Charlie כתב:
kobster כתב:
צ'ארלי,
לאור התגובות שלך באשכולות השונים לגבי המאמן/ההנהלה, אני חושב שאתה קצת מנותק ממה שקורה באמת.
אין כזה דבר בהפועל "להביא". אף אחד לא יביא שום דבר לשום מקום. לא מאמן, לא שחקנים, לא מנהל בכיר, כלום.
הסיבה פשוטה מאוד - אין כסף.
הבוררות בין רמון לטביב אמורה להיגמר למיטב הבנתי עד לסוף החודש, אם רמון יצטרך לשלם לטביב את ה 6 מיליון השניים, אין לו מאיפה. וזה עוד בלי החובות העצומים והגרעון המסתמן והכסף למשכורות שמספיק עד מרץ הקרוב.
תגיד (בדומה לסיימון) שהפועל לא קשורה להסכם של רמון מול טביב ? אתה צודק. אבל כל עוד רמון מנהל את הפועל, כל מה שמעניין אותו כרגע זה הכסף שהוא צריך להעביר לטביב וכל אגורה שחוקה שהוא יצליח לגייס מהפראייר התורן ילך לכיוון הזה. ככה זה כשאותו אדם צריך גם להעמיד תקציב וגם לשלם לטביב.
רן בן שמעון נכשל בגדול אבל הוא ישאר מאמן הפועל עד שהוא עצמו יחליט אחרת. אפשר "לגרום" לו לעזוב בכל מיני דרכים אבל הכדור לחלוטין במגרש שלו. זו המציאות בהפועל. רוצה לשנות אותה, אבל באמת לשנות ? לך על הראש.
אמרתי להביא? תמיד כתבתי שאני סקפטי ולו בשל הנושא הכלכלי. אני יודע שהחוזה של רן הוא אבן ריחיים על צווארה של הפועל. אין לי ספק שכל עוד הוא רוצה - הוא יאמן את הפועל. רק התערבות של אחד ה"פראיירים" (ואתה יודע בדיוק על מי אני מדבר) יכולה לשנות את המציאות.
וסיימון צודק - התקציב של הפועל זה משהו אחד והכסף לטביב זה משהו אחר. אבל גם אתה צודק - כרגע רמון עסוק בלחפש כסף לטביב ולא לתקציב. אלא שהטענה שלי היא אחרת - קח את הסגל הקיים כמו שהוא, תחליף את המאמן באחד אחר בכיר ומנוסה וייתכן והתוצאות יהיו אחרות. לא ניקח אליפות, ספק אם נגיע לאירופה וסביר שלא נזכה גם בגביע. אבל אולי נחזיר לעצמנו את הכבוד. לא נקבל רביעיות כל 2-3 מחזורים. לא נפסיד 1-0 בדרבי ונשמח כי לא הובסנו. נחזיר את הצבע האדום ללחיים תרתי משמע. בשביל זה אתה צריך מאמן שגם אם לא יסיים במקומות 2-3, הוא יצליח להוציא יותר מהסגל ולפחות נראה קבוצה מאומנת. אולי משעממת קצת, אולי כדורגל מעט מיושן (אני לא חושב אבל ככה טוענים פה אנשים). אבל קבוצה שאם תפסיד זה יהיה 2:1 ולא 4:1. שיהיה קשה לשחק נגדה. שתגרום לנו מינימום של כבוד. כי זה ספורט ולא עסקים נטו - פה יש מקום גם לכבוד העצמי, לשם של המועדון, לא רק לכסף ולמענקי אופ"א.
ולגבי הראש, רמון - נו טוב, אתה לא צריך לשכנע אותי. אני בעצמי ניסיתי לשכנע 2 יהודים מארה"ב לקחת את הפועל. לדאבוני אחד מהם (ישראלי לשעבר) ויתר על התענוג מהר מאד ואמר שאין לו ראש לדברים האלה. השני, יהודי אמריקאי עשיר מאד דווקא הוקסם ממפעלות החינוך והבית האדום וכו' (הוא תרם הרבה מאד בארץ לכל ארגוני חינוך ועזרה וגם לאוניברסיטאות) אלא שלצערי הוא חלה ואז הכל נעצר לכמה חודשים, ולבסוף גם נפטר ממחלתו.
כנראה שלא עומדים בתור הרבה אנשים שרוצים את הפועל, אחרת הקבוצה היתה נמכרת. רמון, בניגוד לטענה הרווחת כאן, לאו דווקא רוצה להמשיך להחזיק את הקבוצה לדעתי. אם כן, שיתכבד לשלם לטביב. כנראה שהוא לא רוצה/יכול לשלם ולכן בלית ברירה הוא מחפש לצאת ולמכור.
מה זה תחליף ? איך תחליף ועם הכסף של מי תחליף ?
זו הנקודה שלי. אין בכלל מה לפנטז על האפשרות הזו כי היא לא תקרה ואני אתעלם ממה שרשמת על ההפסד 2:1 במקום 4:1 כי זה קצת מביך, אתה לא מחליף מאמן בשביל להפסיד בגבורה. אפס נקודות זה אפס נקודות.
אני חושב שהסגל שלנו הוא סביר בהחלט וגם אם הוא רחוק מלהיות מושלם, אין סיבה שנראה ככה. אני גם מאמין שלרב"ש אכפת לא פחות מכל אחד פה איך הקבוצה נראית, זה עדיין על הראש שלו.
רב"ש טרף קל. הכי קל בעולם לבוא למשחקים ולצעוק לו להתפטר. לדעתי, זה לא יעזור. הכעס של האוהדים בכלל לא צריך להיות מנותב לכיוון הזה כי אין בזה טעם.
אם באמת רוצים לעשות פה שינוי - עזבו את המאמן. אם באמת רוצים להפעיל לחץ כדי שנפסיק להראות ככה - תפעילו לחץ על מי שקובע באמת. הדעה שלי על מה באמת צריך להשתנות ידועה. חיים רמון צריך לסגור את החובות שהוא עצמו יצר עד סוף העונה, ובסופה לפנות את מקומו. אם הוא מתחייב לעשות את זה, שיעשה מה שבא לו ושימכור את מי שהוא רוצה. כל עוד הוא הולך ולוקח איתו את חבורת אוכלי הנבלות ע"ח הפועל - שיעשה את כל מה שהוא צריך ובלבד שבקיץ נבנה את עצמנו באמת מחדש, בצורה הכי נקיה שיש.
כל עוד הוא פה, תחליף את מי שאתה רוצה ושום דבר לא יעזור.
לגבי המכירה, הוא יכול לשחק אותה שהוא מת למכור עד מחר אבל הוא יודע טוב מאוד שאי אפשר למכור את הפועל, גם בגלל החובות שהוא עצמו יצר ורוצה לכסות בעזרת המכירה וגם בגלל הכסף שהוא עדיין חייב לטביב ורוצה שזה יפול על הרוכש.
וזה עוד בלי החלק של בעלי המניות, שרובם ירצו גם לקבל את הכסף שלהם בחזרה.
אתה יכול להביא לו שורה של אנשים מפה ועד הודעה חדשה. אין לזה באמת סיכוי.