תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 09:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראיון עם ערן זהבי
הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
תמונה
עשו מהפועל ת"א ברצלונה וזה פגע בנו, איבדנו כיוון

מאת משה הרוש

הדברים שאמר כביכול לעיתון פורטוגלי, ההשעיה מהנבחרת והירידה ביכולת בליגה - ערן זהבי סבור שכולם מגזימים. "אנשים רעים מחפשים לפגוע בי", הוא אומר, "חושבים שאני מרשה לעצמי לשחק לא טוב, סתם מעביר את הזמן בשביל הכיף. לא אשקר, הפנים שלי לאירופה, אבל אם אלך, אעשה זאת בגאווה עם דאבל נוסף"

בשבוע שעבר, יום שלישי, קיבל ערן זהבי טלפון מסוכן השחקנים פיני זהבי. "מחר", אמר הסוכן לקשר הפועל תל אביב, "ספורטינג ליסבון תשלח להפועל הצעה רשמית עליך. הם רוצים אותך מאוד". זהבי, בעל דרכון צרפתי, הרשים את הסקאוטים של המועדון הפורטוגלי במשחקי ליגת האלופות העונה.

אולם כשהפקס הגיע ועליו ההצעה הרשמית לרכישתו - 750 אלף יורו - הבין זהבי שהתשובה של האדומים תהיה שלילית, לאור סכום המינימום למכירה הנקוב בחוזהו, מיליון יורו. הדאיגה אותו יותר התגובה הלא רשמית ששחררו ראשי הפועל, שטענו כי מתנהלים מגעים עם קבוצה גרמנית המוכנה לשלם כ-1.5 מיליון יורו עבורו. "זה ספין", אמר זהבי למקורביו, "אין קבוצה כזו. זה בסדר אם הכוונה היא לגרום לפורטוגלים להציע סכום גבוה יותר, אבל אני לא יודע על שום קבוצה גרמנית".

זהבי מרבה לעלות לאחרונה לכותרות, לרוב הן שליליות. לפני ההצעה הרשמית מליסבון, היה הראיון המסולף, לטענתו, לעיתון פורטוגלי, בו צוטט אומר שסיכם את תנאיו בספורטינג. קדמה לכך פרשת השעייתו מנבחרת ישראל, עקב עבירת משמעת. לא מעט אנשים מיהרו לטעון כי הראש של זהבי באירופה וששום דבר אחר לא מעניין אותו.

"יש אנשים שכואב להם, אנשים רעים שמחפשים לפגוע בי", הוא עונה בראיון ל"ספורט הארץ", "אסור לי שקבוצה בסדר הגודל של ספורטינג תרצה אותי? מה קרה, עשיתי משהו רע? גם בינואר היו לי הרבה הצעות והמשכתי בהפועל והייתי הכי טוב על המגרש. איך אפשר להגיד שהראש שלי לא היה בהפועל? עד סוף העונה כלום לא מעסיק אותי חוץ מהדאבל. לא אשקר, הפנים שלי לאירופה, אני כן חושב על זה ורוצה לשחק שם בעונה הבאה. אם אלך, לפחות אעשה זאת בגאווה עם דאבל נוסף. אנשים חושבים שאני כבר עכשיו מרשה לעצמי לשחק לא טוב, סתם מעביר את הזמן בשביל הכיף. זה לא נכון. לא אתאכזב גם אם לא אעזוב את הפועל. אין לי הרבה ציפיות, אני מתכונן לעונה נוספת בהפועל".

לפני שבועיים זומן זהבי לשיחה עם מאמן הנבחרת לואיס פרננדז. על הפרק, בין היתר, האיחור של השחקן בהגעה למלון הנבחרת ערב המשחקים מול לטביה וגאורגיה, מהם הושעה לבסוף. פרננדז סלח לו. "אבחן אותך רק על פי היכולת המקצועית", אמר לו המאמן, "הפרשה מאחורינו". זהבי התנצל, הביע חרטה ויצא לדרך חדשה. "זו היתה אי הבנה גדולה מכל הכיוונים", משחזר זהבי, "עשיתי טעות והתנצלתי כבר ביום שהמהומה פרצה. אין ספק שהיום הייתי נוהג אחרת. אם הייתי יכול לדבר עם פרננדז באותו יום, כל הבלגן הזה היה נחסך. אני מבין את הכעס עלי. חששתי מהרחקה ממושכת מהנבחרת".

אולי בצדק. היו טענות שאתה מציב את הקריירה האישית שלך ואת הפועל לפני הנבחרת.

