פאביו כתב:
"יצליחו למכור"
נקייה מחובות ?
תוקם חברה חדשה שתהיה בעלת הפועל תל אביב נקייה מחובות ?
יש חברת הראל אחזקות בע"מ - כמו כל חברה עסקית 0 יש לה עובדים (שחקנים, מאמנים וכו') יש להם הכנסות בטוחות (התאחדות, טוטו כרטיסים וכו') יש להם הוצאות (תקציב, רכש וכו')
ויש לה גם חובות.
כרגע החברה הגיעה למצב שחשבון הבנק שלה מוגבל, אין לה כסף להחזיר חובות ואפילו לא לשלם לעובדים שלה משכורות וכו'.
במצב כזה החברה מבקשת הקפאת הליכים - קרי הגנה מפני נושים שלא יוכלו להיפרע מהחובות (אי אפשר להגיש תביעות נגד החברה).
עכשיו מגיע אדון אלפקה ואומר למפרק/נאמן - אני מוכן לקנות את הפעילות של המועדון AS-IS עם אותם התחייבויות שיש לחברה כיום (קרי חוזים של עובדים שחקנים וכו') מינוס כל החובות.
אני מוכן תמורת רכישתה של חברת הראל אחזקות לשלם X ש"ח שכמובן סכום זה יחולק בין הנושים שונים במסגרת הסכם הנושים.
ואז אם יהיה אישור אדון אלפקה יהיה הבעלים החדש של חברת הראל אחזקות בע"מ.
אפשרות אחרת אדון אלפקה מקים חברת בשם אלפקה בע"מ והיא רוכשת את מועדון הפועל ת"א - ייתכן שחלק מהחוזים לא יכובדו, חלק יחתמו מחדש וכו'.
הבעלות על המועדון תהיה של חברת אלפקה בע"מ, חברת הראל אחזקות תימחק מרשם החברות בסופו של יום.
בגדול - בהליך של פירוק על העובדים מפוטרים וכך גם כל ההסכמים על הספקים השונים - האינטרס של המדינה זה הפקאה והסדר נושים בכדי לא להוסיף
מובטלים חדשים ולגרום לספקים לאבד לקוחות...
במקרה של קבוצת כדורגל זה קצת שונה
עכשיו כאוהד - מה אכפת לי איזה חברה מחזיקה במועדון? אכפת לי כן מי יהיה הבעלים של החברה שתחזיק בזכויות של המועדון.