joshsoos כתב:
אין לזה קשר להתקפי או הגנתי, להרכב הזה לו קשר מקצועי למה שהפועל צריכה. הרי אם כדורגל הוא משחק פשוט כל כך, לא צריך להיות יותר מאוהד בשביל להבין מה צריך ומה לא, ולא צריך להיות מאמן בשביל לדעת שאלרואי לא מגן, ידין ושי לא יכולים לשחק ביחד וזהבי לא בא לידי ביטוי בצד כמו באמצע, אלה דברים שכולנו יודעים וראינו במו עינינו. ככה גם גומרים את האמצע וגם את צד שמאל, כשצד ימין מאוכלס ע"י ורמוט שלא קיים, ואם זהבי באמצע וקנדה על המגרש, יש סיכוי יותר טוב שנרגיש אותו. את התוצאות ראינו כולנו בחודשיים האחרונים, כשאפילו המשחק מול מכבי חיפה היה מקרי, זה לא שנראינו בו טוב. מה, גוטמן והעוזר הנאמן שלו לא רואים שזה לא עובד? אם היכולת המנטלית של השחקנים בשחיקה, המטרה היא להחזיר אותם תוך פסיכולוגיה משולבת בתכנון מקצועי שיעזור להם לקבל בטחון. אם אלרואי מספיק טוב לשחק בהרכב ( גם אם לא הראה יותר מדי, בניגוד לורמוט ועכשיו גם זהבי הוא לא מספיק לרוץ ) למה שלא יעלה באגף וזהבי יוסט לקישור, הרי זה לא ממש שינוי דרסטי שכל כך מפחדים ממנו חמישה מחזורים לסוף, הוא שיחק שם מספיק.
גם אני חושב שקנדה הוא המגן הכי טוב בסגל והוא חייב לפתוח, אבל בניגוד אליי ולמרבה הצער גם אליך, אני מניח שגוטמן לא סתם מעדיף שלא להרכיב את קנדה ובטח יש לו את הנסיבות שלו וכן, גם אני חושב שאם יש חשד לאי כשירות הוא לא אמור להיות בסגל, אבל אין לי מושג מה הסיבה אז אני נאלץ לסמוך על גוטמן.
חוץ מזה, למה אתה חושב שהם לא מנסים "להחזיר אותם תך פסיכולוגיה משולבת בתכנון מקצועי שיעזור להם לקבל בטחון"? אולי הם מנסים ולא מצליחים, החוכמה הכי קטנה היא להיות חכם בדיעבד. אני חושב שאם בוחנים מאמן לפי תקופה אז רוב ההחלטות של גוטמן היו טובות וראויות (אגב, גם של פרגסון שעליו אתה נוהג להעביר ביקורת). יש הרבה אובייקטיביות בקבוצה מהניהול, שמחלחל לשחקנים, דרך פציעות רבות שגורמים זעזוע בכל חוליית ההגנה בעיקר בעמדת השוער. יוסי וגוטמן רואים שזה עובד ולא שאני חבר שלהם, אפשר לקרוא את זה בכל ראיון שהם עושים, אני בטוח שהם שוברים את הראש ומנסים לעשות הכל באימונים כדי לשנות את זה.
אבל היי, הרבה יותר קל לכתוב בפורום באיטנרט שהבעיה של הקבוצה היא שגוטמן לא בכושר אז הוא איבד את חדר ההלבשה או שהוא פוליטיקאי שלא מסוגל להודות בטעויות שלו וזו כמובן הסיבה שהקבוצה נראית כמו שהיא נראית.