"אם בנבחרת היו מרגישים שאני לא מחויב מספיק, פרננדז לא היה מזמן אותי לשיחה. הוא הבין אותי. הנבחרת חשובה לי מאוד, זה החלום שלי מגיל אפס. זו היתה אי הבנה. רציתי מאוד לשחק, אבל הייתי פצוע בכל מקרה. חשבו שאני מזייף פציעה, אבל כולם ראו שגם שלושה שבועות אחרי משחקי הנבחרת בקושי שיחקתי. טענו נגדי הרבה דברים לא נכונים".

בכלל, זהבי מסתובב בתחושה שעושים לו עוול. הוא מציץ על הסטטיסטיקה, רואה שם שמונה כיבושים ו-13 בישולים בליגה, עוד שלושה שערים - ואחד מהם בלתי נשכח - בליגת האלופות, ותמה. "לא יודע מאיפה זה בא לאנשים", אומר זהבי, "למעט החודש האחרון, יש לי עונה מצוינת. שייקחו את המספרים ויראו לבד. מאז המשחק מול מכבי חיפה אני עולה עם זריקות ואנשים לא מעריכים את זה. נכון שיש ירידה מאז חיפה, אבל לא רק שלי, אלא של כל הקבוצה. אין לי בעיה שיפילו את זה עלי. איבדנו כיוון, קבוצות למדו אותנו, דברים לא הולכים כמו שהלכו בעבר. התקשורת גם עשתה מהמשחק נגד חיפה כאילו הוא היה המשחק הכי גדול בכל הזמנים. הגזימו. עשו מהפועל ברצלונה וזה פגע בנו. לא עלה לשחקנים שום דבר לראש".

נראה כי תסריט העונה שעברה לא יחזור על עצמו. חיפה נראית טוב, נחושה ופחות שאננה, ואילו הפועל לא מציגה יכולת גבוהה.

"גם בעונה שעברה איבדנו נקודות לפני הפלייאוף, ואז הכל התחבר לנו. יש דז'ה-וו מהעונה שעברה, רוצים לעשות את זה גם השנה, למרות שזה הולך להיות יותר קשה. אני רואה תסריט שהעונה תסתיים בדאבל נוסף. אני מאמין שזה ייגמר בדאבל, אבל זה לא יקרה בדיבורים. נצטרך לקחת את זה על המגרש".

חיפה לא יותר ראויה מכם לזכות באליפות העונה?

"חיפה קבוצה מצוינת. אם מודדים אותנו כשאנחנו בכושר טוב לעומתם בכושר טוב, אז הפועל קבוצה טובה יותר. חיפה לוקחת את הנקודות במקומות שאנחנו מאבדים. הם פחות מלהיבים, אבל יותר יציבים ומביאים קבלות. אנחנו קבוצה יותר סקסית. לאף אחד גם לא צריכות להיות טענות לקיזוז. אי אפשר להיות נגד השיטה אם היא פועלת לרעתך ולהיות בעדה אם היא מצילה אותך. זו עובדה קיימת וצריך לדעת להתמודד".

לחיפה יש עוד משהו שלכם אין - שקט תעשייתי ובעל בית אחד.

"כשהיינו טובים אמרו שאנחנו הקבוצה הכי טובה בארץ, למרות הבעלים. עכשיו, כשפחות הולך, אומרים שהראש של השחקנים בחו"ל וסכסוך הבעלים משפיע. אנשים מקשקשים שטויות. מחפשים יותר מדי סיבות מיותרות. הסיבה המרכזית היא מקצועית נטו. שחקנים סוחבים עומס גדול מתחילת העונה, חסרים לנו כמה שחקנים חשובים. הסיפור בין הבעלים לא מעניין אותנו ולא מחלחל לקבוצה. ברור שכולנו היינו רוצים שהכל יהיה בסדר ביניהם ושיהיה שקט, אבל לנו כקבוצה זה לא מפריע ולא משפיע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ראיון עם ערן זהבי
הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 10:20 
סמל אישי של המשתמש
אם ניקח תואר זה בזכות השחקן המצטיין של הפועל העונה : ערן זהבי :HEART2:
"נצטרך לקחת את זה על המגרש" - יאללה ערן , בוא נתחיל מהערב,קחו את זה ותפסיקו לבעוט בדלי הכל כך מלא הערב.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 10:31 
ערן :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 10:36 
chimpfive כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
אם הוא נותן משחק טוב בחיפה הוא נבחר לשחקן העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 12:32 
הוא שחקן העונה גם בלי אליפות. ועכשיו הגיע זמן הגברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2011, 14:18 
מי שמשבח את ערן זהבי בפורטוגל הוא שחקנה לשעבר של מכבי חיפה, אדריאן סילבה. נכתב בידיעה שספורטינג טרם השיבה להפועל ת"א האם מוכנה לשפר את הצעתה של 750 אלף אירו.

http://www.abola.pt/nnh/ver.aspx?id=259475

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: