הלכתי בשבת למשחק כדורגל בסלובקיה, דוקלה בנסקה ביסטריצה מול ניטרה. לא פעם ראשונה באירופה, אבל פעם ראשונה בסלובקיה. החוויה מתחילה כבר בדרך, אפשר לקחת אוטובוס לאצטדיון. מתברר שאוטובוסים יכולים לנסוע בשבת באירופה הסוציאליסטית. תמיד הסבירו לי שהחוק האוסר תחבורה ציבורית בשבת הוא חוק סוציאלי. אבל בנסקה ביסטריצה לא גדולה, והאצטדיון ליד הנהר, כך שכל הדרך בירידה. חוצה את הנהר, עוקף את הקניון, ומגיע לאצטדיון.
ליד האצטדיון פאב קטן, מחוצה לו כעשרים שוטרים, בתוכו אולטרס ניטרה בחולצות שחורות (ימניים, נטייה לפשיזם) ואוהדים של דוקלה שותים בצוותא. אולטרס בנסקה ביסטריצה (לא פוליטיים) לא נראים בסביבה. אם למדתי משהו באודסה זה: לא לשאול "למה יש כל כך הרבה שוטרים, הכל נראה ידידותי?" אם יש הרבה שוטרים, יש סיבה.
ניגש לקופה ומבקש כרטיס לסטטייה (statie), היציע של המלאכים באדום ולבן. מעל הקופה בסימנים בינלאומיים: אסור להכניס נפצים, אקדחים, פטישים, בקבוקי משקה, מסכות ומטריות. האחרון קצת מפתיע. את מזג האוויר בבנסקה ביסטריצה, ניתן לתאר כך: עשר דקות רצופות של גשם נקראות מבול. עשרים דקות רצופות ללא גשם נקראות בצורת.
שער הכניסה שני מטרים מהקופה. בשער סדרן בודד ללא כל תמיכה משטרתית. על בדיקה גופנית אין מה לדבר. גם בתיק הוא לא מתעניין. על הכרטיס הוא מוכן להסתכל אם מבקשים יפה.
נכנס ליציע. בתוך היציע אין סדרנים וגם לא שוטרים. גם לא על מסלול הריצה שמתחת ליציע. כך נראה היציע של האולטרס 12 דקות לפני פתיחת המשחק.
דקה לפתיחת המשחק יוצאים אולטרס ניטרה מהפאב ומתחילים להקיף את האצטדיון בדרך ליציע שלהם. אין סיכוי שיגיעו לפני תחילת המשחק. תוך כדי הצעדה הם שרים שירי תהילה לבנסקה ביסטריצה (או לפחות שירים שבנסקה ביסטריצה היא הנושא שלהם). הבעיה היא שהשירים הם בסלובקית, כך שאין ביציע מי שיבין מה הם שרים.
לאחר פתיחת המשחק ולאחר שאוהדי ניטרה מתרחקים, נוטש הסדרן הבודד את עמדתו ואוהדי דוקלה מתחילים לזרום ליציע עם כוסות בירה בידם. בדקה העשירית כבר יש 24 אוהדים ביציע. כשמינית מהם מתעניינים במשחק, שתי אוהדות צעירות שכנראה לא נמצאה כוס בירה מספיק קטנה כדי שיוכלו להחזיק, ואני שעוד מתאמן על לצעוק "דוברה ברנקר" במקום "טוב שוער" (דרך אגב, לא טוב).
כאשר מתחיל לרדת גשם אני שוקל לעבור ליציע היקר עם הגג, אבל אין צורך. יש מקום מתחת לעץ לכל האוהדים. יש אפילו הפרדה בין עץ למעשנים לעץ ללא עישון.
בערך בדקה השלושים קורה הבלתי יאומן: כבר 2:0 לדוקלה. בעיטה שטוחה לפינה הקרובה מחוץ לרחבה. את זה דני עמוס היה עוצר. נייה דוברה, ברנקר. נראה לי שרק שתי האוהדות הצעירות ואני חוגגים את הבלתי יאומן (לפני המשחק לדוקלה יש שלוש נקודות משמונה מחזורים). בדקה הארבעים נכנס אוהד (עם כוס בירה) ליציע ופונה אלי. לא ברור לי אם הוא רוצה שאספר לו מי הבקיע או שהוא מודאג מכך שאין לי בירה. מזל שאני יודע מספיק סלובקית כדי לטפל במצבים כאלו.
תוצאת מחצית בקרב האולטרס: ניטרה עם שני נפצים, רימון עשן צהוב ואבוקה אדומה. למרות שכתוב שאסור. דוקלה עם שתי מטריות. למרות שכתוב שאסור.
בהפסקה, השירותים הם בפאב מחוץ למגרש. מי שלא אכפת לו להפסיד כמה דקות יכול גם בקניון. אבל ממילא אין תור ארוך.
האדומים לבנים שרים בערך פעמיים במחצית, אבל לפחות למדתי משהו חשוב. מתברר שז'ילינה היא קורבה. כנראה שיריבויות ישנות מתות לאט.
במחצית השנייה לא קורה הרבה, האדומים לבנים שומרים על רשת נקיה בפעם הראשונה העונה (דוברה, ברנקר), מנצחים הפעם השניה (ועדיין נמצאים במקום המוביל לליגה השלישית.
בסיום המשחק הקהל מתפזר באופן מסודר. שוטרים מכוונים את התנועה. קו 21 (הדרך חזרה היא בעליה) מגיע בדיוק בזמן וכל האוהדים (כלומר, אני) עולים בסדר מופתי מהדלת הקדמית. באתר כתוב שאם קונים כרטיס אוטובוס ב-sms יש להראותו לנהג בעליה לאוטובוס. לא נראה שהנהג קרא את האתר.
במהלך המשחק נשאלתי אם אני משדר את המשחק באינטרנט לטובת הציבור הרחב. שקלתי לשדר, אבל זה נראה לי לא הגון כלפי השחקנים.
נושא ההודעה: Re: רשמים מדוקלה בנסקה ביסטריצה - ניטרה
פורסם: 25 ספטמבר 2015, 22:01
Eros Ramazzotti כתב:
מגניב. נהניתי לקרוא. אולי אפשר לעשות אשכול מרוכז לחוויות של אנשים ממשחקי כדורגל ברחבי העולם.
משטרת המחשבות של הפורום, אחרי זה יתחילו להעיף מהאשכול משחקים שלא שפלים, או לא מאירופה, לך תדע איך זה ייגמר. ולטקסט, נהניתי לקרוא, נשמע כמו חוויה. וכל זה ביורו אחד, החיים הטובים. שוקל לעבור לסלובקיה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה