Shacham כתב:
תדמור, מסכים איתך בגדול אבל בכל זאת:
ציטוט:
מה קורה? בסגל של הפועל לא בונים על הנוער-עניין של מדיניות,על כל תפקיד מועמדים מס' שחקנים וניתנת עדיפות לרכש.יוצא שבמשך 5 שנים שחקנים מסתובבים בכל מיני קבוצות ליגה לאומית -בת ים,ראשל"צ ,נס צחןנה וכו' כשהסכוי שיגיעו לבוגרים שואף לאפס.
גם חיפה נגיד שנחשבת קבוצה שמפתחת כישרונות ככה, השחקני בית שלהם בשנים האחרונות לרוב משחקים בקבוצות אחרות לפניהם(דקל קינן, שי מימון, תומר חמד, יניב קטן) וגם מכבי, בית"ר ועוד כמה קבוצות משאילות שחקנים לקבוצות ליגה לאומית.
ציטוט:
בו ניקח מס' דוגמאות -היום יש בשוק 4 שוערים של הפועל -גליל בן שנן,ניל אברבאנל ,אריק ינקו ובוריס קליימן שנרכש על ידי הפועל,ומי החליף את גליל שנפצע-איתמר ניצן ממכבי הרצליה.
גליל בן שאנן נפצע כאמור, אברבנל+קליימן מושאלים וכבר לא של הפועל. אריק ינקו האופציה היחידה וגם זאתי שהייתה אמורה להתקבל.
לגבי החלק הראשון -אני לאמספיק מומחה להשוות לשאר הקבוצות .למשל לקבוצה כמו מכבי ת"א-שם הבלאגן גדול ושיימשך כך,לגבי חיפה נדמה לי שמעלים כל שנה שחקנים מהנוער ובהדרגה משלבים אותם בהרכב.מכבי פ"ת -זו קבוצה שמעלה כל שנה מס' שחקנים לבוגרים -זו מדיניות.יכול להיות שיש סיבות מקלות:תקציב נמוך יותר,אין לחץ של האוהדים .מה בפ"ת גודלים שחקנים כשרוניים יותר מאשר ת"א רבתי?
לגבי החלק השני-לגבי השוערים ,הדוגמה באה להראות שאנחנו מחזיקים במשך תקופה הרבה שחקנים ולא משתמשים בהם.שנה שעברה למה קנינו את בוריס קליימן,הרי היו לנו כבר אז 3 מועמדים בעונה זו כשוער שני לאניימה.ואילו עכשיו-לדעתי לא הייתה כל סיבה שאריק ינקו יהיה שוער שני לאניימה.
אין לי בעייה שמחתימים שחקנים ל-5 שנים ,רק לפחות שלחלקם -יתנו צ'אנס.
ברור שיש בזה סיכון ,הרי אנחנו קבוצה שרצה בצמרת ואוליי לא רוצים לסכן את הסיכוי לאליפות.אני באופן אישי מעדיף את הסיכון הזה.
אולי מכל הבאלגן בעמדה של בלם יתאפשר למשל ליהודה חוטה לשחק עוד העונה