NARKOTIKA כתב:
כן, אתלטיקו עם תקציב של מאות מיליונים ושחקנים בין לאומיים ששנים נמצאים בטופ זה סיפור גדול יותר מלסטר. בסדר.
שוב, לא אמרתי שהאליפות של לסטר היא לא סיפור ענק ומרגש. כסיפור, אולי זה גדול יותר מאתלטיקו. אמרתי רק שההישג של אתלטיקו קשה יותר.
אם היית אומר לי לפני 3 שנים שלסטר ואתלטיקו ייקחו אליפות, בתקופה הזו של ריאל וברצלונה, כנראה שלא הייתי שם כסף על אף אחת מהאפשרויות, כי שתיהן היו דמיוניות.
אם היית אומר לי לבחור בין אתלטיקו תקדים בטבלה את ברצלונה (שוב, בעונה אדירה של ברצלונה) או לסטר תקדים את טוטנהאם, הייתי הולך על לסטר. כי זה בדיוק ההבדל. לסטר נתנו עונה מדהימה, אבל במקביל ניצלו ליגה אנגלית מביכה ואי אפשר להתעלם מזה. אתלטיקו היו צריכים לתת עונה מושלמת בלי טעויות והם עשו את זה בליגה של 38 מחזורים.
ליגה שיוויונית ומעניינת כמו האנגלית, לא מעידה על רמתה. להיפך, היא הייתה ליגה הרבה יותר חזקה לפני כמה שנים ואז לסטר בחיים לא הייתה זוכה. גם הליגה הלאומית בישראל, להבדיל אלף אלפי הבדלות, היא שיוויונית ומעניינת. זה מעיד על רמה נמוכה, לא גבוהה.
לא סתם הכדורגל הספרדי השתלט על הענף. יש סיכוי שהיום בערב הקבוצות הספרדיות יבטיחו שני גמרים של 4 ספרדיות, בלי ברצלונה, ובלי שאף קבוצה שהיא לא ספרדית הצליחה להדיח קבוצה ספרדית. זה מטורף. 3 שנים ברציפות שבאיירן, הקבוצה היחידה שבכלל יכולה לדגדג אותן, מפסידה להן בחצי. ליגה שאף קבוצה אנגלית לא מגיעה לליגת האלופות בכלל. אני בספק אם לסטר של העונה מגיעה לליגה האירופאית דרך הליגה הספרדית.
ובליגה כזו אתלטיקו, שעד לפני 3 שנים הפסידה לריאל 14 שנה ברציפות בדרבים (אפילו שבעת הדרבים שאנחנו הפסדנו למכבי בתחילת שנות ה- 90 לא התקרבו לזה), לקחה פתאום אליפות. ממש חכמה להגיד היום שאתטיקו ברמה של ברצלונה וריאל.
ואילו כוכבים ענקיים יש לאתטיקו בדיוק (שלא לדבר על זה שאני מדבר על אתטיקו של לפני שנתיים)? הכוכב הכי גדול שלהם כיכב בקבוצה תחתית בספרד. דייגו טורס חזר הרבה אחרי שיאו מהליגה האנגלית. לפני שנתיים סימואנה לקח את דייגו קוסטה מהספסל. להשוות את זה לברצלונה וריאל?