redrony כתב:
19 כתב:
בארצות הברית אף ליגה היא לא ליגה כמו בשום מקום אחר בעולם.
בכדורסל המכללות משחקים עונה שלמה, ובסוף יש ועדה שמחליטה מי הטופ 64 שעולות לטורניר הגמר ואיך הן מדורגות.
גם באן בי איי לא כולם משחקים נגד כולם אותו מספר פעמים.
המכללות מראש לא מוגדר כליגה. זה ברור שזה טורניר. מקסימום כמו גביע אצלנו. דרך אגב, הליגות שם הן הליגות האזוריות (ביג 8, פאסיפיק וכו') ויש גם אליפות של כל ליגה כזו שהיא מאוד נחשבת.
באן בי איי ובכלל, כמו שציינת, בכל ליגה אין שוויון מוחלט זה נכון וזה באמת בעייתי לפחות לפי התפיסה שלי. העניין הוא ששם יש פלייאוף, אז לליגה הרגילה יש משקל מופחת ושמדובר על כל כך הרבה משחקים, זה עוד נסבל (בבייסבול יש 162 משחקים בעונה הרגילה, בנבא 82).[ /quot
יש טורניר איזורי(שגם הוא בפורמט של נוק אאוט), יש טורניר ארצי, ויש עוד משחקים שקובעים את הדירוג ומי בכלל ייכנס לטורניר הארצי.
כל המשחקים שלפני הטורניר הארצי מכריעים אם תכנס אליו. כמו העונה הרגילה באן בי איי שמכריעה אם תכנס לפלייאוף.
מסכים איתך שזה נוגד את המהות של ליגה, אבל יש מגבלות. מדינה גדולה מדי בשטח, יותר מדי מכללות בשביל ליגה שלא תיקח עשורים, ענף שנפצעים בו המון ואי אפשר לשחק אותו הרבה.
מעל הכל נראה לי שפשוט אין להם את הקונספט של ליגה כמו שאנחנו מכירים.
כן. הקיצור, אולי אני שבוי במה שאני מכיר ונח לי, אבל מתאים לי בגדול הקונספט האירופי (למרות שאצלנו הוא לא בדיוק קיים בשנים האחרונות עם הפלייאופים, הקיזוזים והסיבוב השלישי).
בכלל, מבחינתי, כל ליגת האלופות היא טורניר משופר ולא יותר מזה. גם שם, הקבוצה הכי טובה לא בהכרח תהיה אלופה שלא לדבר על גביע העולם.