ראצ'ו כתב:
אני חושב שגם אנחנו צריכים לעשות תהליך של ביקורת עצמית למה אנחנו במצב כזה שאף אחד לא רוצה להתקרב אלינו ואולי לשנות קצת אצלנו לקראת העתיד. הפועל הוא המועדון החזק בארץ בלא מעט מובנים אבל עדיין מצליח להרחיק ממנו לא מעט אנשים טובים.
סליחה אם אני מטה את הדיון לכיוון אחר, אבל המשפט כל כך נכון. לאנשים פה אין מושג עד כמה קשה לשדך איש עסקים או בעל אמצעים זר להשקיע במועדון כדורגל בישראל שהוא לא מכבי (מי כמוך באלים בלה בלה...המכביה, יהדות וכו') או בית"ר (ירושלים עיר הבירה של העם היהודי וכו'). אין להפועל "מה למכור" ברמה הרגשית לאף טייקון יהודי זר. חובה להבין שטייקונים משקיעים ממניעים אידיאולוגיים או אינטרס פוליטי. ישנם ניסיונות רבים, ומי כמוני יודע, אך תמיד זה נתקל באותה נקודה של הערך המוסף של הפועל לעומת האחרות, ובזה אנחנו לוקים, וחלקית באשמתינו. קבוצת כדורגל בישראל היא לא צעצוע לעשירים כמו באנגליה, היא מתכון לחשיפת יתר שלילית (ראה מקרה לבייב שברח לאחר הכתבה הראשונה עליו...). יש אנשים שהקבוצה יקרה להם, ומעבר לפורום עושים הכל כדי שהפועל לא תגווע כלכלית, הקבוצה היא של כולנו וגורלה בידינו.
הסיכוי היחידי והריאלי של הפועל להתקיים בבטחה, זו הקמת קבוצת משקיעים אמידה (לא יותר מארבעה, שיחזיקו במספר זהה של אחוזים), שתעמיד תקציב ריאלי כל שנה (סביב ה 40 מיליו ש"ח, שזה תקציב ריאלי באם מעפילים בכל שנה לפחות לליגה האירופית, מוצאים ספונסרים ומוכרים מינימום 9,000 מנויים--במקרה זה לא צריך להביא כסף מהבית) ושתמנה הנהלה, שתמנה צוות מקצועי וכן הלאה. טייקון זו רולטה שיכולה להסתיים במוות, אך בכל זאת נעשים מאמצים למצוא כזה.
אני האחרון שיצא כנגד "הקומץ" (שבלעדיהם הפועל היא לא הפועל, לטוב ולרע), שכן גדלתי וחונכתי בשער 5. אני גם חוטא לא פעם בלשוני והמביו יבין, אך אין ספק שראצ'ו צודק בנקודה הזאת: התדמית השלילית של אוהדי הפועל נופחה על ידי התקשורת למימדים מפחידים, אבל אפשר להאשים רק את עצמנו (דוגמא קטנה: השלט באשדוד אחרי פרשת פניני). אז יהיו כאלו שיגידו שזה קשקוש ולא קשור, אך שמגיע ספונסר, שהוא לא אוהד הקבוצה (והוא צריך להפיץ את הסמל ושם החברה שלו עם הפועל) השיקול שלו יהיה נטו תדמיתי, ופה אנחנו, האוהדים חייבים להפנים ולעזור למועדון, ובעצם לעזור לעצמנו.