תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 20:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יש אפשרות לתביעה נגד ההנהלה?
הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 14:33 
למה לא לתבוע את ההנהלה שסוגרים שערים כעונש קולקטיבי ולא נותנים פיצוי? היכן כאן הבעיה, והאם פיספסתי משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 15:36 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3986618,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
אני לא עורך דין וגם לא מתיימר להיות אבל אני מניח שאם בית המשפט של ההתאחדות משאיר פתח כמו שהשאיר בדוח להחלטת המועדון שער 5 צריך לקפוץ על זה.
מציע לכולכם להרים טלפונים להנהלה בדרישה להחזר כספי ואחרי שתסורבו להתחיל להפעיל לחץ תקשורתי מאסיבי עד שהעניין הזה יתפוצץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
ניר ענבר אמר לי היום ש"הוא רוצה" שמנויי שער חמש יקבלו החזר כספי או כרטיס חינם למשחק אחר (הוא דיבר על גביע המדינה).
* המרכאות במשפט הקודם נועדו להבהיר שמדובר בציטוט ישיר, ולא כדי להישמע ציני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
נציגי הפעול תל אביב ציינו כי ברשותם רשימה של 20-30 מאותם מתפרעים ,כי מתפרעים אלה ואחרים ששמותיהם טרם ידועים ,הם ממנוים שערים 4-5 וכי הם מוכנים לסגור את שערים 4-5 ולא לאפשר להשתמש בכרטיסי המינוי לכניסה ולשערים אחרים
כל זה במאמצים להעניש את המתפרעים ולא להטיל עונש קולקטיבי על אוהדים,שאינם לוקחים חלק בהתפרעות

נחמד,אם שמת לב בימים האחרונים אני מגיב פחות (קצת אדישות,קצת רצון לנשום אוויר נקי) הסיבה שהפעם הגבתי כי זה דבר שבאמת חשוב ,בניגוד לכל הפעם הקודמת ,כאן ההנהלה מתייגת אוהד בשער 5 כמתפרע .

אני לא חושב שההנהלה רוצה לתייג אוהד בשער 5 כמתפרע. ברור לכולם שהמתפרעים מגיעים משער 5, ומכיוון שהקולקטיב הכי קטן שמכיל אותם הוא שער 4-5, זה הפתרון הכי נח, והיחיד שיתקבל ע"י ההתאחדות כתחלופה למשחק ללא קהל.

לצ'ימפ:
אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין לסגור רק את 4-5, ועונש משחק ללא קהל. מדוע אז אף אחד לא חושב לתבוע ועכשיו כן.
*אני חייב לציין, שאני חושב שבאופן כללי במידה ומבטלים תוקף מנוי למשחק מסוים יש לתבוע לקבל הכסף בחזרה, מה שלא ברור לי זה ההבדלה בין העונש הנוכחי, ומשחק ללא קהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 18:41 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:
נציגי הפעול תל אביב ציינו כי ברשותם רשימה של 20-30 מאותם מתפרעים ,כי מתפרעים אלה ואחרים ששמותיהם טרם ידועים ,הם ממנוים שערים 4-5 וכי הם מוכנים לסגור את שערים 4-5 ולא לאפשר להשתמש בכרטיסי המינוי לכניסה ולשערים אחרים
כל זה במאמצים להעניש את המתפרעים ולא להטיל עונש קולקטיבי על אוהדים,שאינם לוקחים חלק בהתפרעות

נחמד,אם שמת לב בימים האחרונים אני מגיב פחות (קצת אדישות,קצת רצון לנשום אוויר נקי) הסיבה שהפעם הגבתי כי זה דבר שבאמת חשוב ,בניגוד לכל הפעם הקודמת ,כאן ההנהלה מתייגת אוהד בשער 5 כמתפרע .

אני לא חושב שההנהלה רוצה לתייג אוהד בשער 5 כמתפרע. ברור לכולם שהמתפרעים מגיעים משער 5, ומכיוון שהקולקטיב הכי קטן שמכיל אותם הוא שער 4-5, זה הפתרון הכי נח, והיחיד שיתקבל ע"י ההתאחדות כתחלופה למשחק ללא קהל.

לצ'ימפ:
אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין לסגור רק את 4-5, ועונש משחק ללא קהל. מדוע אז אף אחד לא חושב לתבוע ועכשיו כן.
*אני חייב לציין, שאני חושב שבאופן כללי במידה ומבטלים תוקף מנוי למשחק מסוים יש לתבוע לקבל הכסף בחזרה, מה שלא ברור לי זה ההבדלה בין העונש הנוכחי, ומשחק ללא קהל.

נחמד ,שני דברים מפריעים לי והם לגמרי סמנטיים, אם הקבוצה הציעה לסגור את שער 4-5 הרי כל אחד שם חשוד כמתפרע וכמי שעשה את המעשה ,לכן בגלל הניסוח הבעייתי אני חושב שיש כאן עניין של דיבה .
דבר נוסף ,למה יש שימוש במילה מתפרעים (הן בפי ההתאחדות והן בפי ההנהלה) ? הרי ברור לכל שלא הייתה התפרעות ,האם יכול להיות שאם לא היו קוראים להם מתפרעים לא היו יכולים להשתמש בסעיף שבו השתמשו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 18:45 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
נחמד ,שני דברים מפריעים לי והם לגמרי סמנטיים, אם הקבוצה הציעה לסגור את שער 4-5 הרי כל אחד שם חשוד כמתפרע וכמי שעשה את המעשה ,לכן בגלל הניסוח הבעייתי אני חושב שיש כאן עניין של דיבה .
דבר נוסף ,למה יש שימוש במילה מתפרעים (הן בפי ההתאחדות והן בפי ההנהלה) ? הרי ברור לכל שלא הייתה התפרעות ,האם יכול להיות שאם לא היו קוראים להם מתפרעים לא היו יכולים להשתמש בסעיף שבו השתמשו ?

1) הקבוצה הציעה לסגור את 4-5 כאלטרנטיבה (בהחלט עדיפה) על לסגור את כל האצטדיון. גם אם בדרך זה עוזר לטביב במלחמה שלו באולטראס (מלחמה שהאולטראס מפסיד בה יותר מאשר טביב מנצח). אין פה דיבה יותר מאשר לסגור את בלומפילד בטענה ש"אוהדי הפועל" בעיתיים. אני מעולם לא התפרעתי במגרש כדורגל, ועדיין נאלצתי להפסיד מספר משחקים.
2) זו המילה היחידה שאפשר להשתמש בה לתאר כאלה ששרים שירי שואה ומקשקשים עם טושים על קיר. לצורך העניין, אני לחלוטין עצבני שבכלל עמדנו לדין. אין לי מושג תחת איזה סעיף נענשנו ואיך הגענו לשם. אבל זו הטרמינולוגיה שבה אפשר להשתמש בשביל לתאר את אלה שעושים מה שבא להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 19:05 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:

1) הקבוצה הציעה לסגור את 4-5 כאלטרנטיבה (בהחלט עדיפה) על לסגור את כל האצטדיון. גם אם בדרך זה עוזר לטביב במלחמה שלו באולטראס (מלחמה שהאולטראס מפסיד בה יותר מאשר טביב מנצח). אין פה דיבה יותר מאשר לסגור את בלומפילד בטענה ש"אוהדי הפועל" בעיתיים. אני מעולם לא התפרעתי במגרש כדורגל, ועדיין נאלצתי להפסיד מספר משחקים.
2) זו המילה היחידה שאפשר להשתמש בה לתאר כאלה ששרים שירי שואה ומקשקשים עם טושים על קיר. לצורך העניין, אני לחלוטין עצבני שבכלל עמדנו לדין. אין לי מושג תחת איזה סעיף נענשנו ואיך הגענו לשם. אבל זו הטרמינולוגיה שבה אפשר להשתמש בשביל לתאר את אלה שעושים מה שבא להם.

