טוב, אז אחרי תקופת אי וודאות החתמנו את רן בן-שמעון, שזה למעשה הדבר הכי טוב שיכולנו לבקש בטווח המאמנים המוכר לנו. שאפו להנהלה.
יש המון נושאים שמצריכים חשיבה ושינוי מעמיק ברמת המועדון, אבל בזה אני פחות מבין וכל שנותר לי הוא לקוות שהדברים יקבלו תפנית והפועל תתנהל כמועדון כדורגל מסודר ומקצועי בדומה לתהליך שמתבצע מעבר לכביש. בין אם זה יקרה תחת ההנהלה הקיימת (דבר שקשה לי לראות אותו קורה בהתחשב בהישגים הניהוליים עד כה) ובין אם תחת הנהלה חדשה - זהו תנאי מפתח להצלחת הקבוצה והכי חשוב החזרת הרעב לאוהדים.
נעבור למה שכולנו יודעים לקשקש בו הכי טוב - הצד המקצועי:
שועראם להיות כנה, בתקציב גבוה יותר הייתי אומר שעם כל הכבוד לבוריס והכשרון שלו, אנחנו צריכים להביא שוער מוכח ומנוסה יותר.
עם זאת, אנחנו עם תקציב מוגבל והמון קרציות שיושבות עליו, ככה שבוריס כשוער ראשון הוא גלולה שאפשר לבלוע. אנחנו כן יודעים שהוא שוער לא רע.
כנראה שיהיה הוגן לצפות ממנו לתת עונה סבירה ויציבה בה לא יביא הרבה נקודות אבל גם לא יתן מתנות ליריבות שלנו. זו תהיה הצלחה מבחינתי.
שוער מחליף צריך להביא ללא ספק. שוער מנוסה לא יגיע כדי להיות כינור שני לבוריס קליימן, ככה שככל הנראה זה יהיה שוער צעיר כלשהו. לא הכי קריטי בעולם.
מגן ימנילהעיף לאלף עזאזל את קוסטה ופנסטיל. את חוטבא הייתי משאיר כמחליף כי עד כמה שאני יודע הוא לא מרוויח סכומי עתק והוא כן יכול להוות תחליף נורמלי בעת הצורך.
מגן ימני פותח חייב להגיע, וכדאי שסוף סוף יהיה מדובר בשחקן נורמלי. השמות המועדפים בסדר יורד (מבחינתי לפחות)
אלעד גבאי, עוז ראלי, אייל משומר, עופר ורטה, אוראל דגני, פינאס (הפ' חיפה)בלמיםצריכים ארבעה בסה"כ. מה שאומר שאנחנו צריכים להביא שני בלמים חדשים היישר לתוך ההרכב, כשאני מניח שלפחות אחד מהם יהיה זר, ועוד בלם מחליף שיהיה שלישי/רביעי.
להמר על מור שושן כבלם שלישי יהיה קצת מסוכן כי זו עמדה שלא מעט משחקים מאויישת ע"י שחקני ספסל, ככה שבלם שלישי נורמלי יהיה אחלה בונוס לסגל.
בלמים ראויים:
גל כהן, שיר צדק, יא-יא פטי, עודד גביש, סארי פלאח, בן-הרושמגן שמאליאנטבי ודנין - החוצה.
לגבי הרוש - אני לא יודע כמה הוא מרוויח, אבל כמובן שבמצב האופטימלי הוא רק מחליף. מקווה שזה יתאפשר.
