יובל כתב:
אדום נחמד, למרות שאני כבר הסברתי את הטיעון שלי ולא קראת אותו (ועוד באת אליי בטענות על כך), אני אסביר אותו שוב.
כשקובעים משחק ללא קהל, הרעיון מאחורי העונש הוא ברור. בגלל התנהגות של אוהדים לא ניתן לקיים משחק עם נוכחותם ביציע, וכדי לאסור לגמרי על התנהגות בלתי תקינה סוגרים לגמרי את המשחק עבור כל האוהדים. אני לא בטוח שגם זה חוקי מבלי מתן פיצוי כספי, אבל זה משהו אחד.
בעונש שניתן עכשיו, לא אומרים דבר כזה, אלא משהו אחר לגמרי. עם העונש הזה, הם באים ואומרים שאין שום בעיה שכל האוהדים ייכנסו למשחק, כולל אלה שעשו את המעשה, רק בבקשה שכל אחד מ-2500 המנויים ישלם עוד פעם על משחק שהוא כבר שילם עליו. לאלה שאומרים "אתה לא חייב לשלם" - ברגע שהם מבטלים את תוקף הכרטיס שעליו שילמתי אבל מציעים לי להיכנס בכל זאת אם רק אשלם פעם נוספת, זה לא משנה אם בסופו של אני אכנס אחרי ששילמתי פעמיים או אשאר בחוץ אחרי ששילמתי פעם אחת, עדיין העיקרון והמטרה ברורים - לחלוב עוד כסף. ובכל מקרה, אם כצרכן שילמתי על משהו פעם אחת, מן הסתם שאם ניתנת לי הבחירה שוב, כנראה שאקבל את אותה החלטה ואשלם שוב על המשחק.
לכן הרעיון מאחורי העונש הוא לא למנוע כניסה של אוהדים שלא תאפשר את קיום המשחק, אלא רק לגנוב מהאוהדים עוד כסף - אני מזכיר לך שהנהלת הפועל תל אביב, בצעד חסר תקדים בכדורגל הישראלי, דרשה מבית הדין עונש שיגרום לה לרווח של כמה מאות אלפי שקלים על חשבון אוהדיה. אני גם מזכיר לך שבמהלך ארבעה ימים, מיום המשחק עד ליום השימוע, אותה הנהלה הייתה שותפה לעליהום על מנויי שער 5, ופיזרה פרסומים לפיה היא בעד סגירתו של השער, ומתכוונת לעשות זאת בעצמה (מעניין מה תהיה ההתייחסות של בית המשפט לבית דין מושחת שבו התקשורת מנהלת את השימוע בין העבירה לדיון עצמו, כשבסוף יוצא ראש האיגוד שאליו כפוף בית הדין וקובע מה יהיה העונש יום לפני הדיון, והפלא ופלא זהו העונש שמוחלט בסופו של דבר).
מה שאתה אומר הוא נכון חלקית.
לעונש יש עוד מטרה אחת נוספת וזה להרתיע. תדע שאם תישה משהו לא בסדר, תישא בתוצאות. לא אומר שהעונש הספציפי הזה משרת את המטרה, אבל זה לא רק למנוע מאנשים להיכנס למגרש בשביל שלא יעשו את זה יותר.
אתה כביכול אמור לעשות את החשבון שאם תקרא קריאות שואה, או כל דבר אחר שאינו חוקי כרגע מבחינת ההתאחדות, תיענש. לא תיכנס למשחק, תשלם עוד כסף, הקבוצה תאבד נקודות.