el dudernio כתב:
moshiko כתב:
סליחה על האיחור במתן התייחסות.
1. אכן אלי טביב מפגין התנהלות שרחוקה שנות אור מהרצוי מבחינתי. נקודת המוצא שלי היא שהחיים רצופה החלטות בין הרע לפחות רע. מה עוד שטביב הנו המצוי. אינני רואה שובל של מועמדים לרכישת הקבוצה. לא היו בעידן מוני הראל ולא היו בעידן תאומים. אם היו, נסוגו או סולקו על ידי תאומים ושות'. אז מה כעת? בגלל שטביב נוהג בביריונות במספר מקרים, צריך להניף את דגל הסילוק בכל מחיר? מה עוד שטביב נוהג, לצערי, כפי שהרוב נוהג בשוק הכדורגל. אחרי שמקלפים כל הטיעונים של המוחים נגד טביב, מקבלים את הנימוק האולטימטיבי : "נטע זר". שמגיעים לנימוק הנ"ל, תמו כל הדיונים והנמקות. חלק גדול מהבעלים של קבוצות כדורגל בליגת העל אינם אוהדים של הקבוצות שהם מחזיקים (יעקב שחר, חזי מגן שהיה עד לאחרונה בעלים של בני יהודה, שירצקי בק"ש, אלונה ברקת, הבעלים של המחלה, מאיר שמיר שהיה בהפועל פ"ת). חלקם היו טובים וחלקם פחות טובים. בעלות של קבוצת כדורגל לא חייבת לבוא ממקום של להיות אוהד. האיש חייב להמדד לפי איכות הניהול שלו. הנימוק של טנע זר מיותר ומזיק.
2. דבר אחד בטוח, אלי טביב דעתן בנושאים מקצועים. מספר שחקנים שצורפו למועדון בכסף "כבד" בגלל דעתו הנחרצת, לפעמים נגד דעתו של המאמן הקודם. הוא חושב שעם הסגל הנוכחי מספיק כדי להתמודד על האליפות המקומית. בינתיים זה די בסדר. מכוון שסיכומים עושים בסוף, כדאי להמתין. ההתנפלות על קשטן במחיצית נגד ביתר רק מוכיחה שחלק מהביקורת בא ממקום של אנטי טביב בכל מקרה ולא משיקול דעת וניתוח ממוקד.
3. טביב "נכנס" באולטרס. ביננו, זה הדדי.חיבה גדולה אין שם. לפי דעתי חייב להיות נתק מוחלט בין הנהלות לבין ארגוני אוהדים. לא סיוע ברכישת אביזרי עידוד, לא תיעדוף במתן כרטיסים, שום דבר. תן וקח בין הנהלה לארגון אוהדים עלול להביא רק דברים עקומים. טביב בגלל שבא מבחוץ יכול לעשות דברים שקודמיו לא עשו: להתמודד מול מעשים מכוערים שצמחו במבצר האולטרס: אלימות, בריונות וחוליגניזם. האולטרס הנו ארגון חזק בעל יכולת ארגונית מרשימה. זה ארגון שיודע להוביל עידוד חלומי. יחד עם זאת, תחת חסותו (אולי לא רצוני) התרחשו שם מעשים פסולים. מה שתאומים ומוני לא היו יכולים לעשות, מישהו כמו טביב כן יכול. אני מעריך שאחרי "הורדת ידיים" בין הצדדים אולי יהיה מודוס ויונדי סביר ורגוע. סבלנו , מי שלא זוכר, עונשים רבים בארץ ובאירופה , בגלל פרחחים שהתפתחו בתוך בגוש 4-5. הנהלות קודמות ידעו "להשתין בקשת" על האוהדים ולא קמה מחאה כמו שמנסה לקום כעת. זה חלק מהסלידה שגורם מחוץ למשפחה, רכש את המועדון.
טביב הנו כעת הבעלים. במקום להכריז עליו מלחמת עולם, היה עדיף להתמקד במאבקים מפוקסים. ברגע שהארגונים החליטו לצאת למלחמת חורמה, מתנהל כאן שיח חרשים. שום דבר לא יקרה אם נוריד פרופיל ונשפוט את עידן טביב נטו, בתום העונה. הבעיה שעבור רבים וטובים, לא מדובר על בחינה מדוקדקת של מעשים. מדובר על עלבון שיש לתקן: לסלק את הנטע הזר.
מושיקו אני מנסה לנהל מולך דיון עניני, אנא ממך תענה בהתאם.
1. אני שמח שאנחנו מסכימים שההתנהלות של טביב רחוקה שנות אור מהרצוי ומתנהג בבריונות. מבקש ממך למחות נגד ההתנהגות הבריונית ולדרוש התנהלות משביעת רצון ונאותה כל עוד היא נעשית השם הפועל ת"א. לגבי הקביעה שאין קונים (שמעתי שהגיע קונה להפועל ירושלים בכדורגל – ככה שזה כשיש מוכרים) ולגבי הקביעה שהוא נוהג כמו כולם (הרי נגד כל קבוצה עומדות 10 בוררויות פתוחות שנוגעות כמעט לכל עיסקה שהתרחשה עם המועדון בשנה בחצי שנה האחרונה), אני ממש לא מסכים, וההיסטוריה והמציאות מחזקות את טענתי (כמו שרשום בסוגרים). עכשיו מכיוון שאתה עונה לי אשמח עם תענה לדברים אשר אני כותב, ולא תגיב על משפטים שכתב אירגון מסויי בדף הפייסבוק שלו, ולכן לנטע זר אין כאן מקום. ביקשת שנמדוד את האיש לאור איכות הניהול שלו, והסכמנו שבזה התנהלותו כרגע ממש לא משביעת רצון, לכן למה לא לדרות ממנו לתקן דרכיו? או לדרוש ממנו לקום ולכת כדי שאחר ינהל את המועדון בדרך טובה יותר במקומו?
2. זה אומנם נכון שסיכומים עושים בסוף, אבל זאת קלישאה נכונה בדיוק כמו שהמאמן הוא הסמכות המקצועית, יש צורך מאוד משמעותי להפריד בין הפן הניהולי לפן המקצועי. יכול להיות שטביב הוא בעל עיין חדה וטובה מבחינה מקצועית ועדין מי שהוא בחר שיאמן את הקבוצה זה לא הוא אלא גוטמן, שטביב הביא שחקנים אחרים מאלו שהוא רצה (למשל טוטו) בשנה שעברה, וקשטן (הקבוצה צריכה חיזוק בהגנה) השנה. הבעלים אמור לספק למאמן את המקסימום שהוא יכול בשביל שהקבוצה תצליח, נראה לעיתים שבהפועל תחת טביב הדבר לא קורה, כי טביב א רואה במאמן את הסמכות המקצועית הבכירה אלא בו עצמו, וזה כאמור התנהלות לא נכונה שראויה לביקורת, או כמו שאמרת נקודה לחיוב בכל הנוגע לאיכות הניהול.
3. בהודעתי לא הזכרתי את האולטראס פעם אחת, ציינתי התנהלות של טביב מול כלל הקהל אשר ראוי לגינוי, לכן אני ממש לא מבין איך האולטראס קשור לענין. האם מבחינתך זה לגיטימי לנסות לפגוע במחאה של אוהדים נגד ההתנהלות שלך ע"י מסירת שקרים מכוונים לתקשורת? האם מבחינתך זה לגיטימי שבמקום לגנות מעשה, נפשע ככל שיהיה, של מספר פריטים מועט שלפחות חלקו נתפס, ולדרוש למצות את הדין בחומה איתם, להודות במעשה בשם כלל אוהדי הפועל? אני מניח שהתשובה עבור שתי שאלות אלא היה שלילית ולכן אני קורה לך לגנות את טביב גם על זה, וגם כאן לדרוש ממנו לתקן את דרכיו, או ללכת הביתה אם הוא לא מסוגל לכך. בכל מקרה גם בנושא הזה האיכות הניהולית של טביב מקבלת נקודה שלילית.
