kobster כתב:
אני חולק עליכם בעניין תמוז. לדעתי צריכים להשאיר אותו העונה ובכך שני הצדדים ירוויחו - אנחנו נקבל יציבות בהתקפה וחלוץ מוכח במקום להסתמך על חלוץ זר שעלול להתברר כפלופ. השילוב של טוטו ודמארי דרס את הליגה ככשניהם היו מפוקסים, ורביעית חלוצים הכוללת אותם ביחד עם ויקטור ועדן שרם זו רביעיה מצוינת ואפילו אעז לומר שאין לאף קבוצה בארץ כזו רביעית חלוצים. טוטו ירוויח בכך שבסיום העונה הוא עם הכרטיס ביד (אני לא בטוח שאנחנו מקבלים אפילו דמי השבחה ) מה שיקל עליו לצאת לאירופה.
מי שכן הייתי מנסה לשחרר אלו אדל ונוסא, הרבה בגלל המשכורת שלהם לעונה הקרובה (במיוחד אדל) מה גם שלאדל יש תחליף יותר מראוי בשער (גם בוריס וגם ניל) ושחרור של נוסא יכול להקל על הקבוצה לבנות שיטת משחק אחרת שלא מציבה את נוסא במרכז.
גם על קנדה אפשר לוותר ולהביא מגן ימני שיודע לעשות גם הגנה וגם התקפה, לא נראה לי שזה מסובך מדי.
על ידין אין בכלל ויכוח. טעות מרה בכלל לחשוב לשחרר אותו, אני בטוח שאם יציעו לו חוזה חדש עם פחות שכר אבל סעיף יציאה לא גבוה במיוחד בכל קיץ (כמו עם גילי בזמנו) הוא יסכים בלי בעיות. השחקן הכי חשוב בקבוצה וההבדל העיקרי בין קבוצת הגנה טובה לבין מסננת וטיילת.
מבחינת רכש צריך 2 בלמים (ישראלי וזר), מגן ימני (כנראה זר), קשר לאמצע וקשר שיכול לשחק בשתי הכנפיים.
רכש ישראלי שלא אמור לעלות יותר מדי - דני פרדה, ניר נחום, זאביק חיימוביץ' ופיראס מוגרבי. כנראה ששירזי גם נעול על משה אבוטבול מרמה"ש.
אם פוגעים בשלושת הזרים (מגן ימני, בלם וקשר) יש לנו אחלה סגל.
נתחיל מהסוף. מוגרבי שחקן טוב, פוטנציאל, אבל בדמי השבחה שתצטרך לשלם עליו (באזור ה-1.5 מיליון ₪) אפשר להביא את דן מורי מבני יהודה (דמי השבחה). כרגע יותר קריטי לסגור את עמדת הבלם. ניר נחום? הוא יכול להיות יותר שימושי מעבאס החלש, לא מעבר. דני פרדה? אחרי היכולת שהוא הציג בעונה שעברה, עמוס ידרוש עליו כמה מאות אלפי יורו. ממש לא רכש זול. חיימוביץ? מתי בפעם האחרונה ראית אותו משחק? משה אבוטבול - אני מקווה שיורידו את ניצן ממנו. אספנו מספיק זבל בקיץ שעבר, כשבקופה היו עשרות מיליונים ובעל הבית בכל זאת הנהיג כאן מדיניות צנע ועוני. ובכלל, מדובר באחת העמדות היותר סגורות שלנו. ידין, גורדנה (כן, כן, גורדנה שנתן עונה יפה מאוד אשתקד) ושי סוגרים את העמדה. אם ידין יעזוב, במילא לא משה אבוטבול הוא האיש שיכול להיכנס לנעליו. לבנות על בינגו עם שלושה זרים? אני חותם עכשיו על זר אחד ברמה סבירה-פלוס (בנוסף לאדל).
לגבי קנדה, שוב, קל להגיד שאפשר לוותר עליו ולחפש לו מחליף. זרוק כמה שמות של מועמדים (רלוונטיים) ישראלים שיכולים לשדרג אותנו. רגע, גם כאן אתה בונה על זר. נו טוב...
אדל – הייתי מוותר עליו רק אם היה אפשר להחזיר את אניימה. ללכת לעונה הקרובה עם בוריס קליימן כשוער ראשון זה סיכון גדול מדי. כן, במעט המשחקים שהוא שיחק בעונה שעברה הוא גילה יכולת נהדרת, אפילו חבריו לקבוצה לא הבינו איך ילד שמציג יכולת ממוצעת באימונים מציל אותם בזמן אמת. אממה, לעונה שלמה (ומה לעשות? לשחקנים צעירים קשה לשמור על רמה אחידה. הרבה חוסר יציבות), זהו הימור שיכולה לקחת קבוצה מאומנת, עם מאמן בקליבר של רב"ש ועם קו אחורי שמבין את המשחק, משחק עם מלא ביטחון, ורץ ביחד לפחות עונה אחת (תיאום). אני רוצה לראות איזה קו אחורי ירכיבו לנו.
איגיבור – ככל הנראה נאלץ למכור אותו כדי לרפד את הקופה בכמה מיליונים. הכסף הזה יעזור לאזן את התקציב ולשדרג עמדות אחרות. אגב, אמרת דבר נכון לגבי המערך. התקופה הטובה ביותר של איגיבור בעונה שעברה היתה כשניצן שינה את המערך, גם בגלל הפציעה של טוטו. גילי (זה עוד רחוק. תנו לו זמן...), מלבד היותו שחקן טוב פי כמה מאיגיבור, יושב יותר טוב על מערך של שני חלוצים. לחשוב מה דמארי והחלוץ הבכיר שלידו יעשו להגנות כשגילי משחק בקישור...(ולא הדפ"רים מהעונה שעברה).
טוטו תמוז – בכל מקרה, אסור לתת לו לסיים חוזה ולעזוב ללא תמורה בקיץ הבא. זה אחד מהשניים: 1) מכירה. 2) הארכת חוזה בקיץ הזה.
כאב ראש אחד גדול. אתה משאיר את טוטו? סביר להניח שתיאלץ למכור שחקן בכיר אחר כדי לאזן את התקציב. ועוד לא דיברנו על הארכת החוזה של טוטו. הוא יצטרך לקצץ. במקרה כזה תמיד אפשר לנפנף במענק עליה לשלב הבתים בליגה האירופית. ושוב, יהיה קשה לשכנע אותו כי הבחור מפנטז על העברה חופשית בקיץ הבא. בנוסף, יהיה על הפועל להתגמש בסעיף היציאה לחו"ל (למשל, סעיף שחרור שיירד ל-1.25 מיליון יורו ובכל קיץ ייפול ב-250 אלף יורו. לא משהו שאי-אפשר לפתור. תלוי בנכונות של הפועל והשחקן).
אתה מוכר את טוטו? חפש חלוץ בכיר חדש. מדברים כאן על טב"ח. לא ישלמו עליו דמי העברה. טב"ח יהיה רלוונטי רק אם עמוס יסכים להשאיל אותו לעונה אחת (ואתה יכול להיות בטוח שזה יהיה באזור המיליון ש"ח). אף קבוצה בארץ, כולל מכבי (שמנסה לדחוף לעמוס את כל הלוגסים, הקהות, והריף פרצים), לא תעמוד בסכום שעמוס ידרוש.