האדום הצורר כתב:
מסתכל ימינה, רואה את הדמעות על הלחיים של ד'. "אני שונא שמה שאני מפחד ממנו קורה", הוא אומר לי. גם אני, אבל הכאב שלי מתון יותר כלפי חוץ – אני נמצא בהלם, לא יודע איך להגיב למה שמתרחש על משטח הדשא שלפניי. "הפועל, תראי מה קרה לי", עולים הקולות מסביב. התוצאה היא 4-0 למכבי, ואני מדחיק את הכעס והעצב. בירכתי המוח שלי צוחק קול קטן: נו טוב, נעבור גם את זה.
כדור חופשי של מכבי, שמסתיים בשער של יוסי שבחון. רק מספר שבועות עברו מאז ה-3:1 המדהים של פאביו ג'וניור עליהם, בשתי בעיטות מדויקות בדקה ה-88 ו-93, והנה הם מבקיעים לקראת הסיום. לקראת הסיום? אני מעיף מבט לשעון, רואה שהוא ספר כבר תשעים דקות. גול ניצחון שלהם בדקה התשעים. פשוט מכבי, לעשות לנו את זה זמן כל כך קצר אחרי שהם קיבלו אותה מתנה מאיתנו. ד' מסתכל עליי, ממלמל משהו על הדקה התשעים. אני כבר משלים עם ההפסד.
עמנואל מאיוקה דוהר בדקה ה-90 עם הכדור לעברו של אניימה. יאללה, שישים גול ויגמור את הסיפור הזה, אני חושב לעצמי. הוא בועט, אני כמעט מקווה באופן מזוכיסטי לראות את הרשת זזה. אניימה שולח יד באדישות ומוציא את הכדור לקרן. השופט שורק לסיום. הקהל של מכבי חוגג, ובאותם רגעים צוות צילום מתעד את דן מרגלית מברך את אלוהי השמיים על קיום הדרבי. 0:0 בסיום, איך הם שמחו בתיקו. אני מתיישב על הכיסא, שם את הראש בין הידיים ומתחיל לבכות. 10 שנים של ציפייה ירדו לטימיון בגלל דרבי אחד.
ערן זהבי מבקיע בפנדל, יורה עלינו עם הידיים והולך לחגוג עם הקהל שלו. אני כועס עליו הרבה, מרחם עליו קצת. מרחם על עצמי הרבה. הפועל שולטת במשחק לכל אורכו, אבל כמעט לא בועטת לשער. דגני מפגיז את היציע במקום את השער בדקה ה-86. אני מסתכל על השחקנים בשריקת הסיום. הם נראים גמורים בדיוק כמו שאני מרגיש.
אני אוהב אותך, הפועל.

צמרמורת