לבאיירן יש צרכנים. האליאנץ ארנה לא בנוי עבור אוהדי כדורגל, אלא עבור כל המי ומי של עיר המליונרים של גרמניה, שמגיעים לקונצרט ושורקים בוז לשחקנים שלהם אם הם מעזים להחזיר תחת לחץ כדור אחורה לשוער.
מי שמחה ומוחה נגד ההעברה הם חברי האולטראס של באיירן, "שיקריה מינכן", אבל הם מיעוט זעיר של כ-400 אוהדים מול 65,000 צרכני כדורגל שממלאים את האליאנץ ארנה. השיקריה הוא ארגון אולטראס גדול יחסית, ומאוד פעיל, אבל אפילו בתוך היציע הדרומי בארנה, לארגון הזה יש בעיות גדולות עם קבוצות אוהדים אחרות שלהן אין בעיה עם העובדה שנוייר מזוהה כל-כך עם שאלקה.

כמה זה נפוץ בגרמניה ששחקנים הם חברים באולטראס?
כי שמעתי גם על פליקט בסט פאולי ועל עוד שחקן או שניים ועכשיו אתה אומר שגם נוייר,
מוזר שדווקא באחת משלוש מעצמות הכדורגל הגדולות בעולם יש שחקנים כל כך מחוברים לקהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
מנואל נוייר הוא לא רק אוהד שאלקה, הוא אף חבר פעיל באולטראס גלזנקירשן, כזה שמשלם דמי חברות, וגדל בתוך היציע הצפוני בפלטינס ארנה. זה בערך כמו שלירן שטראובר היה חבר פעיל בשחקן ה-12 והיה עובר להפועל.
לבאיירן אין אוהדים. לבאיירן יש צרכנים . האליאנץ ארנה לא בנוי עבור אוהדי כדורגל, אלא עבור כל המי ומי של עיר המליונרים של גרמניה, שמגיעים לקונצרט ושורקים בוז לשחקנים שלהם אם הם מעזים להחזיר תחת לחץ כדור אחורה לשוער.

אנחנו יודעים שזה מה שקורה לקבוצות הגדולות בעולם, אבל אם המצב כל כך גרוע (מנקודת המבט של אוהדים אמיתיים, לא צרכני כדורגל) גם בגרמניה, שבה יש תרבות אהדה מדהימה ומבנה בעלות של הקהל - אני רואה את זה כנורת אזהרה לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
אמיר ונונו כתב:
Karl Marx כתב:
לבאיירן אין אוהדים. לבאיירן יש צרכנים . האליאנץ ארנה לא בנוי עבור אוהדי כדורגל, אלא עבור כל המי ומי של עיר המליונרים של גרמניה, שמגיעים לקונצרט ושורקים בוז לשחקנים שלהם אם הם מעזים להחזיר תחת לחץ כדור אחורה לשוער.

אנחנו יודעים שזה מה שקורה לקבוצות הגדולות בעולם, אבל אם המצב כל כך גרוע (מנקודת המבט של אוהדים אמיתיים, לא צרכני כדורגל) גם בגרמניה, שבה יש תרבות אהדה מדהימה ומבנה בעלות של הקהל - אני רואה את זה כנורת אזהרה לנו.

אמיר, לא הייתי לוקח את זה רחוק מדי. מינכן היא בירת בוואריה, והיא העיר העשירה ביותר בגרמניה ביי פאר. המנטליות בה היא שונה מאוד מזו שבשאר הערים הגדולות בגרמניה. לאנשים במינכן אין יומרות פוליטיות. לא תראה בה כמעט גרפיטי, בטח לא פוליטי, ואין כמעט מחאות רחוב. אנשים במינכן חיים טוב, אפילו טוב מאוד, ומבחינתם באיירן זה בידור. לא מעבר. כל זה נכון באופן מאוד ספציפי למינכן.

HEADSHOT, זה לא כל-כך נפוץ במועדונים הגדולים. סט פאולי הוא לא מועדון גדול, למרות מליוני האוהדים שיש לו ברחבי אירופה. טבעי ששחקנים שמגיעים לשחק בסט פאולי מזדהים עם הרעיון מאחורי הקבוצה. הם מוותרים בדרך-כלל על תנאים טובים יותר שהם יכולים לקבל בקבוצות אחרות כדי שיוכלו לשחק בסט פאולי, לכן לא מפתיע שיש שחקנים בסט פאולי שהם חברים באולטראס. פליקט הוא באמת מקרה יוצא דופן של שחקן שהוא לא רק חבר, אלא גם פעיל באמת ומגיע לאירועים פוליטיים והפגנות.
אפרופו אולטראס גלזנקירשן, יש עוד שוער בבונדסליגה שהוא עדיין חבר פעיל בארגון הזה. מדובר ברוסט, השוער של HSV.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
דבר ראשון, באיירן מינכן :HEART2:
דבר שני, מרקס, יש לך מושג אולי מה האולטראס ביקשו מנוייר בפגישה? מה הם "הכללים" שהם ביקשו ממנו לעמוד בהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
אמיר ונונו כתב:
Karl Marx כתב:

אמיר, לא הייתי לוקח את זה רחוק מדי. מינכן היא בירת בוואריה, והיא העיר העשירה ביותר בגרמניה ביי פאר. המנטליות בה היא שונה מאוד מזו שבשאר הערים הגדולות בגרמניה. לאנשים במינכן אין יומרות פוליטיות. לא תראה בה כמעט גרפיטי, בטח לא פוליטי, ואין כמעט מחאות רחוב. אנשים במינכן חיים טוב, אפילו טוב מאוד, ומבחינתם באיירן זה בידור. לא מעבר. כל זה נכון באופן מאוד ספציפי למינכן.

ראשית, תודה על הסקירה. יש לי היכרות קלושה עד לא קיימת עם גרמניה בכלל ועם מינכן בפרט.
זה דוקא נשמע לי מדאיג יותר. ההקבלה בין מינכן בגרמניה לבין ת"א בישראל היא מדאיגה. נכון שבתל אביב עדיין יש מחאות וגרפיטי, אבל זה נובע מקיומן של שכבות חלשות בכמות גדולה ומכך שישראל היא מדינה מאוד פוליטית. בכל זאת, תל אביב היא עיר אדישה (עיין ערך ראש העיר שנבחר מחדש), ורוב קהל הכדורגל אינו מיוצג כאן בפורום. יש עוד ועוד קולות של "כדורגל הוא מופע לקהל הרחב" . הטיעון אינו חסר תוקף, אבל מעצם תרבות הדיון של משוואות סכום אפס הנהוגה כאן, הוא מציב את תרבות האהדה כ"יריבה". אני לא אומר שאנחנו כבר שם, אבל כשקראתי את דבריך, זה התחבר לי עם כמה תופעות שאנחנו רואים בארץ, וגם בקבוצה שלנו.
אני מקווה שבעתיד יתברר שטעיתי, אבל ייתכן שכבר עכשיו אנחנו בדרך לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
אמיר ונונו כתב:
Karl Marx כתב:

HEADSHOT, זה לא כל-כך נפוץ במועדונים הגדולים. סט פאולי הוא לא מועדון גדול, למרות מליוני האוהדים שיש לו ברחבי אירופה. טבעי ששחקנים שמגיעים לשחק בסט פאולי מזדהים עם הרעיון מאחורי הקבוצה. הם מוותרים בדרך-כלל על תנאים טובים יותר שהם יכולים לקבל בקבוצות אחרות כדי שיוכלו לשחק בסט פאולי, לכן לא מפתיע שיש שחקנים בסט פאולי שהם חברים באולטראס. פליקט הוא באמת מקרה יוצא דופן של שחקן שהוא לא רק חבר, אלא גם פעיל באמת ומגיע לאירועים פוליטיים והפגנות.
אפרופו אולטראס גלזנקירשן, יש עוד שוער בבונדסליגה שהוא עדיין חבר פעיל בארגון הזה. מדובר ברוסט, השוער של HSV.

אפילו שאני זוכר מקרה של שחקן שקילל שחור בקללה גזענית ועשו לו את המוות ;) .
וכמה זה נפוץ בקבוצות קטנות?
יש עוד מקרים כמו של פליקט?
לדוגמא בקבוצות נאציות כגון דרזדן ורוסטוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
Redfox, בקיצור מאוד: חמישה אנשים נפגשו איתו והפגישה היתה טובה. שני הצדדים הסכימו שאין ברירה, ולמרות חוסר האהבה ביניהם, הם יהיו חייבים להסתדר. האולטראס הבהירו לו שהוא לא יזכה לעידוד מהם, והוא מבחינתו אמר שהוא מבין ומקבל את זה. בינתיים, הוא גם סיפר להם שהחברות שלו באולטראס של שאלקה נשללה.

HEADSHOT, דינאמו דרזדן והאנזה רוסטוק הם לא מועדונים נאצים, והם בטח ובטח לא מועדונים קטנים. לא תמיד יש קשר בין ההצלחה הספורטיבית של מועדון לגודל שלו. דינאמו דרזדן הוא מועדון ענק, ה"באיירן מינכן" של מזרח גרמניה. להאנזה רוסטוק יש את הקהל הכי טוב בגרמניה. בכל אופן, אני לא מכיר הרבה מקרים ספציפים של שחקנים, אבל בטוח שיש המון כאלה.

