תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 02:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רשמים מהרטה ברלין - שטוטגרט
הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2015, 11:55 
הלכתי בשבת למשחק כדורגל בגרמניה הרטה נגד שטוטגרט.
לא פעם ראשונה באירופה, אבל פעם ראשונה בגרמניה, החוויה מתחילה כבר בתחנת רכבת בדרך, כל אוהד מבוגר לוקח לעצמו שלוש בירות במבצע שבחנות ברכבת, שותים ומחכים לרכבת, הנסיעה עצמה יפה ושמחה, יורדים כמה מטרים מהאיצטדיון, והקהל צועד בשקט יחסי, עד שאחד מתחיל את הקריאות של הרטה, ביניהם מלא אוהדי שטוטגרט מסתובבים, מאוד לא מאוימים. יש שני שוטרים בתחנת רכבת. ועוד שניים על השביל.
השביל מהתחנה מוביל למלא דוכנים של בירות ונקניקיות עם תורים ארוכים.
אחרי שעברתי את הבדיקה הגופנית והכרטיס, מסביב לאיצטדיון יש מעין שטח ירוק עליו יש כמה דוכנים של אוכל, שתיה, ממתקים לילדים, מרצ'נדייז ומלא שירותים. יש מקום עם מגלשות מתנפחות לילדים, מקום שמשמיע מוזיקה, נכנסים לאצטדיון סדרנים חייכנים מסבירים לך איפה אתה יושב (הופתעתי לגלות שיש כסאות במגרש), הקמיע של הרטה יורה צעיפים לקהל מרובה (קטפתי לעצמי צעיף בזינוק שלא היה מבייש את פיטר קרמנס האגדי, התעופפות מזהירה מעל שני ילדים ושמן, רק בשביל לשמוע איזה בחור מאחורי אומר בעברית "ראית זה כמעט היה לי ביד").
הקהל של הרטה עשה תפאורה של יד פוקר רויאל פלאש של לב כחול, כל קלף על דגל נפרד כשרק המלכה בולטת קצת והיא בצבע. הקהל של שטוטגרט עשה תפאורה דומה למשהו שאנחנו עשינו פעם, הם עשו רכבת ומחלונות הוציאו דגלים, והיו דגלי פרישה גדולים ויפים בצדדים.
בירות בתוך האצטדיון זה לא רק לגיטימי זה כמעט חובה, מסתובבים עם קנקנים גדולים מפלסטיק, בתוך היציע יש את הסדרנים והסדרניות של הכרטיסים בכניסה, זהו, על המגרש עומדים על מסלול הריצה יש עשרה מאבטחים שעומדים עם הפנים לאולטראס. זהו.
המשחק נגמר 2-1 להרטה, אני אוהד שטוטגרט מגיל 5 בערך. אבל עמדתי ומחאתי כפיים להרטה, כי זה לא בוער בי כמו הפועל, כי כולם עשו את זה ובכל זאת הייתי באצטדיון שהיטלר בנה זה היה מוזר ללכת נגד הזרם דווקא שם וכו'.
ביציאה מהמגרש, יש מגרשי חניה, חלק הולכים לרכבת, חלק הולכים לתחתית, חלק נשארים לשתות. ברכבת התחתית עומדים סדרנים ליד הקרונות, ברגע שהקרון מתמלא הם נעמדים ליד הכניסה ומרימים יד, גשגולם מרימים ידיים הקרונות נסגרים ונוסעים ותוך דקה בערך מגיעה עוד רכבת.
כל כך כיף, כל כך קל, כל כך יעיל.
חוצמזה, היה מאוד מוזר אבל ראיתי שלושה אנשים עיוורים ביציע. זו פעם ראשונה שאני רואה עיוורים בכדורגל. אבל שלושה ביציע שלי? זה המון. כל הכבוד. (למרות שאני חייב להגיד שהאוהד שישב מתחתי מעל הכניסה של שער 5 עם חולצת אתלטיקו גם עיוור לכדורגל, אבל הוא לא מסתובב עם מקל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2015, 16:03 
סמל אישי של המשתמש
כל כך רחוק מכאן.
נהניתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2015, 16:20 
סמל אישי של המשתמש
Raizi כתב:
כל כך רחוק מכאן.
נהניתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 11:04 
הסלע האדום כתב:
Raizi כתב:
כל כך רחוק מכאן.
נהניתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 14:45 
הודעה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 16:16 
גיא כתב:
הסלע האדום כתב:
Raizi כתב:
כל כך רחוק מכאן.
נהניתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רשמים מהרטה ברלין - שטוטגרט
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 17:33 
סמל אישי של המשתמש
תענוג!!!

בזמנו היה מעלה כאן פוסטים קרל מרקס לאן נעלם הבחור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2015, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
צירוף מקרים מעניין, גם אני הייתי במשחק.

