אדום נחמד כתב:
KingAlpaca כתב:
Charlie כתב:
אדום נחמד כתב:
הערת אגב אחרונה שלי בנושא-
מכבי רוצים אליפות. למכבי יש כסף.
זה שהשיטה שלהם לאליפות עוברת דרך לשפוך מליונים על שחקנים, זה בעיני פתטי.
ואין גם סיבה להתחרות בזה.
אורנה טוען שזה העשור של מכבי. אבל זה לא קשור לעשור כזה או אחר. אם יבוא לנו דוד כזה אז נדבר. עד אז, הם מוזמנים לקחת אליפויות לנצח. זה באמת לא מטריד אותי. זה אפילו משעשע אותי. הם פתטים. יהייו אלופים אולי, אבל פתטים.
פתטים? זה מה שהולך בכדורגל העולמי היום. גם ברצלונה שמורכבת על שחקני בית, מביאה כל שנה רכש בעשרות מיליוני יורו. שלא לדבר על מדריד וכו'.
אז אוהדי מכבי יצחקו לך בפרצוף ויגידו לך: "סבבה, אז אנחנו פאטתיים. בינתיים אנחנו חברים קבועים בליגת האלופות/האירופית, עם מחלקת נוער הכי טובה, עם שחקני הבוגרת הכי טובים, לוקחים תארים בקצב והופכים אט אט למפלצת כמו בכדורסל. אנחנו נהנים מאד לנסוע ללונדון, למילאנו, למדריד, למנצס'טר, לרומא, לפאריז, למינכן וכו'. גאים גם לארח את מיטב קבוצות היבשת אצלנו בבית ולתת להם פייט. עדיף להיות פאטתיים אבל לשבת על גג העולם מאשר להיות "קולים" או "מקוריים" או "אמיתיים" ולהתרגש מאיזה ניצחון מקרי בדרבי או זכיה בגביע הטוטו...."
זה לא רק בכדורגל, ולא רק עכשיו.
הטבע האנושי זה להשיג את מה שאתה רוצה.
כסף הוא הדרך העיקרית לעשות את זה.
הדבר הפתטי היחידי זה לחשוב שזה פתטי.
אני חושב שזה פתטי ואני לא מחשבן לך יותר מדי.
זה שכולם עושים את זה לא הופך את זה לבסדר.
וגם ברצלונה וריאל, לא לחינם הוא מושא שנאתן של שאר קבוצות הליגה, אך ורק בגלל עניין התקציבים.
זה שקול ללבוא לגן ילדים כשאתה בן 15 ולהעיף ילדים בני שנתיים מהמתקנים כי עכשיו בא לך לשחק בהם. אז כן, הם הילד הגדול בשכונה, עם האבא העשיר כשכולם לידו מגרדים מטבעות מהרצפה. אין יותר מדי מה לעשות בנושא הזה. כמה שלא נתאמץ, בסוף הכסף ינצח והם יקחו אליפות.
הדוגמא מראה כמה את מנותק,
לא מדובר על ילדים בני 15 לעומת שנתיים,
לא מדובר על להעיף משום מקום,
ולא מדובר על העולם הפתוח.
זאת ליגה, ספורטיבית, מסודרת, בין שווים, עם מטרה בודדת, לסיים בראשה.