אדום כתב:
למה לעצור בשכטר? בואו נחזיר את דה-רידר!!!!
http://sports.walla.co.il/item/2888851"ואז הגיעה הפועל תל אביב".
בחלון החורפי של 2009/10 ההולנדי הגיע לישראל. "באתי לכאן לבדוק אם זה מתאים לי, ואיך אני מרגיש. הייתה לי תקופה קשה עם רוברטו מרטינס, ורק רציתי להרגיש בבית".
בהפועל תל אביב הוא נפצע במשחק הליגה הראשון בקרית אליעזר מול מכבי חיפה, ומתיחה גרמה לו להיעדרות של כחודשיים (מתוך ארבעה חודשים בישראל). הוא הופיע ב-14 משחקים, כבש שער דרמטי מאוד נגד בני יהודה ושער נוסף מול אשדוד וזכה עם האדומים בדאבל. וגם זה נגמר.
"הרגשתי בבית בארץ אבל היה לי קשה להתרגל לכדורגל הישראלי. למנטליות. היו לי כמה משחקים טובים אבל ידעתי שאני מסוגל ליותר. זה היה מתסכל. ידעתי שאני מעדיף את אירופה. אני אירופאי, זה מה שיש. אהבתי את ישראל תמיד, ואהבתי אותה יותר כשעזבתי".
וזכיתם באליפות ובגביע.
"כשהגעתי היינו 10 נקודות אחרי חיפה, ובסוף סיימנו עם אליפות. אני בטוח שבכמה משחקים שכן שיחקתי, עזרתי, ואני מבסוט מאוד מהתוצאה הסופית".
מה אתה זוכר מאלי גוטמן?
"הוא מאמן חם. הוא מראה כל הזמן את הרגשות שלו. זה ישראלי. אם ישראלים שמחים, כולם רואים שהם שמחים. אם לא, רואים שלא. זה לפעמים טוב ולפעמים פחות. בגדול, אלי הוא מאמן של שחקנים, וזה טוב".
למה לא נשארת?
"אחרי הכול, זו לא הייתה חוויה כזו טובה שגרמה לי לרצות להישאר בישראל ולסיים את הקריירה. גם עבור הפועל. אתה מביא שחקן והוא משחק רק חודשיים, ויש כישרון אבל הוא שם רק שני גולים. אתה רוצה להביא מישהו שאתה יודע שיש עתיד איתו. אני לא ראיתי את העתיד שלי בהפועל והם לא ראו את העתיד שלהם איתי. היו ספקות לשני הצדדים, וחזרתי לוויגאן".