nati כתב:
Jugband כתב:
nati כתב:
05.2010 כתב:
נתי, מה זה בשבילך הפועל שאתה מאוהב בה?
ומה צריך לקרות כדי שהיא לא תיהיה יותר מה שאתה אוהב? שינוי שם? סמל? צבעים? עיר? מגרש?(הייתי מוסיף גם אידיאולוגיה וקהל אבל הבנתי שמבחינתך אין קשר בינם לזהות של הפועל, ושחקנים ובעלים וצוות מקצועי מתחלפים בקצב מסחרר)
איך אפשר להסביר האהבה?
בקלות
תן דוגמה לסוג של אהבה ואנסה להסביר לך אותה
האהבה לקבוצה.
זה עניין )סובייקטיבי לגמרי. אני אתן את הדוגמה של האדם שאני חושב שאני מכיר- אני...
מבחינתי האהבה לקבוצה זה קודם כל אהבה לאבא שלי,מעל הכל ולפני הכל
אני מאמין שיש לך ילדים ואתה יודע שזה לא הכי מקובל שילד ואבא בוגרים מודים אחד בפני השני על אהבתם, ויותר מזה לפעמים אין להם בדיוק על מה לדבר (גברים נוטים להיות סגורים,מתבודדים ומלנכוליים בשלבים מאוחרים של החיים או שזה רק אבא שלי? איזו ילדות מחורבנת) אז הכדורגל מספק איזושהי יציאה (חיפשתי מילה לoutlet ולא מצאתי- יש רעיונות?) לאותם רגשות.
יש פה גם קטע שבטי של ממשיך הדרך של אבי...סוג של כבוד לאהבה שלו לקבוצה ולדרך שהיא עיצבה את חייו ואת אישיותו,
ואת זה אני אומר כאחד ש"בגד" ,גם אם לא לחלוטין וגם אם לפעמים יש הרהורים לגבי הקבוצה האמיתית שלי,כי אבא שלי אוהד הפועל ירושלים
ולמרות שרק התחנך בירושלים ובמשך רוב חייו הבוגרים חיי באשדוד הוא מתנהג כירושלמי לכל דבר (שהם כידוע לכל בר דעת טיפוסים בלתי נסבלים לעיתים קרובות)
לאחר מכן מדובר בהזדהות עם הקהל ועם הערכים שמקובל לחשוב שהם היסוד לקהל של הפועל- ערכים שהייתי רוצה לחשוב שאני חולק אותם עם אותו קהל ועם אותם אנשים. אני הראשון שיודה שיש פה גם רצון להשתייך לקבוצה מסויימת ולתת לגדולים ממך להנחיל ערכים מסויימים...ואחר כך למצוא להם צידוקים עם עצמך- כמו שאוגסטוס כתב פה על הנטייה של אנשים להצדיק את בחירותיהם הכאילו רציונליות.
לא מדובר פה מבחינתי על רצון להתחבר עם אותם אנשים או להתערבב בתוך הקהילה הזאת
אלא בנחמה פשוטה,אנושית ופרימיטבית בקיומם של אנשים שדומים לי.
אם אנחנו משחקים נגד בית"ר אז זה: אני נגד הפאשיסטים המטונפים ושאר קלישאות (או לא) על הקהל שבית"ר שהם מבחינתי הקבוצה השנואה ביותר וההפך הכמעט מוחלט שלי.
זו הסיבה שאני מוצא אם אני חושב עם עצמי על השאלה "למה אני רוצה שהפועל תנצח?"
עם מה אדם יצא למלחמה אם לא עם אידיאולוגיה? אני רואה בכדורגל,בין היתר, סוג של מלחמה ללא נפגעים בין אידיאולוגיות. אם לקבוצה לא היו ערכים מסויימים אין שום הבדל בינה לבין היריבות שלה. אולי אני איזה אידאליסט תמים וקצת מפגר,במובן החיובי של המילה, אבל זו באמת הדעה שלי.
כדורגל הוא ספורט תחרותי וזה הגיוני לגמרי שבמשך הזמן התפתחה גם הצדקה לשנאה שירשנו ליריבותינו, כי שוב אני אומר-אם לא אז אין הבדל, מלבד הבדלים קוסמטיים, בין שתי יריבות.
אם הייתי קצת יותר צלול הייתי מרחיב ומוצא עוד סיבות
אז סלח לי אם לא עשיתי את זה עכשיו אני פשוט טיפונת שיכור