redrony כתב:
Charlie כתב:
chimpfive כתב:
סגל שמתאים לאמצע טבלה ולא חשבתי שנרוץ לאליפות שטביב אחז בקבוצה עד הרגע האחרון. תלוי מאוד מה רמת הציפיות של אנשים מקבוצה שהיתה שניה לפני התרסקות ולא ממש חולצה על ידי מיליארדר
לדאבוני הרבה חברים פה לא מבינים את המציאות.
מדהים איך כל כך מהר נשכח טביב ושכחנו איפה היינו רק לפני כחודש ימים.
אני לא חושב שתהיה קבוצה לאמצע טבלה אבל לדבר על אליפות שניה אחרי שדיברו פה על קריסה זה משעשע במקרה הטוב.
עם זאת, חשוב לזכור, שהפועל היתה לפני קריסה בקיץ 97', קיץ 2005 וקיץ 2008 ובכל אחת מהעונות שהחלו לאחר מכן (ב-3 המקרים עם בעלים/הנהלה חדשים) הפועל התמודדה בצמרת וסיימה בכל עונה במקום ה-2. כך שיש משהו גם בפנטזיות של האנשים כאן.
לא אליפות ואמצע הטבלה זה אותו דבר. דברים יכולים להתחבר ואז אתה יכול להיות במקום 3-4 או אפילו מקום שני בלי להתמודד על האליפות.
אנשים פה חיים בסרט.
אין להפועל קשר אחד בסגל ברמה של קבוצה שרוצה אליפות. את הקישור הבינוני להחריד של העונה הקודמת עוזבים ידין, נוסא ואורמוש. צריך מחליף לכל אחד מהם ועוד שחקן קישור. על זה הקבוצה קמה ונופלת. קישור.
בלם? ברור. לא מודאג מהעמדה הזו. עם כל החשיבות שלה, יש לה השפעה מינימלית על שיטת משחק.
מה שיותר חשוב ב"הגנה" אלה המגינים. אני כותב במרכאות כי הפועל צריכים מגינים שמסוגלים להתקיף. אז מילא אנטבי, עוד איכשהו נסבל (אבל בן 90), אבל חוטבא?
אלה העמדות שהפועל צריכים להתחזק: קישור (3 שחקנים לפחות ברמה של הרכב ועוד שחקן), מגן ימני ובלם. אם אפשר מגן שמאלי. חלוץ נוסף, לוקסוס. אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שבן חיים משחק כחלוץ. אם לא, צריך חלוץ על חשבון קשר.
כל זה לא בשביל לבנות קבוצת חלומות, מחליפים על שחקנים שעזבו/עוזבים.
לגבי ההערה של "העונות שאחרי"ֿ, בשלושת המקרים, הפועל כמעט ירדו ליגה עונה לפני. לא כמו בעונה הקודמת.
נכון.
לכן מחד אני מסכים עם chimpfive שאנשים פה חיים בסרט אם הם מדברים על אליפות כמשהו ממשי בעונה הקרובה.
מאידך, אני מזכיר שכבר היינו במצבים יותר גרועים מעכשיו וכמה חודשים לאחר מכן זכינו בסגנות.
ברור לך שלא יהיה רכש כל כך נרחב ואיכותי כמו שאתה מתאר. התוצאה תהיה שהפועל תתמודד בעונה הבאה על מקום באירופה, מקומות 3-5 זה בהחלט ריאלי.
אגב, גם בעונה האחרונה, בסופו של דבר, בפליי-אוף, בדיוק על זה התמודדת. כאשר אתה בוחן מה ההפרש בין הפועל למכבי חיפה למשל אתה מבין שהפועל של שנה שעברה התמודדה על מקומות 3-5 ובזכות פתיחה עדיפה על מכבי חיפה ובני יהודה הצליחה בסוף לשמור על הסגנות.
השנה הליגה מעט טובה יותר (בכל זאת צימצום מ-16 ל-14 והיריבות שלנו בצמרת עושה רושם שהתחזקו) ולכן אני ספקטי.
לדעתי הפועל תביא בלם וקשר אחורי זרים (במקום שולר וידין), מגינים ישראלים בינוניים (דנין במקום שיש ומישהו במקום קנדה) ועוד שחקן ישראלי אחד בכיר לחלק הקדמי (ורמוט/יצחקי). זהו. 5 שחקנים, אולי נשמע הרבה אבל בסופו של יום הם לא באים "לחזק" את הקיים אלא למלא את החלל שהותירו אחריהם קנדה, שולר, שיש, ידין, נוסא ותמוז (וזאת בהנחה שזאביק וטב"ח ייקלטו היטב וישדרגו אותנו במקומם של פרנסמן ואורמוש).