פואד כתב:
mbracha כתב:
פואד כתב:
נו באמת... כתבה כזאת יכולה לעבוד רק על אוטיסטים. מצד אחד הם מנסים ללכלך ולקטול את האולטראס ומצד שני "האולטראס חלק מה-DNA של הפועל", אתם אלה ששונאים את החלק מה-DNA שנקרא אולטראס הפועל. מזיינים לי את המוח כמה העידוד חשוב ודוחף את השחקנים והקבוצה ומצד שני אלה האוהדים שיושבים בשקט כל המשחק... אם זה חשוב תעודדו!!!
מדברים על תפקוד לקוי של השחקנים בגלל מה שקורה ביציע ובאימונים....וואלה? בואו תספרו לי כמה אימונים הייתם מתחילת השנה...? בוא תספר לי כותב זבל כמה אימונים אתה הייתה השנה? כמה מישחקים? כמה שחקנים דיברו איתך והאשימו את הקהל ביכולת שלהם? (חבר שלך קורא פה... שיעביר לך את התשובות ותענה עליהם שניראה כמה אתה 0 ושקרן). אין לך מושג מה הולך באימונים ולא מה השחקנים חושבים! תשאל את השחקנים מי מפריע להם יותר (ב-4 עיניים) תראה שיגידו לך ההנהלה והמאמן ואחד לא יגיד לך האוהדים או האולטראס.
בלי קשר לטקסט בכלל, ובלי קשר למאבק, רק לגבי הפסקה השנייה שלך - לי זכור שבאימון הראשון של השנה התגודדו כמה עשרות אוהדים ורובם ככולם היו עסוקים בלקלל ולצעוק. חלק קיללו את טביב, חלק קיללו את מוני, לא מעט קיללו את קשטן ויצרו שם אווירת מלחמה. אם הטיעון שלך נגד מי שלא היה באימונים הוא שהוא תורם להצלחת הקבוצה פחות ממך - תרשה לי לחלוק עליך. עברו הימים בהם מי שהיה מגיע לאימון היה עושה את זה בשביל לדחוף את השחקנים קדימה ולעודד אותם לקראת משחק חשוב, ואני אומר את זה על בסיס שני אימונים שיצא לי להיות בהם העונה. ושוב, לא קשור לכלום, סתם הציק לי בעין מה שכתבת.
אתה רק מחזק את הטענה שלי...באימון פתיחה היה בלאגן... זה הפריע לשחקנים לנצח? מישהו מהשחקנים אמר שזה איי פעם הפריע לו? הוא בא וקובע שהלחץ של הקהל (הוא מתכוון למוחים ולאולטראס) מפריע לשחקנים... תשאל את השחקנים ותראה שבחיים לא הפריע להם (ותשאל אותם ב-4 עיניים כי הם לא יצאו מול ההנהלה והמאמן בפומבי (מאחורי מקורבים הם כבר עשו את זה). וז שאני שואל אם הוא היה באימונים ובמשחקים ודיבר אם שחקנים... אני שואל כדי לדעת מאיפה הוא הביא את המידע שהוא כתב פה והתשובה היא כמובן משום מקום.
שחקנים זה לא מכונה, ואם אתה חושב שמה שקורה מחוץ למגרש (ההתנהלות, הכותרות, הנפשות הפועלות וגם הרעש שהקהל משמיע) לא משפיע עליהם לרעה, אז לעניות דעתי אתה עוצם עיניים. מי שמוחה מתוך מחשבה מוקדמת (לעומת מי שנסחף עם ההמון) יטען, אולי בצדק ואולי שלא, שעדיף לפגוע מקצועית בהפועל של השנה בשביל לשמור על הפועל של השנים הבאות. מי שמתנגד למחאה, ואני מבטיח לך שיש לא מעט כאלו (לי באופן אישי יצא לשוחח לפני המשחק באשדוד עם כמה כאלו), יטען שההצלחה המקצועית של הקבוצה היא מעל הכל, וזה הדבר היחיד שיבטיח את עתידו של המועדון.
את הוויכוחים על מה נכון או לא נכון אפשר לשמור למקום אחר, אבל אני לא חושב שאפשר בכנות להאמין בזה שהמחאה לא באה על חשבון הקבוצה (ולצורך העניין הקבוצה וההנהלה הן שתי יישויות נפרדות). האוהד שכתב את המכתב (בהנחה שהוא אוהד, וכל עוד לא יוכח אחרת זה מבחינתי המקרה, גם אם זה משרת את האינטרסים של ההנהלה) מאמין שהוא פועל לטובת הקבוצה לא פחות ממך, ואני לא חושב שניתן לקבוע בוודאות מי מכם אוהד טוב יותר. ואני אומר את זה בתור אחד שמאוד מעריך אותך ואת תרומתך לקבוצה, גם אם אני לא מסכים לכל התבטאות שלך.
ואם תשאל לדעתי, אני מאוד הייתי רוצה שבבלומפילד/כל איצטדיון אחר/מתחם חודורוב נתרכז אך ורק בעידוד הקבוצה, בצורה מגובשת ואפילו יותר מבשנים אחרות. את המחאות צריך לקיים, אבל במקום הראוי להן (מחוץ לבית של טביב, בסלון שלו מבחינתי, בחנויות של דנה אשכנזי, מחוץ לאולם אירועים שלו וכו' וכו'). כל זה נכון למצב העניינים כיום, אם המצב יחמיר אז אולי יהיה ראוי לשקול להכניס את המחאה גם לבלומפילד, אבל רק אחרי שתיעשה פעולה הסברתית רחבה מאוד בקהל שתוביל לחזית מאוחדת לחלוטין. כמובן שזו רק דעתי הפרטית כמו שכבר אמרתי, לא משהו מחייב.