לפני שיגיע עוד יוזר חדש (אני לא ציני ) וישתולל ,קודם כל חשוב לי להזכיר כי אני אחד המתנגדים החריפים בפורום למעשים אלו.
לענייננו ,אני בטוח שיכלו למצוא מילים אחרות להגדיר את המעשה (ונדליזים,משחיטים,וכו...)
לפי הגדרות המשטרה : "התפרעות: התקהלות אסורה, שהלוקחים בה חלק החלו להפר את השלום והתנהגותם מטילה אימה על הציבור."
אני די בטוח שזה לא ענה על ההגדרה
ובעניין העונש הקודם, לא זכור לי שההנהלה כינתה את הקהל כמתפרע .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 19:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד, למרות שאני כבר הסברתי את הטיעון שלי ולא קראת אותו (ועוד באת אליי בטענות על כך), אני אסביר אותו שוב.
כשקובעים משחק ללא קהל, הרעיון מאחורי העונש הוא ברור. בגלל התנהגות של אוהדים לא ניתן לקיים משחק עם נוכחותם ביציע, וכדי לאסור לגמרי על התנהגות בלתי תקינה סוגרים לגמרי את המשחק עבור כל האוהדים. אני לא בטוח שגם זה חוקי מבלי מתן פיצוי כספי, אבל זה משהו אחד.
בעונש שניתן עכשיו, לא אומרים דבר כזה, אלא משהו אחר לגמרי. עם העונש הזה, הם באים ואומרים שאין שום בעיה שכל האוהדים ייכנסו למשחק, כולל אלה שעשו את המעשה, רק בבקשה שכל אחד מ-2500 המנויים ישלם עוד פעם על משחק שהוא כבר שילם עליו. לאלה שאומרים "אתה לא חייב לשלם" - ברגע שהם מבטלים את תוקף הכרטיס שעליו שילמתי אבל מציעים לי להיכנס בכל זאת אם רק אשלם פעם נוספת, זה לא משנה אם בסופו של אני אכנס אחרי ששילמתי פעמיים או אשאר בחוץ אחרי ששילמתי פעם אחת, עדיין העיקרון והמטרה ברורים - לחלוב עוד כסף. ובכל מקרה, אם כצרכן שילמתי על משהו פעם אחת, מן הסתם שאם ניתנת לי הבחירה שוב, כנראה שאקבל את אותה החלטה ואשלם שוב על המשחק.
לכן הרעיון מאחורי העונש הוא לא למנוע כניסה של אוהדים שלא תאפשר את קיום המשחק, אלא רק לגנוב מהאוהדים עוד כסף - אני מזכיר לך שהנהלת הפועל תל אביב, בצעד חסר תקדים בכדורגל הישראלי, דרשה מבית הדין עונש שיגרום לה לרווח של כמה מאות אלפי שקלים על חשבון אוהדיה. אני גם מזכיר לך שבמהלך ארבעה ימים, מיום המשחק עד ליום השימוע, אותה הנהלה הייתה שותפה לעליהום על מנויי שער 5, ופיזרה פרסומים לפיה היא בעד סגירתו של השער, ומתכוונת לעשות זאת בעצמה (מעניין מה תהיה ההתייחסות של בית המשפט לבית דין מושחת שבו התקשורת מנהלת את השימוע בין העבירה לדיון עצמו, כשבסוף יוצא ראש האיגוד שאליו כפוף בית הדין וקובע מה יהיה העונש יום לפני הדיון, והפלא ופלא זהו העונש שמוחלט בסופו של דבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 19:17 
נחמד, אין שום הבדל מבחינתי, למה אז לא חשבו על זה? זה באמת לא משנה כל כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 19:34 
יובל כתב:
אדום נחמד, למרות שאני כבר הסברתי את הטיעון שלי ולא קראת אותו (ועוד באת אליי בטענות על כך), אני אסביר אותו שוב.
כשקובעים משחק ללא קהל, הרעיון מאחורי העונש הוא ברור. בגלל התנהגות של אוהדים לא ניתן לקיים משחק עם נוכחותם ביציע, וכדי לאסור לגמרי על התנהגות בלתי תקינה סוגרים לגמרי את המשחק עבור כל האוהדים. אני לא בטוח שגם זה חוקי מבלי מתן פיצוי כספי, אבל זה משהו אחד.
בעונש שניתן עכשיו, לא אומרים דבר כזה, אלא משהו אחר לגמרי. עם העונש הזה, הם באים ואומרים שאין שום בעיה שכל האוהדים ייכנסו למשחק, כולל אלה שעשו את המעשה, רק בבקשה שכל אחד מ-2500 המנויים ישלם עוד פעם על משחק שהוא כבר שילם עליו. לאלה שאומרים "אתה לא חייב לשלם" - ברגע שהם מבטלים את תוקף הכרטיס שעליו שילמתי אבל מציעים לי להיכנס בכל זאת אם רק אשלם פעם נוספת, זה לא משנה אם בסופו של אני אכנס אחרי ששילמתי פעמיים או אשאר בחוץ אחרי ששילמתי פעם אחת, עדיין העיקרון והמטרה ברורים - לחלוב עוד כסף. ובכל מקרה, אם כצרכן שילמתי על משהו פעם אחת, מן הסתם שאם ניתנת לי הבחירה שוב, כנראה שאקבל את אותה החלטה ואשלם שוב על המשחק.
לכן הרעיון מאחורי העונש הוא לא למנוע כניסה של אוהדים שלא תאפשר את קיום המשחק, אלא רק לגנוב מהאוהדים עוד כסף - אני מזכיר לך שהנהלת הפועל תל אביב, בצעד חסר תקדים בכדורגל הישראלי, דרשה מבית הדין עונש שיגרום לה לרווח של כמה מאות אלפי שקלים על חשבון אוהדיה. אני גם מזכיר לך שבמהלך ארבעה ימים, מיום המשחק עד ליום השימוע, אותה הנהלה הייתה שותפה לעליהום על מנויי שער 5, ופיזרה פרסומים לפיה היא בעד סגירתו של השער, ומתכוונת לעשות זאת בעצמה (מעניין מה תהיה ההתייחסות של בית המשפט לבית דין מושחת שבו התקשורת מנהלת את השימוע בין העבירה לדיון עצמו, כשבסוף יוצא ראש האיגוד שאליו כפוף בית הדין וקובע מה יהיה העונש יום לפני הדיון, והפלא ופלא זהו העונש שמוחלט בסופו של דבר).

