גבעתיים כתב:
mbracha כתב:
גבעתיים כתב:
mbracha כתב:
tadmored כתב:
לגבי מעשיו של קובי סידי-ברור שהוא אינטרסנט והוא בצד של מוני ,זה נכון,אבל למרות חשדות טביב ואוסידון כלפיו נאמר כבר שהם מכבדים אותו.הצעתו אני מאמין מדברת על ניהול הקבוצה עד שבית המשפט יקבע ויפסוק,דהיינו אני מאמין שהוא מציע ניהול שוטף מבלי שאחד יחשק אחד את השני-תקציב,מאמן ,צוות מקצועי ,שחקנים ,נוער וכד'.
אם הצעתו תביא לניהול שוטף של הקבוצה,דהיינו להעמיד קבוצה נורמלית לעונה הבאה-אז אין לי בעייה ואני תומך בזה.
נחכה ונשמע את הצעתו ואם היא בכוון שכתבתי -אני בעד.
סידי פסול לעדות ומבחינתי פסול גם לקיום בקונספט הנוכחי. הדבר היחיד שצריך לקרות זאת בוררות, כבר השבוע. כל הצעה אחרת היא דפוקה, ורק מעצימה את ההאחזות הנואשת של מוני בקבוצה. אנחנו כאוהדים צריכים לדחוף את הצדדים לבוררות ושום הצעה אחרת לא רלוונטית מבחינתי. קבוצה תחת משפט שיימשך כמה שנים זה הדבר הכי רע בעולם.
כמו שראינו בבמבי, הנושא רק מתחיל פשוט.
בוררות היא פתח ללחצים ולשחיתיות.
אם מוני בטוח משפטית שהפועל שלו, למה שילך לתהליך לא ברור ?
וחוזר ואומר, יש כאן פינת החופר הצעיר והחופר הצעיר פחות.
אבל, המלים הן לריק, ורק בית המשפט יקבע. איני רואה את אחד מהבעלים עוזב בגלל הפגנה, מקסימום מתחיל לעבוד בצורה יותר רצינית.
עזוב אותך, השמות של הבוררים האפשריים שעלו בתקשורת הם של שופטי בית משפט עליון לשעבר, שאף אחד מאיתנו (אני מקווה) לא חושד בכך שהם לא יכולים לעמוד בבוררות פשוטה יחסית ושהם מושחתים או משהו בסגנון. זה נכון שכשאתה בוחר בבוררות אתה יודע איך אתה נכנס, אבל לא יודע איך תצא, וזה מבחינתי יתרון משמעותי. מה גם שהלו"ז של בוררות הוא הרבה יותר קצר מבית משפט והשורה התחתונה מחייבת באותה מידה. אין הבדל בין החשיבה המשפטית, מבחינה איכותית, בין בורר בר סמכא לבית משפט.
להיגרר למשפט במשך שלוש שנים, עם שני בעלים בפועל באותה תקופה, ולכלוכים חדשות לבקרים בתקשורת, והרבה כביסה מלוכלכת שתצא לעיתונים משני הצדדים, ומחנאות בתוך הפועל, והסכנה שמחר בבוקר מוני ומניותיו בהפועל יכולים לעמוד לעמוד למכירה פומבית מכונס נכסים ועוד הרבה סיבות ישירות ועקיפות שמוחי צר מלהכיל - זאת הסכנה הכי גדולה להפועל, והדרך המהירה ביותר להתרסקות. כל אלטרנטיבה אחרת עדיפה, בוודאי בוררות.
למוני יש הרבה אינטרסים להישאר בהפועל למשפט ארוך, ואף אחד מהם להערכתי הוא לא בגלל שהוא מאמין שהוא יזכה בבית משפט. אם תרצה אחלוק איתך בכיף כמה מהרעיונות שלי, אבל אני מאוד משתדל בימים האחרונים לא להכניס פרשנויות והשערות לדברים שאני כותב.
הייתי שמח ללמוד, גם בפניה פרטית וחסויה מבחינתי, על היתרונות של מוני להישארות בקבוצה.
אגב, איני אוטומטית בעד מוני, אלא בודק את מעשיהם.
אם לדוגמא הראל היה בעד יוסי וטביב בעד גוטמן ואם ההתנהלות בקבוצה תחת קצרה היתה ניהולית-מקצוענית הייתי מעדיף את טביב לגמרי. וכאשר טביב הגיע טענתי כנגד רבים שהצלחותיו העיסקיות מ-0 מענינות והוא זכאי לימי החסד שלו. מנגד מזה שנים אני מבקר את הנסיון של מוני לבלוע משהו גדול מדי עבורו גם אם ימצא משקיע, והוא ימצא, ל-50% הנוספים. כרגע אני לטובת מוני רק בגלל המקצוענות שהיא המשך מורשת המקצוענות של האגודה.
אבל, נראה שכרגע דעותינו ברורות, ולא אמשיך להתנצח.
לטעמי הנקודה כרגע אינה התדיינות על סוגי הכרעות או בסוגיות משפטיות, אלא רק בקידום ההכנות לעונה הבאה.
אני מאוד מאוכזב מההתאחדות שיכלה לתרום נסיון גישור רציני לפיתרון של מכירה נורמלית מצד אחד לצד השני. הרי כל מהות הבמבי היתה סכום כסף.
להתאחדות יש מספיק כסף ומספיק ענין בנושא גם להביא את "המגשר הטוב במדינה" להתחלת תהליך חשאי ולא מחייב.
וזה יכול להיות התהליך המהיר ביותר להכניס את הפועל להתנהלות תקינה ב-100%.
1. כבר אמרתי שאני משתדל שלא לכתוב פרשנויות וקונספירציות, גם כי זה לא אחראי וגם כי זה סיכון שאני לא מוכן לקחת. בהודעה פרטית אין לי שום חשש לתת סיבות והסברים אפשריים להישארותו של מוני בהפועל עד הכרעה של בימ"ש. אני לא מעריך את כל אלו שמפזרים פה תיאוריות לשני הצדדים שלא אחוזות בכלום, כאילו היה מדובר בעובדה מדעית מוכחת.
2. גוטמן כבר בתקופת הצ'מפיונס שכר חברת שיווק ויח"צ באירופה כדי שתבנה לו שם כדי שתמצא לו קבוצה באירופה בשנה הבאה. גוטמן הצהיר כמה הוא מעוניין לאמן את הנבחרת, וקרוב לודאי שבאמצע העונה הקרובה ימונה מאמן חדש לנבחרת (אלא אם כן פרננדז יעשה את הבלתי יאומן, והוא לא), ולוזון כבר הצהיר שגוטמן המועמד הטבעי. לזה תוסיף את העובדה שגוטמן עבר התקף לב, ולא באמת חזר ממנו במיטבו (ולראיה - הוא הגיש לחיפה צלחת אליפות על מגש של זהב) ולא מעט קולות בפורום נשמעו אומרים שהגיע הזמן למאמן חדש. כל זה מספיק כדי ללמד שגוטמן לא פה בלי קשר לאלי טביב, וזה עוד בלי לציין את זה שגוטמן בחר צד (בראיון מטופש וזחוח, כמנהגו בחצי שנה האחרונה) במאבק בין הבעלים. גוטמן לא פה מבחירה, ובכל מקרה לא בטוח שהוא הדבר הכי טוב להפועל כרגע.
3. מוני הראל והתנהלות מקצוענית באותו משפט זה צירוף מוזר, ואני לא רואה קשר בין השניים אלא אם כן מגיעה המילה "לא" ביניהם. פירטו רבים לפני, וגם אני, חלק מהעוולות של מוני כבעלים בשתי קדנציות. רק בשביל הדוגמה, שרלוונטית להודעה שלך, נסה להיזכר במינוי של גיא לוזון ובעקשנות של מוני להשאיר אותו בגלל הדוד לוזון. הקומבינה, שלא קשורה למקצוענות בשום דרך, כמעט עלתה לנו בירידת ליגה.
4. לגבי סיום הסכסוך - טביב הגיש לסידי והראל הצעה לבוררות, וכעבור שלושה ימים משלא השיבו הוא פנה בתביעה לבימ"ש. בתור פשרה מסויימת טביב הסכים להפקיד בחשבון נאמנות את הסכום שעליו יש עיקול למוני, עד שהעניין יוסדר מול גרושתו (חשבון נאמנות זה אומר שטביב משלם את הכסף לבנק שמשמש כצד ג', מה שמבטיח שהוא לא נעלם עם הכסף), ואת ההפרש הוא יתן לו בצ'ק בנקאי מיידי. בסך הכל טביב ביקש לוודא שאין תביעה של צד ג' למניות שהוא משלם עבורם, וזאת בקשה לגיטימית שכולנו עושים כשקונים אוטו, דירה או כל דבר אחר ששווה יותר משקל תשעים. אם מוני לא היה מנסה להיאחז בכוח בהפועל, ולחנוק אותה למוות על הדרך, מזמן כבר הייתה נסללת הדרך לפשרה. הבעיה היא שמוני רוצה להרוויח זמן ועל הדרך "להחזיר" לטביב על הבמבי ועל עוד אלף ואחד דברים, ואיזה מסכנים האוהדים (ובמשפט הזה כן הכנסתי את דעתי הפרטית, אבל זה לא משהו שלא ניתן להסיק בקלות בהתחשב במה שכתבתי).
5. ההתאחדות לא יכולה לעשות הרבה, ודרך "חשאית ולא מחייבת" כהגדרתך, לא שווה כלום ושום דבר. בסוף ההליך הזה הצד שירגיש מקופח יוכל להתנער מהכל. בסופו של יום יש ארבע ברירות בסיסיות:
א. מוני הראל חוזר בו, לוקח את הכסף (לאחר הסרת העיקולים) והולך הביתה לדרכו.
ב. טביב מחליט לוותר על הפועל, בתמורה לסכום כסף, שלמוני הראל אין בבנק (העיקולים על נכסיו הם בגלל שאין לו כסף מוחשי, שניתן להוכיח שיש לו, בסכום של פחות ממיליון שקלים).
ג. משפט ארוך ומייגע, שעל פי הבנתי (אני מבסס את דעתי על דעתו של חבר קרוב שהוא עו"ד ידוע, ועל דברים שנכתבו בגלובס) יסתיים בבעלות של אלי טביב כבעלים, אבל רק אחרי תקופה ארוכה מאוד של משפט, שיעלה לנו כקבוצה ביוקר רב.
ד. פנייה לבוררות מהירה, שאין לי מושג איך תסתיים, אבל לבטח תביא את הסיפור לסיומו.
אני חושב שאפשרות ד' הכי טובה לנו, והכי ריאלית כרגע. אתה מוזמן לעשות את הבחירה שלך.