יובל כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אני חושב שהנתון שמספר למה לקס משחק זה לא חילוצי כדור ולא מסירות מפתח, אלא איבודי כדור ובפרט איבודי כדור בחצי שלנו.
ברור שזה גם קשור לסגנון המשחק שלו (לא תמיד בא לקבל כדור, לרוב לא מבצע מסירות מרשימות התקפית. אבל בגדול, בליגה שבה רוב השחקנים לא מצליחים לעבור שחקן והרבה שערים נכבשים מאיבודי כדור של הקבוצה השנייה, זה נתון משמעותי.
כרגע, מבחינת הקשרים ההגנתיים שלנו, המצב באיבודי כדור בחצי שלנו הוא:
אליאס - 35
קלאודמיר - 27
לקס - 22
בואטנג - 17
ואיבודי כדור בכלל:
קלאודמיר - 101
אליאס - 78
לקס - 77
בואטנג - 49
וכל זה כשלקס משחק הרבה יותר דקות מהאחרים
לקס - 1795
קלאודמיר - 1495
אליאס - 1226
בואטנג - 628
לדעתי זו הסיבה העיקרית שאנחנו לא סופגים כשהוא משחק. ההגנה שלנו מספיק טובה בדרך כלל כדי להתמודד עם החלוצים היריבים בהתקפה רגילה. עצם זה שיש לנו שחקן מספיק אחראי (ובאיזשהו מקום, מספיק אפור) כדי לא לאבד כדורים וליצור מצבים ליריבה מצמצם משמעותית את כמות ההזדמנויות שהיא יוצרת מולינו.
ברור שהוא מאבד פחות, כי הוא מוסר מעט וגם המסירות שלו הם מסירות אחורה והצידה שלא מקדמות את ההתקפה. איך זה עוזר לנו אם כשהוא משחק אז שחקנים אחרים הם אלה שמניעים כדור, ולפעמים גם מאבדים אותו?
הנה נתוני איבוד הכדור הקבוצתיים (מאז שרפואה חזר).
עם לקס:
באר שבע - 75, 21
רעננה - 94, 20
מכבי פ"ת - 66, 17
ממוצע - 78.3, 19.3
בלי לקס:
מכבי - 62, 14
אשדוד - 96, 15
בני יהודה - 80, 17
חיפה - 82, 15
נתניה - 77, 10
ממוצע - 79.4, 14.2
כלומר במשחקים שבהם לקס לא שיחק, איבדנו את אותו מספר כדורים (באופן כללי זה נתון חסר משמעות, כמעט כל התקפה נגמרת באיבוד כדור) ואיבדנו יותר כדורים בחצי המגרש שלנו בהפרש די משמעותי.
גם אף אחד מהשערים שספגנו במשחקים שבהם לקס לא שיחק, לא הגיע כתוצאה מאיבוד כדור של קשר אחורי, עד כמה שזכור לי.
אני לא טענתי שעצם זה שלקס משחק גורם לנו לאבד פחות, אלא שהוא ספציפית מאבד פחות כדורים. אם הוא תמיד פנוי לקבל כדור והוא לא מאבד אותו, אז זה עוזר למנוע מצבים מסוכנים.
יש גם הבדל מהותי לגבי זהות מאבד הכדור. אם חלוץ/קשר התקפי מאבד כדור בחלק המגרש שלנו יש מאחוריו קשר אחורי ובלמים שיכולים להתמודד עם זה. קשר אחורי שמאבד כדור משאיר רק את הבלמים מאחוריו.
ספציפית לגבי מקרה בו ספגנו מאיבוד כדור - בואטנג בגול הראשון של חיפה. אבל יש שערים אחרים שיכול להיות שאם לקס היה במקום כדי לקבל כדור ולא לאבד אותו היו נמנעים גם אם הם לא תוצאה ישירה של איבוד כדור של קשר אחורי.
בכל מקרה, כל הדיון הזה מוזר. יש נתון דיי מובהק שב21 משחקים שלקס שיחק מתחילת העונה (כולל גביע), ספגנו 14 שערים וב7 משחקים שהוא לא שיחק ספגנו 12 (החשבתי את המשחק מול ק"ש כמשחק בו הוא לא שיחק כי ספגנו אחרי שיצא). אפשר לטעון שכל הנתון הזה הוא נסיבתי ולא קשור ללקס (כמו שאפשר תאורטית לטעון שברצלונה קבוצה גרועה וזה שהיא מנצחת כל משחק זה נסיבתי), אבל אם אתה לא מביא טיעון משכנע ללמה זה קרה אם לא בזכות לקס זה קצת מגוחך.
אם אתה חושב שזה לא בזכות לקס, תביא טיעון בזכות מה זה כן. כל עוד רק אני מביא טיעונים, ברור שתמיד תוכל להגיד שיש יד נעלמה שגרמה לתוצאות להסתדר.