איזו ראייה מעוותת....
הם סגרו את שער 5 בלבד במטרה שלא כל האיצטדיון יפגע ובנסיון לצמצם את העונש הקולקטיבי. אז ברור שהדבר האידיאלי והכי נכון יהיה גם לא להעניש את כל שער 5 אבל איך מצמצום העונש הפכת את זה לנסיון לגנוב ממך כסף זה פשוט כישרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011, 19:42 
יובל כתב:

מה שאתה אומר הוא נכון חלקית.
לעונש יש עוד מטרה אחת נוספת וזה להרתיע. תדע שאם תישה משהו לא בסדר, תישא בתוצאות. לא אומר שהעונש הספציפי הזה משרת את המטרה, אבל זה לא רק למנוע מאנשים להיכנס למגרש בשביל שלא יעשו את זה יותר.
אתה כביכול אמור לעשות את החשבון שאם תקרא קריאות שואה, או כל דבר אחר שאינו חוקי כרגע מבחינת ההתאחדות, תיענש. לא תיכנס למשחק, תשלם עוד כסף, הקבוצה תאבד נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2011, 14:41 
UP בואו נעשה את זה פרקטי.
אין מישהו שיכול לתת חוות דעת של עורך דין מומחה ולברר לנו עלויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2011, 14:53 
באשכול אחר הוספתי מידע על האירוע שיש בו כדי להטיל אחריות על הנהלת הקבוצה לאירועים.
האמור לעיל על ידי יובל נכון ובעצם במידה ואוהדי 4-5 אכן יחליטו לרכוש כרטיסים הרי שהבעלים יצא מורווח מהעונש במקום לשלם על כך שחסך מאבטחים (גם כאן הוא כמובן הרוויח) על החסכון.
לדעתי כל עו"ד סביר ומעלה יוכל להביס את הנהלת הקבוצה בבית המשפט. בטח לחייב אותה לפצות את בעלי המינויים שכרטיס המנוי שלהם לא יהיה תקף במספר משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2011, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
בשורה התחתונה, יש מישהו שמתכנן לקחת את התיק הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2011, 14:46 
מה שיובל אומר כל כך נכון!!!
לקחו קבוצת אנשים (שער 5),החליטו שהסתברותית משום מה הם מקללים,כותבים גרפיטי וכו וכו, והחליטו להעמיד אותם "במבחן הכיס" ,נראה אם יש לכם עוד 100 שקל לעבור לשער אחר?!
מה השיגו בכך שהיציעים 4-5 יהיו ריקים? מה אשם היציע? מטומטמים,הרי כל מי שירצה יראה את המשחק!

נ.ב אני מופתע בכלל שההנהלה לא יצאה במבצע "כל מנוי ל4-5 מקבל כרטיס בהנחה לשער 8 עם הצגת המנוי!!

הרבה זמן לא נתקלתי בעונש לא רלוונטי ,שלא לדבר בכלל על חוקיותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2011, 17:59 
רואה שחורות כתב:
בשורה התחתונה, יש מישהו שמתכנן לקחת את התיק הזה?

אשמח להתחיל להחתים אנשים שיהיו מוכנים להיכנס בתביעה והכל,
רק אני רוצה לדעת קודם כל עליוות משוערות של כל הסיפור, זה יכול מאוד לקדם את כולנו הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 18:02 
מישהו?
פיצוי לא נקבל פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 18:04 
כתבתי כבר
מספיק אוהד אחד שלא יקבל פיצוי כדי להגיש יצוגית
אבל האגרה גבוהה יחסית בסביבות 3000 ש"ח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 18:06 
אוקי, לכן לא עדיף שהרבה אוהדים יתאגדו יחד וזה יהיה יקל את ענייני הכסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 18:07 
צור ש. כתב:
אוקי, לכן לא עדיף שהרבה אוהדים יתאגדו יחד וזה יהיה יקל את ענייני הכסף?

כמה שיותר יתאגדו כך כל אחד ישלם פחות
תביא 1500 כל אחד ישלם שנקל
בשביל התביעה מספיק אחד כאמור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה המשמעותית היא לא האגרה...

הבעיה המרכזית היא הסכום שאותו אתה יכול לקבל מהקבוצה כפיצוי.

בואו נגיד שתהיה תביעה ייצוגית - ויתבע פיצוי ל10,000 מנויים (שאין להפועל) והפיצוי הנדרש הוא 100 ש"ח למנוי + ח"י שקלים עוגמת נפש...

אנחנו מגיעים פה למקסימום של 1,180,000 ש"ח פיצוי.

על פי חוק תובענות ייצוגיות, אם ניתנת הכרעה בנושא של תביעה ייצוגית לטובת הקבוצה יורה בית המשפט על גמול מיוחד לתובע המייצג (כלומר האוהד שיזם את התביעה + עורך הדין שלו).

בין יתר השיקולים שעל בית המשפט לשקול בהליכים של תביעות ייצוגיות, בבואו לפסוק גמול מיוחד לתובע הייצוגי, הנם התועלת שגרמה הגשתה של תביעה ייצוגית לחברי הקבוצה, מורכבות ההליך, מידת החשיבות הציבורית של אותה תביעה ייצוגיות וכו' וכו' וכו'.

בכל אופן, מתוך פיצוי של 1,180,000 ש"ח (שגם הוא מוגזם ולוקח בחשבון 10,000 מנויים ב-100 ש"ח לכרטיס ובהנחה שהתביעה תתקבל במלואה, ואנחנו יודעים שלא, משום שהיה אשם תורם משמעותי של חלק מסוים מיושבי שער 5), האוהד התובע הייצוגי + עורך הדין שלו יקבלו במקסימום מקסימום מקסימום 250 אלף ש"ח (וזאת הגזמה פראית לדעתי).

250 אלף ש"ח בסבירות מאוד נמוכה הם לא סכום שעו"ד קם בבוקר...

לכן, הסבירות שמישהו ירים את הכפפה, ייקח עו"ד ויתבע את הקבוצה היא יחסית נמוכה (אלא אם מדובר במישהו שעושה זאת בקטע עקרוני, או עו"ד שלוקח את הזמן שלו על חשבונו).

חוץ מזה, אני לא בטוח שאפשר בכלל לתבוע את ההנהלה... צריך לתבוע את הקבוצה. לתבוע את הקבוצה זה בעצם סוג של לירות לעצמך ברגל. תביעה ישירה של נושאי משרה או בעלי מניות של חברה היא נושא בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 19:16 
אתה צודק אבל יש עורכי דין שהם גם אוהדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
אבא של רגב כתב:
הבעיה המשמעותית היא לא האגרה...

הבעיה המרכזית היא הסכום שאותו אתה יכול לקבל מהקבוצה כפיצוי.

בואו נגיד שתהיה תביעה ייצוגית - ויתבע פיצוי ל10,000 מנויים (שאין להפועל) והפיצוי הנדרש הוא 100 ש"ח למנוי + ח"י שקלים עוגמת נפש...

אנחנו מגיעים פה למקסימום של 1,180,000 ש"ח פיצוי.

על פי חוק תובענות ייצוגיות, אם ניתנת הכרעה בנושא של תביעה ייצוגית לטובת הקבוצה יורה בית המשפט על גמול מיוחד לתובע המייצג (כלומר האוהד שיזם את התביעה + עורך הדין שלו).

בין יתר השיקולים שעל בית המשפט לשקול בהליכים של תביעות ייצוגיות, בבואו לפסוק גמול מיוחד לתובע הייצוגי, הנם התועלת שגרמה הגשתה של תביעה ייצוגית לחברי הקבוצה, מורכבות ההליך, מידת החשיבות הציבורית של אותה תביעה ייצוגיות וכו' וכו' וכו'.

בכל אופן, מתוך פיצוי של 1,180,000 ש"ח (שגם הוא מוגזם ולוקח בחשבון 10,000 מנויים ב-100 ש"ח לכרטיס ובהנחה שהתביעה תתקבל במלואה, ואנחנו יודעים שלא, משום שהיה אשם תורם משמעותי של חלק מסוים מיושבי שער 5), האוהד התובע הייצוגי + עורך הדין שלו יקבלו במקסימום מקסימום מקסימום 250 אלף ש"ח (וזאת הגזמה פראית לדעתי).

250 אלף ש"ח בסבירות מאוד נמוכה הם לא סכום שעו"ד קם בבוקר...

לכן, הסבירות שמישהו ירים את הכפפה, ייקח עו"ד ויתבע את הקבוצה היא יחסית נמוכה (אלא אם מדובר במישהו שעושה זאת בקטע עקרוני, או עו"ד שלוקח את הזמן שלו על חשבונו).

חוץ מזה, אני לא בטוח שאפשר בכלל לתבוע את ההנהלה... צריך לתבוע את הקבוצה. לתבוע את הקבוצה זה בעצם סוג של לירות לעצמך ברגל. תביעה ישירה של נושאי משרה או בעלי מניות של חברה היא נושא בעייתי.

כתבתי את זה באשכול שננעל . עזבו לרגע את הבעיה הנקודתית שלנו ותתמקדו במעמדו של המנוי בכדורגל הישראלי.
במילים אחרות התביעה היצוגית צריכה להיות בשביל כל מחזיקי המנוים בישראל שנגזלו מהם משחקים בגלל החלטות ההתאחדות. אם זה אפשרי צריך גם לקחת את זה כמה עונות אחורה. במצטבר זה סכום לא קטן...מכיון שההתאחדות מנעה בפועל את הכניסה למשחקים התביעה הכספית צריכה להיות מולה (לדעתי). אם התביעה תעבור, עו"ד יגזרו קופון אבל חשוב הרבה יותר, עונש ה"משחק ללא קהל" ירד מרשימת העונשים של בית הדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 19:45 
mkorman1 כתב:
כתבתי כבר
מספיק אוהד אחד שלא יקבל פיצוי כדי להגיש יצוגית
אבל האגרה גבוהה יחסית בסביבות 3000 ש"ח

אפשר לפנות ל"תביעות קטנות". יותר זול. נותן פתרון ליחיד אבל פותח פתח לתביעות נוספות (תמיד על בסיס אישי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 19:54 
משחק ללא קהל זה עונש שמקובל בעולם. הוא פוגע בכולם. נכון שמי שרכש מנוי נפגע יותר, אבל הפגיעה היא כללית. לא יודע אם יש פה קייס. לדעתי אין.
לעומת זאת עונש שלוקח קבוצה מסויימת (במקרה שלנו שערים 4-5) ומעניש רק אותה זה קייס. בעצם מפלים רק את הקבוצה הזאת לעומת שאר האנשים שכלל לא נפגעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 20:02 
ומה ההבדל בין סגירת השערים למניעת כניסת גברים כפי שעשו בטורקיה? גם פה הענישו קבוצה מסויימת.

גם אני לא בטוח בכלל שיש פה קייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 20:07 
מי אמר שמה שקרה היה חוקי? נשמע שזה גם לא חוקי. נראה לך שמחר יכולים להחליט שפוגעים רק במגזרים כאלה ואחרים?
או שאתה פוגע בכולם בצורה שווה (עד כמה שאפשר) או שאתה לא פוגע באף אחד.

נערך לאחרונה על ידי Royi בתאריך 24 אוקטובר 2011, 20:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
הקייס הוא לא בחוקיות הסגירה. יכולים גם להחליט שבחודשים זוגים באים רק אוהדים ששמם מתחיל ב-א.
הקייס הוא שעל מוצר שלא סופק צריך לקבל החזר. המנוי הוא למספר קבוע מראש של משחקים. מחיר הכניסה למשחק ידוע.
מנעו ממני קבלת המוצר ? תחזירו את הכסף.

יותר מכך במספר פסקי דין בעבר (לא שלנו אל תדאגו, אצל מ*בי וחיפה) צינו בפירוש שמכיון שמכרו כרטיסים בודדים למשחק מסוים (להבדיל ממנוים) לא יתקיים עונש המשחק ללא קהל וידחה למשחק אליו לא מכרו כרטיסים. בכך יש הפליה לרעה בין רוכש המוצר למשחק בודד לרוכש המשחק כחלק ממנוי.

התוצאה של תביעה כזו באם תתקבל תהיה מניעה בפועל של עונש משחק ללא קהל, אין סיכוי שהקבוצות וההתאחדות יעמדו בנטל הכפול של אובדן הכנסה פוטנציאלי + החזר ההכנסה המובטחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011, 20:13 
כשאתה קונה מנוי אתה מקבל הרבה הטבות. המחיר הממוצע למשחק יותר זול, המקום שלך שמור, אין לך צורך להתעסק בכל הפרוצדורה הכלולה בקניית כרטיס בכל משחק ועוד.
כחלק מההטבות אתה צריך גם לקחת בחשבון את העונשים בלי קהל. זה לא משהו חדש ואני מניח שידעת שזה קיים שקנית את המנוי.
בסיכום הכולל אם קנית, אז כנראה שהחבילה כולה (על הפלוסים והמינוסים) השתלמה לך.
אני אגיד לך יותר מזה. כשאתה קונה מנוי אתה לא יודע מתי יהיו המשחקים. אם קובעים משחק בשעה שאתה לא יכול להגיע בעצם גם מונעים ממך לקבל משהו ששילמת עליו. גם על זה צריך לקבל החזר כספי?

אבל בהחלטה האחרונה נגד הפועל יש פה משהו אחר. יש פה פגיעה בקבוצה מסויימת. יש פה אפלייה וייתכן שעל זה יש קייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: