el dudernio כתב:
פרנק, אני אוהב הפועל בכל כוחי, אבל אנחנו חייבים לזכור שהפועל זאת אגודת ספורט,
אם אנחנו מראש מוותרים על המטרה להגיע להשגים ספורטיבים אין לנו מה לחפש.
המצב בכדורסל היה כזה שהיינו קבוצת מרכז טבלה בליגה הארצית כשהקבוצה קמה, ואליפות או גביע היה בגדר חלום
בלי אפשרי. מבחינה מקצועית הבאנו לשדרוג הקבוצה. האם הדבר יכול לקרות כרגע בכדורגל? ממש לא, לכן אין טעם
אפילו לעלות את העניין. בשום מצב כרגע אנחנו האוהדים לא יכולים לשדרג את הקבוצה בפן המקצועי.
ועוד משהו, ק"ש אולי מצליחים השנה, אבל לאורך זמן זה לא יחזיק.
אני אפילו לא בטוח שלשנה הבאה זה יחזיק, לכן אנחנו חייבים להחליט אם אנחנו "תופעה" חולפת או רוצים להיות כאן בשביל
להשאר. וכאמור הבעיה המרכזית היא הסיכון הכלכלי. בכדורסל מדובר על חצי מליון - מליון שקל. בכדורגל הרבה יותר,
ככה שזה לא ראלי.
רבבות אוהדים בארץ (ועשרות מיליונים בעולם) אוהדים אגודות ספורט שלעולם לא יגיעו להישגים ספורטיביים. הם מראש ויתרו על המטרה הזאת. ביטלת אותם במחי יד (או בכמה מילים).
עם כל הכבוד (ויש הרבה הרבה כבוד) להישגים ספורטיביים ולתארים, מהות הספורט זה לא רק זה. הספורטיביות לא מתמצית רק במדליות, צלחות וגביעים. יש גם את הדרך. יש גם את הרוח. יש את הספורטיביות.
כרגע הפועל כדורסל לא יכולה לחלום על אף הישג (מלבד ה"הישג" לחזור למקומה הטבעי בליגת העל). הפועל כדורסל לא יכולה לחלום על צלחת אליפות ואפילו לא על גביע (עם כל הכבוד להישגים בשמינית ורבע גמר הגביע השנה ואשתקד), ועדיין, הפועל אוסישקין יכולה ללמד את הפועל טביב דבר או שניים על ספורטיביות ועל הרוח הספורטיבית. הפועל אוסישקין מנוהלת (ומשחקת) בהרבה יותר ספורטיביות מאשר הפועל טביב השנה.
לא ליישר קו עם שיטת ליגה מושחתת כמו בשנה שעברה זה לא פחות "הישג" ספורטיבי מכל גביע או צלחת אליפות. וזו רק דוגמה אחת. מחויבות לסמל ולאוהדים (מצד ההנהלה והשחקנים כאחד) זו דוגמה נוספת.
עם כל הכבוד (ויש הרבה הרבה כבוד) להישגים ספורטיביים ולתארים, אני עדיין מעדיף את רוח הספורט ("רוח הפועל") של הפועל כדורסל מאשר את כל ההישגים הספורטיביים שנשיג בחסות מר אלי טביב.
באמת שאין לי בעיה להיות קבוצת אמצע טבלה עם תקציב של 30 מיליון (ובתקציב כזה אתה יכול להתברג בכיף גם בשולי הצמרת ולמעלה מזה) כשהמועדון בבעלותי, מאשר להשיג "הישגים ספורטיביים" מפוקפקים בחסות מר אלי טביב והרוח הספורטיבית שלו.