pogi כתב:
Red Pride כתב:
זה שאתה חושב שהשוואה בין רמון לכבירי זו השוואה עניינית, רק מעיד על הבורות והלהט שלך לטנף ולהשמיץ בכל הזדמנות שתינתן לך.
יש לך גם הרבה אי-דיוקים במה שכתבת - הגירעון נוצר בעונה השנייה, בעונה הראשונה סיימנו במקום השלישי, רמון מעולם לא הבטיח להשקיע - אפילו את 50 האחוזים הראשונים של הבעלות הוא רכש בכסף של אחרים, ועוד ועוד.
לאנשים מסוגך אני בדרך כלל מאחל בעלים כמו טביב, אבל במקרה של אפס כמוך, בעלים כמו טביב רק יספק לך שערוריות ומחדלים עליהם תהנה להרעיל את הבארות ולפזר ארס ושטנה.
במקום זאת, אאחל לך לראות את כבירי עוד הרבה שנים מנהל את הקבוצה בדרך שלו, אין לי ספק שהוא יצליח והפועל תגיע להישגים, על אפם ועל חמתם של כל הטרולים זבי החוטם.
קח עצה קטנה לחיים, אם אין לך עובדות להתבסס עליהן, אל תנהל דיונים וויכוחים גם לא עם הקיר. לבוא ולדפוק משפטים מפוצצים עם אפס תוכן לא יקדמו אותך לשום מקום. אני הצבתי לך קווים ברורים להשוואה בין העונה הראשונה של רמון וחבורתו בהפועל לעונה הראשונה של כבירי וחבורתו (א ישנם כאלה) והראיתי לך נתונים ברורים מול הפרצוף שאיתם כנראה אין לך איך להתמודד. הנתון היחיד שניסית להביא פה ("הגרעון נוצר בעונה השנייה") גם לא מדויק וגם לא קשור לכלום- כמו שאר הדברים שאתה מנסה להביא פה.
אתה מדבר איתי על זה שרמון השקיע "כסף של אחרים" ובעצם סותר את עצמך כי בהתחלה כתבת פה שאף אחד לא שם כסף בהפועל וכבירי הוא "האצילי הראשון", אז כנראה שבכל זאת אנשים שמו כסף בהפועל שאיתו ניסו להרים קבוצות צמרת בשנתיים שקדמו ל"עונת ברקוביץ". האמת שגם פחות מעניין אותי אם הכסף בה מהכיס של רמון או מהכיס של חג'ג' ורמון הוא זה שניהל (בדיוק כמו שבזמנו לא הפריע לי שסגול שם את הכסף ותאומים ועגיב ניהלו). אני כרגע מדבר על ניהול ולא על מאיפה בא הכסף- כי כסף זה משאב שנגמר מהר מאוד אם הניהול הוא לא נכון. אתה לא מפסיק להיאחז בזה שכבירי בא מתוך אהבה עמוקה להפועל ומשקיע המון כסף מהכיס - אין לי שום ספק שזה נכון. הבעיה היא שההיסטוריה מוצפת באנשים רבים וטובים שמתוך אהבה רבה גרמו להתרסקות הארגון שלהם וחלקם גם ריסקו את עצמם על הדרך.
בשורה התחתונה הגענו למצב שאנחנו לווים כסף ממרכז הפועל ומקבלים מקדמות מלאן כדי לשלם משכורות לעובדים וזה קורה באותה עונה שבה קנינו את בן רייכרט במליון יורו. ככה לא מנהלים מועדון כדורגל וככה מתרסקים מהר מאוד וזה לא משנה אם כל זה כן קורה או לא קורה מתוך אהבה להפועל.
אתה מעוות את כל העובדות לצרכיך, וגוזר מסקנות שתואמות את דמות "הלוחם בשחיתות שמבין טוב מכולם ובסוף רוצה לומר אמרתי לכם" שאימצת:
1. כל השוואה בין כבירי לרמון היא הזויה ומגוחכת, ורק מעידה על הדובר ומניעיו.
2. אני ממש לא סותר את עצמי לגבי רמון והשקעתו - אני דיברתי על הכסף שהושקע ברכישת 50 אחוז ממניות הקבוצה על ידי עמותת האוהדים ובעלי המניות, חיים רמון ניהל את המועדון מבלי ששם שקל מכיסו, הן ברכישה והן בתפעול הקבוצה. וזו כבר סיבה מספקת לדחות בשאט נפש כל השוואה בינו לבין כבירי, על ידי כל אדם ישר והגון.
3. אל תדאג לכיסו של כבירי, הוא ילד גדול והוא לא סופר אותך.
4. השורה התחתונה שלך היא המסקנה אליה אתה מסיט את הדיון - היה כישלון מקצועי העונה, שנבע מבחירות לא נכונות של שחקנים ומאמן. אנחנו כבר אחרי הסערה, וכעת עומלים על שדרוג הקבוצה לשנה הבאה.
5. אפילו בהנחה שהיו קשיים תזרימיים שניתן היה לצפות אותם מראש, מה היית מעדיף? שהפועל לא הייתה מחתימה את ניקוליץ' בינואר כדי שהמשכורות תהיינה משולמות בזמן? מי יודע באיזה מצב היינו עכשיו? אני יודע מה אני הייתי מעדיף.
6. השוואה הרבה יותר נכונה, הגיונית ומתאימה היא לאלונה ברקת או מיטש גולדהר שלקח להם 3-5 שנים לבנות קבוצה מצליחה, לאחר שגם הם בזבזו כספים רבים על שחקנים ואנשי צוות לא מתאימים. גם את אלונה ברקת או מיטש גולדהר היית משווה לחיים רמון?
בסופו של יום, יש לנו קבוצה לא רעה, השוער הראשון שלנו חזר אחרי היעדרות ארוכה לשער, יש הרבה כשרונות שיכולים לפרוץ בשנה הבאה כמו איאד, בן ושגיב, ועם המאמן הטוב ביותר בארץ, אני לא רואה סיבה שלא נחליף את רעננה בפלייאוף העליון לכל הפחות בשנה הבאה.
אם נצליח לפגוע ב3-4 זרים, כפי שבאר שבע עשתה השנה (יש לה רק 4 זרים, אבל כולם בינגו), נוכל גם להתמודד בצמרת.