הקבוצה של אלי כהן הגיעה אתמול לעכו למשחק מול האחרונה בטבלה, זו שעדיין לא ניצחה ,2015-ב אבל ספגה שער (מוצדק) בתוספת הזמן מרגליו של יובל אבידור. השופט אורן סימיניאן כמעט הוריד אתמול את הפועל עכו ליגה, כאשר פסל שער חוקי של אמיר הדז'יץ' וכבר נדמה היה שזה סימפטום של קבוצה יורדת. אבל אותו הדבר אפשר לומר גם על הפועל של העונה. דודו ביטון, שכבש את השער האחרון שלו אי שם מעבר לים, ניסה את מזלו מהנקודה הלבנה, אבל גם היא שחורה עבורו בעונה הזו. דודו גורש לא רק השאיר את הקבוצה שלו במשחק, הוא השאיר אותה חיה בעונה הזו. אם מביאים בחשבון שיש עדיין פלייאוף תחתון בעונה של שתי הקבוצות הללו, הכל עוד יכול לקרות. עכו עוד יכולה להישאר והפועל עלולה למצוא את עצמה משודרת בימי שישי. השער בתוספת הזמן הוציא ממאמן עכו שלומי דורה את כל האמוציות שהצטברו בחודשיים וחצי האחרונים. מאז השער בדרבי כמאמן הפועל חיפה, שגרם לו לרוץ ליציעים המרוחקים מאחורי השער, לא ראינו את דורה בטירוף כזה. והפועל? המועדון הזה נמצא בטירוף אבל בדיוק מהצד השני של הסקאלה. אי אפשר לדעת מה יהיה גורלו בסוף העונה.
"זה אסון מה שקורה לנו" מאמן הפועל ת"א לי כהן השיג 4 נקודות מאז הגיע יתמודד יחד עם חניכיו בקרבות הירידה • ואם זה לא מספיק המועדון ספג קנס בגובה 200 אלף יורו בגין הפרת חוקי הפייר פליי • מכבי ת"א: פאקו כעס על הקהל, ששרק בוז לאיגיבור: "חוסר כבוד" שי ארצי הכישלון של הפועל ת"א, שבעקבות ההפסד אתמול להפועל עכו, תילחם בפלייאוף התחתון כנגד הירידה, הוא עצום. בסגל הנוכחי וגם בתקציב הקיים האדומים היו צריכים לתפוס את אחד המקומות בין 4 ,6-ל אך לא הצליחו לעמוד במשימה. במחזורים הקודמים היכולת של הפועל השתפרה במעט, אבל בשורה התחתונה היא השיגה רק 4 נקודות תחת אלי כהן, כך שבמבחן התוצאה גם חילופי המאמן וגם חילופי השחקנים בחלון ההעברות בינואר, הם כישלון. בהפועל טוענים כי ללא קשר אם יגיע למועדון רוכש או לא, בעונה הבאה לפחות ארבעה שחקנים ישלמו את המחיר. החלוץ אמידו באלדה, שהגיע בינואר לא צפוי להמשיך. גורמים במועדון העריכו כי עקב איהעפלה לפלייאוף העליון, אשר הובילה גם לאיבוד הכנסות פוטנציאליות, פחתו סיכוייו של אלי כהן להמשיך בקבוצה גם בעונה הבאה. ישנם קולות אחרים במועדון הסבורים כי אם המאמן יצליח להשאיר את הקבוצה בליגה, צריך לתת לו את הקרדיט לעוד עונה, שבה יבנה את הקבוצה. ההחלטה בעניין טרם התקבלה. "הסיוט הזה יימשך עד סוף העונה, נגזר עלינו להילחם על החיים שלנו," אמר המאמן אלי כהן, שהוסיף, "זה אסון מה שקורה לנו, זו מכה בלתי רגילה. עכשיו נצטרך להילחם על החיים לאורך כל הפלייאוף התחתון. אני מאמין שנתעשת במלחמת ההישרדות הזו. תמיד יש לי חששות, אבל אני בטוח שנישאר בליגה." אם כל זה לא מספיק, ביום שישי התברר שהקבוצה תשלם קנס של 200 אלף יורו לאופ"א, בגין הפרת חוקי הפייר פליי הפיננסי, בשנים -2012 ,2014 בשל העובדה שהוצאות המועדון במהלך השנתיים האלה היו גבוהות בהרבה מההכנסות.
