villa crespo כתב:
הפועל, אני שואל ברצינות, מה נחשב בעינייך הפקרה של הקבוצה או אוהדי הצלחות?
כלומר, מבחינתך אוהד שלא בא למשחקים כשלא הולך, הוא טוב בדיוק כמו אוהד שבא תמיד?
אגב, אני ממש לא אומר שזה המקרה כאן, כי באמת יש כאן מצב בעייתי (אני גם חושב שבמצב הקיים אסור לקנות מינויים שנה הבאה), אבל אי אפשר להתעלם מכך שהמכנה המשותף לכל העונות שבהן משתלטת על האוהדים "תחושבת מיאוס" היא שהקבוצה לא מצליחה. הרי למה לפני חודשיים אותם אוהדים כן באו למשחקים?
אני מתנצל מראש על ההודעה הארוכה, אבל זה נושא מכובד שראוי לזה.
זה נושא סבוך מאד ותלוי בנסיבות קודם כל.
לצורך העניין אני לא באתי להפועל שאול פחות או יותר ממתי שהרסו את אוסישקין.
אני לא מחשיב את עצמי אוהד הצלחות. ואני גם לא מחשיב את מי שלא בא בשנתיים לפני כן כאוהד הצלחות.
כי זה פשוט היה גועל נפש לבוא, והגעלתי את עצמי כשבאתי למשחקים. כשהמשכתי לבוא מתי ששאול חזר זה היה מתוך הרגל, ולא האשמתי אף אחד שלא בא.
אני משתדל באופן כללי לא לקיים מדרג ברור ומדויק לאוהדים. זה פשוט דיון פילוסופי שעדיף לא להיכנס אליו. קשה מאד לצאת ממנו טוב.
למשל אריק איינשטיין כבר בקושי יוצא מהבית, לא להפועל ולא לכלום. שנים.
אז מה? אני נכון להיום אוהד יותר גדול מאריק איינשטיין? אם נשאר כרטיס אחד לדרבי בהדר יוסף, מי צריך לקבל אותו קודם, אני או אריק איינשטיין? וואלה סביר להניח שאפילו במצב תיאורטי שהיה לי כזה כרטיס, והיו אומרים לי שאריק איינשטיין מבקש אותו הייתי נותן לו אותו בידיים רועדות ומספר על זה אחר כך לנכדיי וניניי עוד שנים קדימה.
מדרגי
ואגב עצם העובדה שאתה מכתיר את העונה הנוכחית ככישלון, מראה בעצם שגם אתה לא באמת חושב שמדובר באוהדי הצלחות שמביעים עכשיו תחושת מיאוס -
אנחנו מקום שני, עם נצחון בדרבי, שלב בתים בליגה האירופית, עדיין בגביע. נכון הכדורגל מחורבן. אז מה? הוא ככה כבר 25 שנה בערך למעט חריגות קטנות.
מה שהופך את העונה הזאת לכישלון בעיני האוהדים (וגם בעיני, עוד לפני ששיחקנו בה דקה של כדורגל) זה הגועל נפש שמסביב. ואי אפשר להאשים אף אחד שלא בא במצב כזה.
בסופו של דבר אנחנו באים לספורט כדי להיות חלק מקהילה. לפעמים הקהילה מצליחה, לפעמים לא. אבל היא תמיד קהילה.
אבל כשאתה בא ומגלה שלוקחים לך את הקהילה מתחת לידיים, זה כבר לא מעניין אותך בכלל אם מצליחים או לא, כי אם זה מה שבאמת היה מעניין אותם הם היו הולכים לקהילה מצליחה יותר וזהו.
אז חלק נלחמים, והרוב שבשבילו יש דברים יותר חשובים לבזבז עליהם את מעט שעות הפנאי מאשר לנהל קרב ציבורי של שנים על מועדון ספורט, פשוט לא באים. קשה באמת להאשים אותם. אנשים לא מבזבזים את שעות הפנאי שלהם על יציאה לרחוב על דברים הרבה הרבה יותר חשובים מאשר הבעלים של מועדון הספורט האהוד עליהם.
מה שחשוב להבין שאובדן תחושת הקהילה זאת הסיבה שאנשים באמת לא באים.
זה מה שגרם להם לא לבוא להפועל שאול. זה מה שגרם להקמת הפועל אוסישקין וקטמון וכו'. זה מה שגרם לאוהדים של אוסטריה זלצבורג לעזוב את רד בול זלצבורג, אפילו שהיא מצליחה מאד מקצועית ולרדת למעמקי הליגה השביעית באוסטריה.