Eros Ramazzotti כתב:
אם להפועל יהיה או לא יהיה כסף לרכוש לא מעיד על טיב העסקה.
אם מחר הפועל תוכל להשאיל את מסי עם אופצית רכישה של 20 מיליון יורו, אמנם לא יהיה לה כסף אבל זו עסקה מעולה.
על דגני תצטרך הפועל להוסיף 1.5 מיליון ש"ח, אחרי שני תשלומי השאלה בלתי תלויים של 250 אש"ח. מחיר של 1.5 מיליון (וגם 2 מיליון) לשחקן כמוהו, אחד מארבעת הבלמים הישראלים הבכירים כיום, בגיל כזה, הוא מחיר פצצה (לצורך ההשוואה, על שיר צדק היית צריך להוציא 600 אלף יורו, ועל פאקינג עבדורחימי 350 אלף).
אגב, אני די בטוח שהאופציה על דגני תמומש.
אתה עושה פה סלט גדול.
מי מדבר על מסי ? מדובר על שחקנים שמחפשים קבוצות או קבוצות שדוחפות שחקנים להשאלה, ומדובר על הליגה שלנו ועל השפעה של השאלה כזאת על הקבוצה המשאילה כשהשחקן חוזר אליה.
בוא ניקח את מקרה דגני לדוגמא. דגני אפילו לא ישב על הספסל של חיפה כשהם דחפו אותו להשאלה. וזה בכלל לא משנה אם הם לא חשבו שהוא טוב או שפשוט לא היה להם מקום והיו טובים ממנו ב-11 שלהם, זה היה אינטרס מובהק של חיפה שהוא יושאל.
יצא ודגני עשה עונה טובה (לא מדהימה), בטח יחסית למה שהוא היה עושה ביציע של חיפה.
תאר לעצמך מה היה קורה אם ההשאלה הייתה רק לשנה. הם עכשיו רוצים אותו חזרה, ועם כל זה שהיינו רוצים שהוא ימשיך בקבוצה, ועם כל זה שזה לא מחיר גבוה למי שהתברר כששחקן שהצליח אצלנו ומתאים לנו, להפועל אין כסף למסטיקים עגולים מהמכונה... ואז היה חוזר אליהם שחקן מוכן קומפלט ל-11 באדיבות הפועל פוג'יקום תל אביב.
ואני לא בטוח ששנה הבאה אנחנו נהיה יותר יציבים כלכלית מעכשיו.
אני אסכם.
1. לא לשאול מקבוצות ראש בראש או מבית"ר.
2. אם לשאול, אז עם אופציה.
3. אם לשאול עם אופציה, לדאוג שזאת תהיה אופציה ריאלית. הייתי מגזים ואומר לשים את הכסף שמיועד למימוש האופציה בצד בנאמנות, אבל אני לא אלך כזה רחוק.
הפועל, אף על פי שהמועדון בקאנטים, צריך לצאת ומהר מהסטייט אוף מיינד של קבוצה קטנה ומסכנה שרק תלויה בחסדים ובשאריות של קבוצות אחרות. זה גם צעד חשוב להבראה.