mbracha כתב:
שחר כתב:
נניח שהציעו לו להתפשר , כלומר לקבל פחות כסף ממה שמגיע לו.
מה הוא מקבל בתמורה לפשרה?
מה מקבל כל שחקן/מאמן שמנסים להתיר את החוזה איתו? את הסכום עליו סוגרים בבת אחת (יש שיראו בזה יתרון, יש כאלו שלא ישנה להם) וכמובן את זה שהם יכולים למצוא עבודה אחרת בלי קשר לסכום שקיבלו כבר באותו יום. במקרה של יוסי אם נניח היה מקבל 300-400 אלף שקל בתמורה להתרת חוזהו היה יכול למצוא כבר מחר בבוקר משרה כמאמן, כשההכנסות שלו יהיו בנוסף לסכום שקיבל בלי קיזוזים למיניהם.
זה לא משהו חדש, רוב (כמובן שיש דוגמאות יוצאות דופן) המאמנים שמסיימים את עבודתם מגיעים לפשרה מסויימת ומסיימים את הכל בצורה מכובדת.
לא נכון.. שחקן מתפשר על סכום החוזה שהמועדון משלם לו לעונה הקרובה ובתמורה מקבל שחרור חינם (סתם דוגמא).
יוסי בכלל לא צריך לחפש משרה כמאמן כי הוא כבר עובד ואין לו שום רצון להתרת חוזהו. אני לא שמעתי על אף מאמן שהסכים לוותר באופן חד צדדי על סכומים שמשלמים לו כשפוטר חודשיים לאחר שהחליטו להעסיק אותו, רק כדי לפזר אנרגיות חיוביות באוויר.
בפשרה, כל צד מוותר על דרישה כדי להתגבר על מחלוקות, כנראה שבמקרה של יוסי אין שום מחלוקות ושוב צריך לבוא בטענות למי שחתם על חוזה כזה, בטח לא ליוסי.
אני שונא את יוסי ואני ממש לא מסמפט את אלרואי, אבל אני לא מצליח לתפוס את הגישה הזו של לקלל ולבוא בטענות לכל מיני שחקנים ומאמנים שלא מוותרים על מה שגמגיע להם רק בגלל שזו הפועל תל אביב?
סתם בשביל הדוגמה - ראובן עטר פוטר ממכבי חיפה וע"פ הפרסומים בזמנו שחר היה אמור לשלם לו 1.3 מיליון דולר (פיצויים ע"פ חוק, לא שכר מדי חודש בחודשו), בסופו של דבר הם נפרדו והתפשרו על תשלום של מיליון דולר - היינו עטר ויתר על 300 אלף דולר. יש גם לא מעט מאמנים, אפילו בכדורגל הישראלי, שיש להם יושרה מקצועית וכשהם מבינים שהם לא מספקים את הסחורה הם "מתפטרים", כשמין הסתם לרוב הדברים נסגרים מראש מאחורי הקלעים כך שהם מקבלים פיצוי מסויים ואת שמם הטוב.
וסתם בשביל ההבהרה - לא קיללתי את אבוקסיס ולא יצאתי עליו, אפילו לא כתבתי "אבוקוף" אף פעם. אני מאוד מאוכזב מאיך שהוא בחר להתנהל, זה הכל, אפשר היה לעשות את זה אחרת.