אז נכון טביב עכשיו הבעלים, אבל כמו שהראתי, ולפחות על חלק מהדברים הסכמת איתי, ההתנהלות הניהולית של טביב מקבלת נכשל בכל שלושת הנושאים החשובית:
בסעיף הראשון - התנהלות מול שחקנים וקבוצות אחרות (התנהלות כלכלית) – נכשל.
בסעיף השני – התנהלות מקצועית – נכשל.
בסעיף השני – קשר עם הקהילה / קהל – נכשל.
ההיסטוריה הרחוקה והקצרה של טביב לא משחקת לטובתו, ההצלחות של המועדון בתקופה שקדמה להיותו בעלים יחיד, לא משחקת לטובותו, זה לא שנשפוט אותו מראש לשלילה, אלא זה שהוא קיבל את הקבוצה לידיו כאשר סיכויי ההצלחה שלה וצורת ההתנהלות הרצויה הרבה יותר קלה ליישום. ולכן אם כרגע הוא כושל בשלושה סעיפים כה חשובים, מחובתינו כקהל לזעוק על כך ולדרוש ממנו שיתקן את דרכיו. סיכמנו שהתנהלותו רחוקה מהרצוי, אז בוא וביחד נדרוש את הרצוי.
el dudernio moshiko
אני שמח על הדו שחי שלכם שחורג מהטחת הבוץ הרגילה.
אני אוסיף היבטים נוספים משלי:
א. "נטע זר"- הדוגמאות של בעלים אחרים שאתה (מושיקו) מביא ,אינן רלונטיות למקרה שלנו. כולם באים/באו למועדונים עם קופה ריקה במקרה הטוב, או גרעונית במקרה הגרוע. ומכיוון שהקבוצה הבוגרת היא מלכ"ר ברור מראש שאין רווח כספי מהנושא וזאת פעילות למען הקהילה, עם "רווח עקיף" בצידה. הרווח העקיף הוא מינוף עסקים אחרים, מפלטי מס , אפשרות להוציא כסף דרך הנוער, הלבנות ועוד.
טביב בא למועדון שקופתו מלאה ומתפוצצת מכסף ! ומכיוון שהוא אינו אוהד הקבוצה הוא חשוד במניעים אחרים.
הקבוצה הזאת יקרה לי(ובודאי לרבים כמוני).
בשלב הראשון אני רוצה שקיפות מוחלטת כספית ממנו, בניגוד למקובל ולנדרש (גם תנובה לא היתה חייבת לפרסם צאזנים). עד שנשתכנע שהוא לא בא לעשות סיבוב ולהותיר אותנו עם שוקת שבורה.
מכיוון שהרס עושים מהר, אך בניה הי איטית. לא מוכן להמתין למאזן של סוף העונה. ולכן אני כברעכשיו מצטרף לקריאות "הנהלה זונה" עד שתוכיח אחרת!
ב. הפסקת הספינים, הלכלוך, וההתנהלות הנכלולית. האהדה להפועל , אצלי לפחות נובעת מאידיאליזציה מסויימת, גם בפן האידיאולוגי, ובודאי מרצון לראות התנהלות נקיה. כל ה"חרה" שנדבק בקבוצה בשנתיים האחרונות (לא משלמים חובות, מנסים לתחמן את נתניה וקש, סיום הפרשיה עם זהבי טועמה וכו) לא מוסיף לי, גורם לי עצבות גדולה, גורם להרבה מאד אנשים טובים להתרחק נפשית מהקבוצה. אוהד הפועל ישאר אוהד הפועל הוא לא יהפוך פתאום לביתרי או מכביסט. אבל תהיה ארוזיה במידת נכונותו לבוא למשחקים,לא רק בחוץ גם בבית (בלי קשר לגיל ולמזג האויר). מתחיל תהליך של התנתקות נפשית מהפועל וירידה בהזדהות. ראיתי את זה אצל חברים בעבודה שהם אוהדי מכבי ששנות לוני/נימני/חולצות שחורות וכו, יצרו אצלם ניכור גדול, ואני רואה את זה בהתהוותו אצל אוהדי הפועל.
