בינואר האחרון, כשהכל החל להידרדר על הדשא - ועוד לא ידענו עד כמה - טענתי שאוסף בעיות ספציפיות במועדון לא יכול להסתיר
בעיה אחת גדולה.
האשכול ההוא הוקפץ מדי פעם, מה שגרם לחלק מהאנשים שם לטעון שזו לא יותר מהוצאת תסכול על הכשלונות המקצועיים; אחרים טענו שמצב הבעלות במועדון הוא סוג של "חבלי לידה" והקונספט הזה יתייצב עם הזמן; בודדים היו מבסוטים, לא מהמצב המקצועי אלא מהכיוון שאליו המועדון הולך - בעלות אוהדים פר סה; והרוב, כפי שהתרשמתי, ממשיכים להחזיק בדעה דומה לשלי - הפועל זקוקה באופן דחוף לרוכש בעל אמצעים.
בקיץ הפועל ומי שבראשה עשו את המקסימום כדי להעמיד קבוצה חזקה, ואני לא אומר את זה בציניות: ההתגייסות בעניין שכטר (גם זו של הקהל כמובן), ההלוואות שנלקחו, ההחתמה של המאמן הכי טוב שהיה פנוי בשוק.
עם זאת, השלכות ההדחה מאירופה - כמה הזהרנו באשכול ההוא שזה מסוכן לבנות על זה? - ואירועי הימים האחרונים ממחישים שהפועל מגלגלת את צרותיה, חובותיה, שחקניה ומטרותיה משבוע לשבוע, מחודש לחודש, מעונה לעונה - בלי עתיד מובטח נראה לעין (או לפחות כזה שהולם את אחת משלוש האימפריות בכדורגל הישראלי). בוודאי יהיה מי שיאמר שאין כזה דבר "אירועי הימים האחרונים" והכל זו פאניקה; להם אני אומר שאסור להיות עיוורים - הפועל מדממת בקצב מבהיל את תדמיתה כמועדון גדול. מועדון גדול, יציב ובטוח בעצמו לא מאפשר לרחרח סביבו ולנסות לפגוע בו. עניין מטריד נוסף הוא סיפור ההלוואות. אני מסיק מהן שאם עד הקיץ האחרון יכול היה לבוא רוכש להפועל ולקבל אותה נקייה מחובות, המשך של המצב הקיים יוביל לכך שרוכש עתידי יצטרך לכסות חובות ולא יקבל "שולחן נקי" - מה שירחיק אותו עוד יותר. כמו כן - ואני אומר זה את במלוא הזהירות - התחושה היא שהמצב הקיים משרת מספיק אנשים כדי לשמר אותו.
"מה אתה מציע?" (או בגרסה המתקדמת: "נו, תמצא אתה מישהו") - ובכן, לי אין את היכולות. מסתבר, למרבה הצער, שגם לחיים רמון אין אותן - הוא לא יהיה האביב בושינסקי של הפועל, למרות שזה הדבר היחיד שבאמת רציתי שיהיה. המסקנה המתבקשת והמתחייבת, כפי שהזכיר היום בפייסבוק המשתמש קונסטנטין מרקו הי"ד, זה למצוא מתווך. מישהו עם אינטרס כספי לגזור קופון על רכישת הפועל. שירוץ בעולם, שייפגש, שיתפור עסקה ושיקבל את שלו. הוא לא חייב להיות "משלנו" - כאמור, לא בטוח שעדיף שיהיה - אבל האינטרסים יהיו זהים. תתפלאו, זה עשוי להספיק.
מחזור שני, עוד לא קרה כלום ואף אחד לא יכול להאשים שבאנו בדיעבד או כשממש חרא. המטרה צריכה להיות - בלי קשר למה שיקרה בעונה הזו על המגרש - זה רוכש להפועל עד סיום עונת 13/14.