Red Pride כתב:
הקיצוץ:
ככל הנראה צנציפר לקח מידע לא מהימן על קיצוץ בתקציב - קיצוץ טבעי כתוצאה מהחזר החובות, והפך אותו לקיצוץ במשכורות השחקנים. בחיי שאוהדי הפועל הם האוהדים הטיפשים בארץ. לא משנה כמה פעמים יווכח להם כי האפסים שמסקרים אותם משקרים, מסלפים ויוצרים אווירת נכאים מכוונת כתוצאה משנאה אנטישמית להפועל, האוהדים ימשיכו לבלוע בתאווה את הבלופים שלהם. צנציפר ללא ספק השיג מה שרצה בזכות הכתבה העלובה שלו.
אגב, הטענות שלי הן גם כלפי המועדון שלא תובע כל ליצן שמפרסם בדיות על הקבוצה, מכבי הוכיחה שאפשר לסלק את התקשורת ועדיין לקבל יחס טוב יותר ממה שהפועל מקבלת. זו האכזבה הכי גדולה שלי מההנהלה הנוכחית, שלא השכילה להילחם בתקשורת האנטישמית, לתבוע ולהתלונן למועצת העיתונות עד שהחלאות יפחדו לכתוב המצאות, כמו שמפחדים מהמחלה.
העיכוב במשכורות:
כבירי כבר התראיין בעבר לגלובס וסיפר שם שעיכוב במשכורות הוא כשל שהוא לא מוכן להשלים עימו. נוצרו נסיבות כאלו, שככל הנראה לא הייתה ברירה. אני מחכה לגרסה של כבירי וההנהלה שתינתן במפגש הנהלה-אוהדים הבא, עד אז לא מוכן להאמין לאף אוהד בית"ר שמסקר אותנו ומטרתו לחולל בוקה ומבולקה ואווירת פאניקה שלילית סביב המועדון.
עוד דבר חשוב לא פחות, בכל הסאגה הנוכחית, מעולם לא היו חייבים לשחקנים מעל למשכורת אחת, קרי לא מדובר בהלנת שכר, אלא בעיכוב בלבד של משכורת אחת, שנוצרה עקב קשיים תזרימיים ולא בהחלטה מכוונת, כפי שנעשה במחלה-סל אחרי הדרבי.
יתרה מכך, ישנן ערבויות בבקרה לשכר השחקנים, כלומר אין סכנה שהמשכורות לא תשולמנה, ואין סיבה לפנות לבית דין לעבודה.
דבר שלישי, כשמסתכלים על איזה סכום מדובר, מבינים שזו פגיעה די זניחה בשחקנים: היות ומעוכב שכרם, שחקן היה יכול לקחת הלוואה לטווח קצר בגובה משכורת אחת, והנזק היחיד שנגרם לו הינו תשלום הריבית על ההלוואה. השכר הגבוהה ביותר שמשולם במועדון הינו סדר גודל של 300 אלף דולר נטו לעונה, קרי הלוואה של כ-30 אלף דולר.
בימינו ניתן לקחת הלוואה בריבית נמוכה מאד, לכל היותר 3-4 אחוז ריבית לשנה, קרי ריבית של כ-1000 דולר לשנה, ומכיוון שמדובר להלוואה לחצי שנה בלבד, מדובר על פגיעה של לכל היותר 500 דולר בשחקנים, וזו כאמור הפגיעה המקסימלית במשתכרים הבכירים ביותר, לרוב השחקנים מדובר בכמה מאות שקלים בודדות.
מספיק שכבירי יפצה אותם עם טלויזיה או טאבלט חדיש, מתנה לראש השנה, וניתן יהיה לומר שהכל יבוא על מקומו בשלום.
אין בדבריי כל כוונה להצדיק את עיכוב המשכורות, אלא להציג אותם באור הנכון והמידתי - מדובר בעיכוב של פחות מחודש של משכורת אחת בלבד, לא בהלנת שכר מתמשכת, לא בהלנת שכר מכוונת, ואין מדובר במצב של "שוקת שבורה" בו השחקנים לא יקבלו לבסוף את שכרם אלא רק בעיכוב קל.
כל עוד כבירי לא הוכיח לנו אחרת, אני ממתין לשמוע את גרסתו במפגש שיתקיים, ולא לפגוע באמון ההדדי אותו הוא הרוויח בכבוד, בטח ובטח שלא על סמך כתבות זבל של כתבי אינטרנט כלומניקים בזויים, אשר מתפרנסים מלהכפיש את הפועל, לשביעות רצונם של הקוראים המזוהמים בצהוב שנכנסים לאייטמים עלינו יותר מאיתנו, ויותר מלאייטמים על הקבוצות שלהם. זה לא יגמר עד שלא יתבעו את השרמוטות האלה, ויפה שעה אחת קודם.
אתה יודע שלא רק שחקנים לא קיבלו משכורת? אנשי מנהלה אנשים שעובדים במחלקות הנוער גם הם לא קיבלו משכורות.
ולא מדובר במשכורות גבוהות...