יובל כתב:
kobster כתב:
יובל כתב:
משחק אחד? הוא פתח ליד גרזיצ'יץ' עשר פעמים. כל משחק עד השניים האחרונים. לא היה מזיק? כבר הזיק.
גורדנה יכול להחזיק 70 דקות, לא רץ ומאבד כדורים בסיטונות, ולמרות זאת ב-70 דקות האלה הוא תורם הרבה יותר להתקפה, ביצירת יתרון מספרי בהתקפה דרך כדרור, באיום מרחוק, והיום גם שם שער נפלא אחרי הצטרפות שאם סאשה היה עושה לא היינו מפסיקים לשמוע על זה.
לפחות נגמר הבלוף הזה על התרומה שלא תסולא בפז למשחק של הפועל, כי אף אחד כבר לא טוען את זה אחרי שני משחקים שבהם הוא לא פתח ולא קרה כלום (כמו שכתב ערן: לא מפסידים שומדבר בלעדיו ולא מרוויחים שומדבר איתו), והתקדמנו לכך שהטיעון היחיד בעד הצבה שלו בהרכב הוא האלטרנטיבות.
הוא לא פתח ליד בריאן ב 4-4-2 כמו שאנחנו משחקים כיום.
אני לא שלם בעמדה הזו איתו או עם גורדנה, העניין הוא שעל כל פעולה אחת טובה של גורדנה צריך לסבול 3 פעולות של ראש בקיר וכלום הגנתי אחד גדול. בקבוצות קטנות שיבואו לצופף יכול להיות שגורדנה עדיף, בקבוצות שילחצו אותך עם אמצע חזק יותר, אנחנו נהיה בבעיה עם גורדנה.
לא יקרה שומדבר אם סאשה יפתח משחק אחד ליד בריאן בהרכב הנוכחי.
שוב, עובדתית, זה לא נכון.
המשחק היחיד שבו שיחקנו 442 עם שניהם בלי גורדנה היה במשחק הבית הנוראי נגד פאנדורי. שיחקנו 442 עם גורדנה כקשר ימני גם נגד פ"ת, חיפה ורעננה. זה פשוט קישור אחורי עם אפס תרומה להתקפה שגומר לנו את המשחק. אי אפשר להתעלם מהנזק שעשה קישור אחורי כל כך מוגבל רק בגלל שלא שיחקנו בקומבינציה המדויקת של 442 עם סאשה, גרזיצ'יץ' וארבעה שחקני התקפה.
הרכש הבא של הפועל (בינואר, בקיץ, כשיבוא רוכש) צריך להיות קשר מרכזי רציני וצריך לאגור כל שקל בלי להוציא על אף עמדה אחרת עד שיהיה מספיק כסף לאחד כזה (בדיוק כמו שהיה צריך להיעשות בקיץ, ולא נעשה).
נגד פאנדורי בבית עלית עם ספורי ששיחק יותר באמצע מאשר על הקו ועם זגורי בשמאל ולכן נראינו כמו כלום ושום דבר.
אני בכוונה התעלמתי מהמשחקים בהם גורדנה תיפקד כקשר ימני (זה התחיל בב"ש בחוץ) כי גורדנה הוא לא קשר ימני והתנועה שלו היתה כל הזמן לאמצע כך שהוא דרך על הרגליים של סאשה והפך אותו למיותר במשחק של הפועל.
ה 4-4-2 שאנחנו משחקים כרגע מאוד מזכיר את הדרך שבה שיחקנו בדאבל אחרי שביבראס עזב עם זגורי,בריאן ודמארי ע"ת דה רידר,ידין ולאלה.
מה שחסר זה את הקשר באמצע ליד הגרזן, זה שמצופף בהתקפות נגדנו, לוחץ את האמצע של הקבוצה השניה, דוחף אותנו קדימה ומצטרף מהקו השני לתוך הרחבה. יש שחקן אחד בארץ שעושה את זה בצורה מושלמת וגם הוא לובש כרגע את החולצה מס' 7 אבל בצבע הלא נכון. חסרה לי אצל גורדנה את הדינמית שהתפקיד הזה דורש ונגד אמצע יותר אגרסיבי מזה של רעננה,רמה"ש ועכו אנחנו נהיה בבעיה. כשבית"ר התחילו לדחוף קדימה במחצית השניה לא היתה לנו תשובה, וזה בדיוק מה שיקרה במשחקים שאחרי הפגרה (רצף של חיפה-ק"ש-אשדוד-מחלה).
כהכנה למשחקים האלה, לא יזיק אם רב"ש יתרגל את סאשה במקום גורדנה לפרקים יותר ארוכים, בטח שלא להכניס את שי (שנראה על הפנים לצערי) ליד בריאן.
מיותר לציין שאני מסכים לחלוטין עם המשפט האחרון שלך. סיכוי קלוש שזה יקרה העונה ולכן רב"ש יצטרך להסתדר עם מה שיש כרגע בסגל ולדעת לשחק עם העמדה הזו.