לקח הרבה שנים, שעלינו מכ 4000 מנויים לענה לכ 9000 מנויים לעונה וקהל קבוע של כ 10000 - 11000 במשחקי בית. אם לא יהיה שינוי נראה ארוזיה בנושא וירידה מתמדת. וזה לא רק בגלל האטרקטיביות המיקצועית. פשוט זה הופך ללא כיף לבוא למגרש . וזה המדאיג ומסוכן.
במלחמה שלו באוהדים, כן אין דרך אחרת להגדיר את זה, הוא שבר את מעט הלגיטימיות שהיו לו בעיני. באי התיצבותו נגד המקטלגים אותנו כגזענים , כשהועמדנו לדין על שריקות גזעניות הוא סייע להדבקת תוית של גזענים על כולנו! על כל ציבור אוהדי הפועל, לא רק על האולטראס או שער 5 (עד השנה ישבצי קבוע ב 4-5 , השנה לא הספקתי לקנות מנוי ומצאתי עצמי בשער 8). תראו איך ציזיק הוציא את חיפה זכאים על אותה עבירה! מדוע - כי הוא מבין היטב את יחסי הגומלין של קהל - אגודה. וגם שם לא תמיד ההנהלה רווה נחת מהאוהדים השרופים.
ישראל אף שחטא ישראל הוא. אוהד הפועל אף שחטא נשאר אוהד הפועל. הנהלה שמתכננת ומישמת מדיניות צינית ומניפולטיבית, נגד ציבור אוהדים, אינה לגיטימית בעיני!
ג. פן מיקצועי - מינוי קשטן כמאמן. לא יודע אם יוסי היה טוב יותר, אבל קשטן ירחיק מאיתנו הרבה מאד אוהדי הפועל שיצאו מהקורסה והגיעו לבלומפילד. קשטן ירחיק מאיתנו גם בנייה והגדלת בסיס האוהדים. כן, המשחק שלו, הבחירות שלו, הרסריות שלו אינה מתאימה להיום. גם אם אנחנו במקום ראשון, ואפילו אם נזכה באליפות (הלואי).
חיזוק הקבוצה - המאמן לא קיבל את מה שדרש (והתקרנף ולא אומר את דעתו- כי הוא חושש למקום העבדה). טביב הפך לבעלים בעונה קריטית שצריך לבנות קבצה מהתחלה. ובמקרה יש גם כסף בקופה והרבה, הוא לא צריך להביא מהבית. הוא צריך להוציאו בתבונה. בעיקר הזרים, כשהיה ברור שלאור ההיצע הדל בליגה, החיזוק המשמעותי חייב להיות מהזרים. כשרואים מי הגיע לא ברורה התבונה. כשרואים את החולשה בהגנה לא ברורה ההצהרה של יש לנו סגל לאליפות.
דמארי חלוץ מעולה - אך ממה שהתפרס מהחוזה, עולה ריח חריף של קומבינה אדירה שמטרתה רק להוציא כספים מהקופה כשההתאחדות לכדורגל מסייעת בגלוי! למה שלא תפיג את הנושא ותציג את החוזה לכתבים אוביקטיבים כדי שיפיגו את החששות שלנו? או שאולי באמת יש לך מה להסתיר?
ההתנהלות בנושא בן חיים- שחקן מעולה בלי ויכוחף אבל האם הוא שווה עיסקה כמו דמארי? האם הוא השחקן שחסר לנו?
כפי כתבתי בעבר ,
מעשיך יקדמוך ומעשיך ירחקוך!