אמיר ונונו, אין מה להשוות את מה שקורה בארץ לגרמניה בשום קנה מידה של השוואה. בארץ אין תרבות ספורט, ואין תרבות אהדה. מספיק להציץ בנתונים האלה ולהבין כמה גדול האחוז באוכלוסיה הגרמנית שמתעסק במשחק הזה באופן פעיל:
http://www.dfb.de/index.php?id=11015
בארץ זו עדיין תופעה שבשוליים, ולכן תהליכים חברתיים ופוליטיים נותנים אותותיהם בעיקר בקרב קבוצות קטנות בקהלים, בדרך-כלל האולטראס, אבל לא מעבר. בהקשר הזה, ההשוואה הכי מתבקשת היא בין הקהל של באיירן וחווית האליאנץ ארנה למכבי ת"א כדורסל וחווית יד אליהו.

נערך לאחרונה על ידי Karl Marx בתאריך 20 יולי 2011, 17:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
HEADSHOT, דינאמו דרזדן והאנזה רוסטוק הם לא מועדונים נאצים, והם בטח ובטח לא מועדונים גדולים. לא תמיד יש קשר בין ההצלחה הספורטיבית של מועדון לגודל שלו. דינאמו דרזדן הוא מועדון ענק, ה"באיירן מינכן" של מזרח גרמניה. ואני לא מכיר מקרים ספציפים של שחקנים, אבל בטוח שיש המון כאלה.

לא הבנתי מה ניסית להגיד פה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
HEADSHOT כתב:
Karl Marx כתב:
HEADSHOT, דינאמו דרזדן והאנזה רוסטוק הם לא מועדונים נאצים, והם בטח ובטח לא מועדונים גדולים. לא תמיד יש קשר בין ההצלחה הספורטיבית של מועדון לגודל שלו. דינאמו דרזדן הוא מועדון ענק, ה"באיירן מינכן" של מזרח גרמניה. ואני לא מכיר מקרים ספציפים של שחקנים, אבל בטוח שיש המון כאלה.

תיקנתי בטקסט המקורי. יצא מבולבל קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2011, 17:52 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
HEADSHOT כתב:
Karl Marx כתב:

תיקנתי בטקסט המקורי. יצא מבולבל קודם.

לא התכוונתי לקשר בין הקטע של קבוצות קטנות לבין השאלה על דרזדן ורוסטוק, מצטער אם זה השתמע ככה..
וכשאמרת שהמועדונים לא נאצים, התכוונת שהמועדון (שכמובן שהוא עצמו לא נאצי כמו שהפועל כדורגל כמועדון הוא לא מועדון סוציאליסטי יותר),
או שהאולטראס וה"גרעין הקשה" של המועדון לא מזוהה עם ערכים נאצים?
כי אם זה האופציה השניה הייתי שמח אם תרחיב..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 04:32 
לפי הבילד הוא קיבל כמה תנאים -

According to the paper, their five point code warns him he must never:
1) Sing fan chants on their megaphone (a tradition for popular players)
2) Kneel in front of the team and sing the "Humba" song
3) Approach the South stand where the Bayern Ultras sit
4) Throw his shirt into the crowd
5) Kiss the Bayern bade on his shirt

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
cheabuksis כתב:

איזה קשקוש. אם תאמין לבילד לא תגיע רחוק. עיתון לאנשים עם מנת משכל של אלון מזרחי.

HEADSHOT, להרחיב בנושא הזה זה למלא עכשיו מחברת. בגרמניה זה כל-כך מורכב וסבוך. לכל קבוצה גדולה יש בדרך-כלל כמה ארגוני אולטראס, או כאלה שמתנהגים כמו ארגוני אולטראס אבל לא משתייכים רשמית לסצנה הזאת. לכל אולטראס יש את החוקים שלו לגבי גוונים פוליטיים. רוב ארגוני האולטראס בגרמניה הם לא פוליטיים בהגדרה. עדיין, ההחלטות שהם מקבלים הן החלטות פוליטיות. האולטראס של שאלקה למשל, מרים המון תצוגות נגד גזענות, לא מקבל חברים עם השתייכות לארגונים ניאו-נאציים ואוסר על חבריו ללבוש בגדים ממותג ת'ור שטיינר שמזוהה כמותג הלבשה לנאצים. לעומת זאת, ליריבה השנואה שלהם, בורוסיה דורטומונד, יש קבוצת אולטראס דומיננטית שחברים בה גם כאלה שהם פעילים ניאו-נאציים במוצהר. שני הארגונים האלה מגדירים את עצמם כלא--פוליטיים, ועדיין מקבלים החלטות שיש להן השלכות פוליטיות.
יש מעט מאוד ארגוני אולטראס בגרמניה שההגדרה הברורה שלהם נוטה לימין. כשמדובר בקבוצות גדולות כמו דינמו דרזדן והאנזה רוסטוק, יש אומנם המון ניאו-נאציים באולטראס, אבל לצידם גם חברי אנטיפה. לראיה, אחד המנהיגים של ה- SUPTRAS, האולטראס של רוסטוק, הוא שחור. הארגונים האלה בפירוש לא ארגונים ניאו-נאציים. ברור שיש ארגונים קטנים יותר בתוך הקהלים האלה שכן מזוהים באופן מוחלט עם צד פוליטי.
בקבוצות קטנות יותר, כמו קמניץ וקוטבוס, לארגוני האולטראס הדומיננטיים יש בהחלט זיקה ישירה לימין קיצוני. פירמת החוליגנים של קמניץ נקראת:
HOONARA
שזה:
HOOLIGANS
NAZIS
RACISTS
ולקוטבוס יש קבוצת אולטראס דומיננטית שנקראת: NS
שמתשמע ל:
NEW SOCIETY
אבל גם ל:
NATIONAL SOZIALISMUS