הגרועה בכל הזמנים? עדי רובינשטיין המאמן. אלי כהן הוא מדריך, מאמן כדורגל מצטיירת כמילה גדולה מדי. די עצוב לראות שמהשריף הגדול והמוערך נשאר בקושי אקדח קפצונים. צ'וקול פותח בהרכב באופן קבוע, שי אבוטבול הוא באנקר בלי שום קשר ליכולת האמיתית שלו, ובסוף דודו ביטון הופך לבועט פנדלים. אלי כהן יכול להגיד עד מחר שהוא הגיע כדי להשאיר את הקבוצה בליגה. תוצאות כאלה יכלו להביא רן בן שמעון או אסי דומב. השחקנים. כי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה. אולי השילוב הזה של סגל בינוני עם מאמן בינוני יוצר את הכאוס הזה. דווקא הרכש ממכבי, בן רייכרט, שכל הסימנים מראים שיוביל את הפועל בשנה הבאה או בעילוט או בליגת העל, צריך לקחת את המושכות ולסחוב יחד עם משה אוחיון (בתנאי שזה יקבל הזדמנות כבר) ולוקאס סאשה לחוף מבטחים, על אף יריבות עדיפות כמו עכו, הפועל פתח תקווה והפועל חיפה שהן שועלות בקרבות התחתית. הקהל. חלק שומרים אמונים לקפטן , חלק מקללים שחקנים שחשודים בחוסר נאמנות, רבים בינם ובין עצמם ובטוחים שהם יודעים רוב הזמן את הכל. מזל שאין כאן אחים שעובדים בשווארמייה, אחרת עוד היינו חשים בלבול רציני אמש ביציע חמש בעכו. יש להפועל רוב שפוי שמבין שעד כמה שזה בלתי נתפס, ההצלחה של המועדון עדיין יותר חשובה מכל אוהד, שחקן או מאמן. ההנהלה. עם כל הכבוד לכך שהנהלת החירום הצליחה למכור כרטיסים לשער ,8 הגיעה העת להבין שמועדון כדורגל מקצועני לא יכול להתנהל על ידי אוהדים. כן כן, תגידו לי גרמניה, תגידו לי ברצלונה. בסדר. בשביל הוויכוחים האלה יש בלוגים ורשתות חברתיות ושם כולם פפ גווארדיולה. במציאות, צריכים לשלם משכורות, להשתולל על מאמן ולזרוק כיסאות בחדר הלבשה. במילים אחרות מדובר במקצוע. אם חיים רמון באמת עזב את הקבוצה לנפשה, הרי שכמו בכל דבר שנגע בחייו, את החורבות ייקח עוד שנים אם בכלל לתקן והכי גרוע, שימי שישי בצהריים מספקים את הרגעים הכי יפים של השבוע, ויהיה חבל לבזבז אותם בנסיעה על ואדי ערה. הגרועה בכל הזמנים. תשובה חד משמעית עדיין אין לנו, אבל לא מופרך לטעון שהסגל הנוכחי בהחלט מתמודד עם התואר העלוב: הפועל תל אביב הגרועה בכל הזמנים. נמתין לסוף העונה כדי להסיק מסקנות. עכו. וכמה מילים על המנצחת. בכניסה לעכו, תושב מקומי שמיהר לתפוס חניה לא חוקית קילל אותי. זו כנראה הקבוצה היחידה במדינת ישראל שיש לה יותר עובדי עירייה מאוהדים.
_________________ הפועל תל אביב מ-1927 ולתמיד
|