segev כתב:
רוני,
אתמול מכבי שיחקה ב20:00 והביאה 16 אלף, כלומר אפילו לא כל המנויים.
אם המשחק היה בשלוש היו שם יותר מ20.
גם אצל חיפה זה אותו דבר. משחק בית נגד קבוצה קטנה בשבת בשלוש/חמש לעומת שבת בשמונה זה ההבדל בין 15 אלף לבין 20+.
וזה נכון כמובן גם למשחקי החוץ שלהן.
אגב - אני משוכנע באלף אחוז שאפילו בית"ר היתה מביאה יותר קהל למשחקים בשבת בצהריים מאשר במוצ"ש. בכלל, בתחילת שנות ה90 טדי היה מלא כל משחק (על 13-14 אלף מקומותיו אמנם) והמשחקים היו בצהריים.
עלינו בכלל אין על מה לדבר.
אחת הבעיות זה שהלובי של שומרי השבת חזק מדי.
אין בכלל ויכוח. בשלוש באים יותר, יותר כיף. אני יותר נהנה, הילדים יותר נהנים. את שומרי השבת אני כרגע שם בצד, למרות שגם הם שווים דיון (מצד אחד אני אומר עזבו אותי, מצד שני אני חי במדינה הזו ויש עוד אנשים חוץ ממני).
עכשיו שים את עצמך בתור צרלטון או ערוץ הספורט או מי שזה לא יהיה. אתה צריך לבוא ולשים יותר מ100 מיליון (?) על זכויות שידור. יש לך במקביל ליגה אנגלית (נתח מאוד חזק אצלם) וליגה גרמנית (פחות חזק, אבל עדיין) ובנוסף, הרייטינג בשעות האלה נמוך יותר.
זה אולי נכון שבאו רק 16 למכבי, אבל תחשוב שיש להם 18 אלף מנויים (שוב, אין לי מושג כמה) ונניח היו מגיעים 21. זה עוד 3000 כרטיסים במשחק (במקרה הטוב) כפול, כמה פעמים בשנה, 8-9? יעני עוד קצת יותר ממליון שקל שאני לא יודע אם גופי השידור היו נותנים אם היית קובע להם מתי המשחקים (בפריסה לקבוצות כמובן).
ופה אני מדבר על הגדולות. קח עכשיו את הקבוצות הקטנות. יש להם נגיד 5 משחקים מושכי קהל בשנה. בהנחה שכל אחת מהקבוצות האלה מביאה 6000 איש בשבת בשלוש (והיא הרי לא. בטח לא לק״ש או אשדוד ובוא, כמה פעמים הפועל יביאו 6000 איש לפ״ת בצהריים אם אנחנולא בפורמה מטורפת) אז הרווח היה 4000 כרטיסים למשחק נגיד כפול 60 שקל, זה 240 אלף שקל ברוטו, כפול 5, מיליון 200 ברוטו לעונה. הכסף מהשידורים גדול יותר משמעותית.
מכבי חיפה הביאו השנה לפ״ת 7000 איש גם בשבע בערב.
כל המתמטיקה הזו היא בשביל להגיד שהכסף הנוכחי שנכנס כרגע לקבוצות מהשידורים משמעותית גבוה, במיוחד לקבוצות הקטנות מאשר אם הוא היה נחתך כי גופי שידור לא היו מוכנים לשלם את הסכומים האלה.
וגם הקבוצות הגדולות, רב ההכנסות שלהם זה ממנויים ושידורי טלויזיה.
ואני מדבר איתך על כסף מובטח לעומת כסף על העץ. גבוה על העץ.
זה נכון שבטווח הארוך זו תרבות כדורגל ונורא כיף כדורגל בשבת בצהריים, אבל בליגה של 14 קבוצות זה נראה לי בעייתי, בטח שחמש מהן הן פוטנציאל של 300 איש למשחק