בקיצור, מורכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
קרל מרקס,תוכל להרחיב קצת בעניין של 1860?
שמעתי שקנו אותם איזה מיליארדרים שרוצים להפוך אותם לאימפריה ומתחרה לבאיירן.
הם עשו החתמות משמעותיות כדי לקדם את העלייה שלהם לליגה הראשונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2011, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
cheabuksis כתב:

איזה קשקוש. אם תאמין לבילד לא תגיע רחוק. עיתון לאנשים עם מנת משכל של אלון מזרחי.

HEADSHOT, להרחיב בנושא הזה זה למלא עכשיו מחברת. בגרמניה זה כל-כך מורכב וסבוך. לכל קבוצה גדולה יש בדרך-כלל כמה ארגוני אולטראס, או כאלה שמתנהגים כמו ארגוני אולטראס אבל לא משתייכים רשמית לסצנה הזאת. לכל אולטראס יש את החוקים שלו לגבי גוונים פוליטיים. רוב ארגוני האולטראס בגרמניה הם לא פוליטיים בהגדרה. עדיין, ההחלטות שהם מקבלים הן החלטות פוליטיות. האולטראס של שאלקה למשל, מרים המון תצוגות נגד גזענות, לא מקבל חברים עם השתייכות לארגונים ניאו-נאציים ואוסר על חבריו ללבוש בגדים ממותג ת'ור שטיינר שמזוהה כמותג הלבשה לנאצים. לעומת זאת, ליריבה השנואה שלהם, בורוסיה דורטומונד, יש קבוצת אולטראס דומיננטית שחברים בה גם כאלה שהם פעילים ניאו-נאציים במוצהר. שני הארגונים האלה מגדירים את עצמם כלא--פוליטיים, ועדיין מקבלים החלטות שיש להן השלכות פוליטיות.
יש מעט מאוד ארגוני אולטראס בגרמניה שההגדרה הברורה שלהם נוטה לימין. כשמדובר בקבוצות גדולות כמו דינמו דרזדן והאנזה רוסטוק, יש אומנם המון ניאו-נאציים באולטראס, אבל לצידם גם חברי אנטיפה. לראיה, אחד המנהיגים של ה- SUPTRAS, האולטראס של רוסטוק, הוא שחור. הארגונים האלה בפירוש לא ארגונים ניאו-נאציים. ברור שיש ארגונים קטנים יותר בתוך הקהלים האלה שכן מזוהים באופן מוחלט עם צד פוליטי.
בקבוצות קטנות יותר, כמו קמניץ וקוטבוס, לארגוני האולטראס הדומיננטיים יש בהחלט זיקה ישירה לימין קיצוני. פירמת החוליגנים של קמניץ נקראת:
HOONARA
שזה:
HOOLIGANS
NAZIS
RACISTS
ולקוטבוס יש קבוצת אולטראס דומיננטית שנקראת: NS
שמתשמע ל:
NEW SOCIETY
אבל גם ל:
NATIONAL SOZIALISMUS

בקיצור, מורכב.

תודה רבה!
מה לגבי קבוצות עם אולטראס שנוטה לשמאל?
לודוגמא שקריה בבאיירן, או ורדר ברמן?
שם הדברים יותר ברורים או שבמועדונים בסדר גודל כזה תמצא הכל מהכל?

ומה זה לדעתך מועדון גדול? ועל פי איזה קריטריון סט פאולי לדוגמא לא מועדון גדול?
אוהדים, יש.
הצלחות היסטוריות?
או העובדה שהקבוצה השתנתה מהרבה בחינות בכמה עשורים האחרונים?

ד"א, חבר גרמני אמר שהאולטראס של דרזדן הורגים לדעתו בשנה יותר אנשים מהחמאס :) .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: