אמיר ונונו כתב:
טוב, היות ועמרי קנדה ביקש ממני להגיב, ו"דור שלישי לאדומים" כבר החליט מה תהיה תגובתי, אין לי ברירה אלא לנסות לדחוף דעה משלי לדיון:
שי אלבלינג הוא אוהד הפועל, לא יותר ולא ולא פחות מכל אחד כאן.
מאז פרוץ המחאה, הוא כותב בקו עקבי שתומך בגישה של "כדורגל זה רק בידור, עניין לכל המשפחה, צריך לקחת בקלות", ויצא באופן חריף ובשפה שחוצה כל קו אדום נגד מה שאני רואה כלב והנשמה של הקהל שלנו.
למען הסר ספק, וכדי למנוע שלושה עמודים של דיון בשירי שואה: אני לא שר, לא שרתי ולא אשיר שירי שואה, שירים לבן של האיש המגעיל שנקרא אובארוב, או שירים דומים. אני גם לעולם לא אשרוק בוז לאחים אדומים.
אני אכן איש חינוך, אבל לתדהמתו של לפחות משתמש אחד, זה לא אומר שאני מאמין שצריך ליישר קו עם כל מי שמתיימר להיות נורמטיבי.
כדורגל זה לא הכל בחיים? נכון. הפועל זה הכל.
בחיי, כפי שכתבתי יותר מפעם אחת, יש שלוש אהבות גדולות: התלמידים שלי, בת הזוג שלי והקבוצה שלי. עבור האהבה הזו אני קם בבוקר, בשבילה אני נושם.
כשפולש זר, דיקטטור אלים וחסר עכבות, משתלט לי על הקבוצה, אני עושה את מה שהייתי עושה אם הייתי מגלה שמנהל ביה"ס של אחד מתלמידי מתעלל בהם - יוצא נגד זה בכל דרך חוקית.
הטור של שי - שאני מכיר היכרות קלושה, מכבד כאדם, אך קשה לי איתו יותר ויותר בחודשים האחרונים - אכן מביך בדרך שבה הוא מפרש שקט. שקט זה כשהכל בסדר ואפשר להירגע, לא כשיורקים לך בפנים ואתה אומר שזה גשם, כי למי יש כוח למלחמות עכשיו.
אז דור שלישי היקר, זכותך להתווכח איתי, אבל אין לך את הזכות לשים מילים בפי.
נ.ב. שים לב לחתימה שלי.
וואלה, כולכם גברים. אחד אחד. גברים, ומעל הכל, בני אדם.
מה הועילו חכמים בתקנתם? (את זה כבוד המורה מבין).
אמיר יקירי, אדום כאח לי. אינני מכיר אותך באופן אישי, אך אני נוהג לקרוא את טוריך, אך מדהים אותי לחשוב כי אתה איש חינוך בישראל.
קצת עצוב לחשוב שהאנשים האמונים על חינוך ילדינו מתנהגים בצורה כזו - ונוטים לכזו קיצוניות.
אגב, ההשוואה שלך "הייתי עושה מה שעושה אם הייתי מגלה שמנהל בייה"ס של אחד מתלמידי מתעלל בהם...." אינה במקום, ולמען האמת, קצת מטרידה. חבל שלא שקלת מילים.
בקיצור, מה ששי עשה לדעתי הוא שהוא התכוון שצריך לקחת בפרופרוציות, ולמען האמת זה נכון. טביב, גם אם הוא חרא של טיפוס, עדיין לא "מתעלל בתלמידיו".
ערב טוב לכולכם.
בשורות טובות ושלום עלינו ועל כל הפועל.