מועמדים טובים לעמדה:
אריאל שיימן, מאטוביץ', אושינאווה, צ'קול, דוידזאדה, בן-הרושקישור אחוריבקרית-שמונה זכה רב"ש באליפות עם מערך 4-4-2, ככה שבמרכז המגרש כנראה שיהיו קשר אחורי קלאסי ועוד קשר 50-50
מבחינת החומר הקיים בהפועל, דג'מבה צריך ללכת. שי אבוטבול, חנן ממן ורועי גורדנה שלושתם קשרים 50-50 כאשר אבוטבול נוטה להיתפס גם כקשר אחורי אבל אין לו שום יכולת להחזיק מרכז שדה. גורדנה וממן היו היעילים מבין השלושה העונה אבל לצערי קשה לי לראות את שי נדחק אחריהם ברוטציה בגלל אהדת הקהל כלפיו. למרות שגורדנה עדיף עליו, שי יישאר. על ממן אסור לוותר בשום אופן. הוא יכול להיות נכס רציני אם יסדרו לו את הראש. בשורה התחתונה עם כל הצער ובהתחשב בכושר הגופני המחריד - הייתי משחרר את רועי גורדנה לעונת השאלה. כמו כן ניתן לבנות על שי כמחליף לקשר האחורי בעת הצורך ולהשאיר את גורדנה. בכל אופן קשר אחורי קלאסי פותח חייב להגיע, וזה ככל הנראה הרכש החשוב ביותר שלנו אחרי עונה שלמה עם מרכז שדה שאני לא זוכר כמוהו בהפועל.
אפשרויות טובות:
אביחי ידין
, בריאן גרזיצ'יץ', קוסטאס (ב.יהודה). מבין הניתנים להשגה בליגה, הם היחידים שראויים להחזיק את המרכז שדה של הפועל.
מחליפים אפשריים לעמדה: וובה בראון (ה.ר"ג), קובי דג'אני, רפי דהן.
שחקני כנףשאלת השאלות - איזה ורמוט נקבל. אם נקבל את ורמוט של הדאבל או אפילו קרוב אליו - אנחנו בוודאות קבוצה חזקה.
לגבי טב"ח יש קצת בעיה - רב"ש נהג לשחק בק"ש 4-4-2 עם קווים ישרים כשהקשרים שלו בכנפיים עושים הרבה הגנה. טב"ח יתקשה לעמוד בזה אבל כנראה שלא תהיה לו ברירה, כי לשחק חלוץ מרכזי הוא לא מתאים בשום פנים ואופן. מצד שני, הקרדיט שאלרואי כנראה הולך לקבל מעמיד את טל בעמדה לא ברורה. יכול להיות שהוא יהיה זה שיימכר במקומו של דמארי.
עם רמזי ספורי המשתפר וסלים (חלש מאוד אבל בדומה לשי ימשיך לקבל את הקרדיט) העמדות האלה די סגורות.
חלוציםבהנחה ואכן נשחק עם 2 חלוצים במרכז ולא כמו ששיחקנו במהלך העונה הנוכחית, ובהנחה ועומר דמארי נשאר,
צריך להביא חלוץ נוסף שישחק לידו, עם העדפה לחלוץ מאסיבי, 9 קלאסי דוגמת פריצה, שישלים את הסגנון של דמארי שאוהב להגיח מאחור.
החלוץ השלישי יהיה עדן שרם כשטב"ח וספורי במקרי חירום יוסטו להתקפה למרות שהם פחות מתאימים לשם.
החלוץ היחידי שעולה לי לראש מהליגה שהוא גם ניתן להשגה (כנראה) וגם מתאים להרכב הוא
אבוחצירא. בקיצור - הרבה הנחות, הרבה השערות, אבל נראה לי (ואני מקווה) שזה בערך הכיוון. ההבדל המרכזי שעלול להיווצר הוא מכירה של דמארי/טב"ח והבאת ישראלי בקליבר רציני במקומם.
כדי ליישם את מה שרשמתי כאן צריך תקציב גבוה מאוד, ככה שאם חלק נכבד מזה יתגשם אני אהיה יותר ממרוצה.
כמובן ששום דבר לגבי בחירת הזרים לא רשום כאן, וזה מרכיב סופר-משמעותי, אבל אם יביאו את השחקנים הנכונים מהליגה בשילוב 3 זרים טובים אנחנו בדרך הנכונה.
יאללה רב"ש