אין מה להגיד - אירופה.
הלוואי ויום אחד נהיה חצי מתרבות הכדורגל שלהם! :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 00:16 
סמל אישי של המשתמש
אין ספק, עם כל הכבוד לאנגליה, חוויית הכדורגל הכי טובה באירופה היא בגרמניה.
אגב, הבירה באיצטדיון היא ללא אלכוהול. בניגוד לבירה שמוכרים בחוץ.
והאיצטדיון האולימפי בברלין, למרות הריחוק היחסי של הקהל מהדשא, הוא איצטדיון מרגש. הייתי פעמיים במשחקים של הרטה, ותמיד זה תענוג.
גם בדרך כלל (למעט במשחקים מול באיירן או דורטמונד) אין בעייה להשיג כרטיסים בקופות, במחירים סבירים לגמרי, כי האיצטדיון הוא ענק, כ-80 אלף מקומות, והקהל של הרטה בדרך כלל ממלא באיזור ה-40 אלף.
אני ממליץ לכל מי שנוסע לברלין, גם אם הוא לא חובב כדורגל, ללכת למשחק. זאת חוויה בפני עצמה. עם האוכל, הבירה, וכל האווירה שמסביב, שהיטבת לתאר.
אפשר גם לשלב סיור באיצטדיון, שהוא מבנה היסטורי, ואחד השרידים הבודדים של הבנייה הנאצית, שלא הוחרבו בתום המלחמה (כי האיצטדיון היה מחוץ לעיר).
אפשר לראות בו את המגלומניה של היטלר, שרצה ליצור מראית עין של אימפריה גרמנית, וכך ניבנה האצטדיון במתכונת המזכירה מאד את ה'קולוסיאום' ברומא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 01:43 
סמל אישי של המשתמש
כמה שאני שונא את ההיטלר הזה.
הלוואי שיתאבד כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 06:59 
ShaharAreli כתב:

הלוואי ויום אחד נהיה חצי מתרבות הכדורגל שלהם! :BOW:

הלוואי ונהיה חצי מהתרבות שלהם, ללא קשר לכדורגל.

תרבות הספורט היא פונקציה של תרבות באופן כללי. במובן הזה ישראל כל כך רחוקה מהמערב, ולי לפחות נדמה שעוד הולכת ומתרחקת, כך שאני מנמיך ציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 07:06 
סמל אישי של המשתמש
מנמיך ציפיות,
אבל עולה על מטוס לישראל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2015, 14:48 
KingAlpaca כתב:
מנמיך ציפיות,
אבל עולה על מטוס לישראל...

אני כאן כבר שנה.
יש גם שיקולים אחרים במערכת מלבד תת התרבות כאן. להגיד שההחלטה נכונה? לא אומר זאת, אבל זה לדיון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2015, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
אין על הכדורגל הגרמני. כל משחק בונדסליגה 2 (הליגה השנייה) יותר מרגש, מעניין, איכותי וכיפי מכל משחק בליגה שלנו ובהרבה ליגות אחרות.
זו הסיבה שהייתי כבר ב-17 איצטדיונים שונים בגרמניה (במשחקי ליגה או גביעי אירופה השונים) ובסופ״ש הקרוב אוסיף 3 לרשימה :-). מי שלא חווה - מומלץ ביותר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2015, 13:17 
Union Berlin משחקת ביום ראשון מקווה להגיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2015, 04:18 
סמל אישי של המשתמש
מה עם רשמים מהלוס אנג׳לס גלקסי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2015, 07:10 
אני כזה קראוד פליזר...
הגעתי ללוס אנחלס ביום רביעי וגיליתי שיש משחק של הגלקסי נגד Central fc בצמפיונס קאפ.
מזכרון מעומעם זכרתי שלפעמים שחקנים גדולים עוברים לאמריקע, אז הסתכלתי באינטרנט וגיליתי שסטיבי ג׳י משחק בגלקסי, יחד עם רובי קין וג׳יו, חשבתי שזה יכול להיות אדיר לראות סוף סוף את סטיבי ג׳י. תכננתי כבר לשיר לו את קה סרה סרה.
שמתי בג׳י פי אס את הכתובת של האצטדיון, נתן עשרים דקות, אמרתי רק ליתר בטחון שאני אצא שעה לפני בשביל כרטיסים וכאלה. יצאתי בשש למשחק בשבע, בשבע עשרים אני עדיין על האיילון של לוס אנג׳לס, לראשונה בארהב נתקל בפקקים. מגיע לחניון של האצטדיון מגלה שהחניה עולה 15$ עושה יו טרן ומחנה בסטריפ מול שמול בחינם.
רץ למגרש, יש תור בקופות חצי שעה אחרי שהמשחק התחיל. כרטיס עלה 11$ אין לי מושג לאיזה יציע, התיישבתי במקום ריק, המגרש היה יחסית מלא, ואני מחפש את סטיבי ג׳י בהרכב יש באמצע איזה בחור שקצת מזכיר אותו, אבל זה לא הוא, אין תוכניה ואין כלום, מחפש את רובי קין גם הוא לא שם, ג׳יו ניחשתם נכון גם לא בהרכב, מסתבר שכשעמדתי בתור לכרטיסים הרעש ששמעתי היה גול.
מסתבר שצ׳מפיונס זה לא כזה מעניין והליגה היא יותר חשובה אז שומרים את השחקנים למשחק ביום ראשון נגד סיאטל.
במחצית יש עמדות צילום, אפשר להצטלם משפחה כאילו הם השחקנים על הדשא, או בתור השחקן האהוב עלייך. כמובן שיש נקניקיות ובירה באזורים מסביב. נחמד מאוד מלא ילדים בכל מקום ולאט לאט אני מבין שמסביבי יש בערך 90% מקסיקנים. מאחורי השער בצד השני יש חבורה שקצת מעודדת וקצת מנסה להיות אולטראס.
הקהל מתעורר באמת רק כשג׳יו עומד להכנס, הוא מהר מאוד מספק את הסחורה עם גול אני הולך הביתה לפני השריקה לסיום. שעמומון ספורט אמריקאי.
מי רוצה לשמוע על היאנקיז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: