חזוקה כתב:
pogi כתב:
חזוקה כתב:
pogi כתב:
חזוקה כתב:
אין לך כסף למאמן זר, ואיך באמת קבעת שהשמות האלו הם זבל ? איך? שלומי דורה וברק בכר יחסית צעירים, ברק בכר מאמן אאל''ט 3 שנים בקריית שמונה ולפני זה הוא היה שחקן בכלל, ורק תשים לב מה קריית שמונה נהפכה ב3 שנים האלה ומה עשתה. והכדורגל שהיא משחקת.
שלומי דורה לפי דעתי בתור בנאדם ענק. חכם ולא נעל כמו יוסי מזרחי.
"השריף", סתם זקן סנילי לפי דעתי, סתם מאמן חלש. כנ''ל יוסי מזרחי חתיכת קבב שמעשן 4 קופסאות ביום ונראה בנאדם הכי שכונה שיש. לא רואה אותו בכלל מתאים להפועל.
אבל כן אני רואה את שלומי דורה מכניס את השחקנים לאטרף לפני דרבים, לפני בית''ר, כן את זה אני רואה יופי.
כמו מקרה רן בן שמעון - יש מאמנים שלא יצליחו בחיים עם קבוצה גדולה, וראינו את זה כשנכשל גם אצלנו וגם אצל הנבלות מעבר לכביש(רב''ש).
לעומת זאת דורה עלה מהנוער של חיפה ולעולם לא היה באחת מארבעת הגדולות, ויש לי הרגשה מאוד גדולה שהוא ממש יצליח - ומנגד יש לך את יוסי מזרחי והשריף שכשלון בקבוצות גדולות הביא אותם למה שהם היום.
אה אז אתה רוצה לדעת איך קבעתי שהם זבל?
בוא אני אספר לך
כי כבר ראיתי את סיני, ואת לנדאו, ואת לוזון ואת אבוקסיס ואת בן שמעון
ראיתי את אותם "כישרונות מבטיחים שמטריפים לפני דרבי" ומה הם יודעים לעשות ולצערי זה לא הרבה.
בליגה פח אשפה שיש פה גם אני יכול לקחת קבוצה כמו הפועל חיפה ולסיים איתה באמצע הטבלה, ממש חכמה גדולה. רק חבל שכשמגיעים לקבוצה קצת יותר גדולה עם קהל ועם לחץ אז קורסים והבלוף מתגלה.
הפועל צריכה מאמן שיודע לאמן, לא להטריף, ומבחינתי גם שלא יהיה בנאדם ענק, העיקר שיידע לאמן.
ובגלל שאתה מבולבל אז בו אני אצ'פר אותך ואגלה לך את סוד ההצלחה של הכוכב שלך ברק בכר-
הסוד הוא שהוא יושב בשקט ולא מפריע לבוס שלו בק"ש לנהל את העניינים.
אבל זה רק בינינו אל תגלה לאף אחד.
חבורה של חיים בסרט.
גם אני ראיתי את סיני ואת לנדאו ואת לוזון ואבקסיס ובן שמעון, וגם אני האמנתי בהם. ומה לעשות לא כל אחד מצליח - תתפלא כמה כדורגל הוא לא מדע מדויק ולא תמיד למאמן יש השפעה ישירה להצלחה. יש כל כך, אבל כל כך הרבה גורמים מסביב שמשפיעים, באמת אני יכול לתת לך פה רשימה שתכפיל את כמות העמודים באשכול.
לא תמיד מאמן עם ניסיון/יקר/בעל שם הוא זה שייקח אותך רחוק. סתם דוגמה - תבדוק כמה מאמנים ריאל מדריד החליפה ב10 שנים האחרונות, כן אותה ריאל מדריד שבזבזה הכי הרבה כסף לרכש ואותו מאמן יכול לבנות לעצמו כל סגל דמיוני שרק יעלה על רוחו כולל כל שחקן בעולם. תבדוק כמה מאמנים בעלי שם עולמי עשו שם קדנציה ועפו עוד לפני שהספיקו לצחוק על השטויות שאתה פולט מר "אוהד וותיק חכם שהספיק לראות הכל", אתה מזכיר לי את הנהגי מוניות הזקנים שחושבים שהם היו מנהלים טוב יותר תמדינה מביבי, ולוקחים את ישראל למונדיאל במקום גוטמן.
אה ותנחש מי "גנב" לריאל את כל אותם תארים בשנים האחרונות..? אה.. סתם איזה אחד בשם "פפ גווארדיולה" שנתן להם כל תואר אפשרי אחרי שאימן את הנוער, והיום הוא עושה את אותו דבר עם באיירן, או טיטו ויאלנובה, כמה אירוני אה? ההפך המוחלט מהשטויות שפלטת לא? קח דוגמה אחרת - דורטמונד עם יורגן קלופ שחוץ ממינץ לא נגע באף קבוצה אחרת, אה.. מסתבר שגם סתם מאמנים יכולים להצליח לא? ואלה סתם דוגמאות קלאסיות, יש עוד אלף.
וכן.. בטח תתפוס אותי במילה כי אין לך מה להגיד ותזיין תשכל שאנחנו זה לא ברצלונה.. וכל מאמן אחר היה מצליח בזכות השחקנים שיש שם.. או וואט אבר..
תתפלא כמה הכדורגל זה לא מדע מדויק, וסיכוי מאוד מאוד טוב שאם לא יסתדרו גורמים אחרים כמו ניהול, מנטאליות של השחקנים לאור המצב, הקרע שיש באוהדים או עוד אלף דברים אחרים - גם אם תחזיר את פרגוסון לקאמבק בהפועל אני לא בטוח שיהיה שינוי. אז אל תבכה לי על שלומי דורה או ברק בכר כשאתה בכלל מעדיף מאמנים שכבר ניסו בקבוצות גדולות והוכיחו שהם פח.
אתה באמת חמוד אבל אין לך מושג
אתה כנראה לא מבין שפה זה לא ספרד. פה זה גם לא צרפת ולא גרמניה ולא אנגליה ולא איטליה.
פה זה ישראל, וזו מדינת כדורגל חובבנית לכל דבר. ועצם זה שאתה נותן לי פה את ריאל וברצלונה כדוגמא מוכיחה את העובדה שאין לך מושג בסיסי בכדורגל כי אין פה מקום אפילו לשמינית השוואה.
באירופה מאמן זה מקצוע לכל דבר, אלו אנשים שעובדים בזה מהבוקר ועד הלילה, זה המקצוע שלהם הם מומחים לזה. הם למדו מגיל 5 באקדמיות הכי טובות בעולם מה זה כדורגל.
ראית שנה שעברה איך מאמן של קבוצת נוער ספרדית קירקס את הליגה (באותו תקציב שהיה להרבה ישראלים לפניו שנכשלו). צר לי לאכזב אותך אבל כל איש מקצוע שגדל בישראל ועשה פה את הקריירה הוא חובבן, מהסיבה הפשוטה שהכדורגל פה הוא חובבני (מין לוגיקה פשוטה שכזו). ההבדל בין המאמנים פה נעוץ בותק, בניסיון ובמשמעת.
עכשיו מן הסתם שאין לנו כסף להנחית מאמן זר נורמלי וניאלץ להסתפק במאמן מקומי. אתה טוען שכדורגל זה לא מדע מדוייק אבל תראה איזה קטע- ב20 השנה האחרונות רק מאמנים מנוסים הצליחו אצלנו- אלי כהן, קשטן, שום וגוטמן. ומה קרה עם כל הכישרונות הצעירים? נכון. כולם נכשלו וחלקם כמעט הורדו אותנו ליגה. אבל כל זה לא מעניין את המשתמש חזוקה שיש לו הרגשה שרוני דורה, מאמן אלמוני שעוד לא עשה כלום בכדורגל הישראלי צריך לקבל הזדמנות כי הוא ״יטריף את השחקנים״.
ההיסטוריה לימדה אותנו שהפועל תל אביב זה מועדון שצריך מאמן מבוגר שישליט סדר ומשמעת. אם אין כסף להביא אחד כזה, אז כמו שכתבתי שימנו את אסי דומב. לא רואה שום הבדל בינו לבין דורה וכל האחרים והכישלון העתידי שלו יעלה פחות כסף.