בר קולמוסא כתב:
אני לא חושב שהם פספסו את זה. שגיב עלה ליציע ככל הנראה מטעמי משמעת או משיקולים דומים, מישהו יכול להגיד בוודאות שזה לא היה נחוץ? שהיכולת הטובה שלו לאחרונה היא לא גם הודות לזה?
רובינו חשבנו שיש בו פונציאל, גם בתקופות הפחות טובות שלו (ועוד טבעי שיהיו לו כאלו), אבל גם ראינו שהוא דיי גמגם בהזדמנויות שהוא קיבל, חיפש את המסובך, התמזמז עם הכדור ועוד כל מיני. בלי קשר, יתכן שהוא כן היה צריך ניעור או חינוך או וואטאבר. כאילו אם עכשיו הוא טוב אז ״למה העלו אותו ליציע, יכל היה לשחק ולהיות טוב״, ואם הוא היה עכשיו רע אז ״למה העלו אותו ליציע, גמרו את השחקן״. אמנם מעולם לא אימנתי כדורגל ולא פיתחתי שחקנים, אבל יש סיכוי שזה דווקא עושה טוב לשחקן צעיר.
בכל מקרה אני פשוט שמח שיודעים לתת לו את הקרדיט בזמן הזה, ושהוא מתברג להרכב כמו שכולנו קיווינו שיהיה
אז אני שוב אומר. מי שחושב בצורה כזאת פשוט לא מבין בני אדם ברמה הבסיסית ביותר.
אין שום סיכוי שבעולם שהמאמנים האלה אמרו ״וואלה הוא כישרון ענק, יותר טוב מכל מה שיש לי בסגל, אבל בוא נשים אותו שלושה חודשים ביציע ונביא אותו מרחק פסע אחד מעזיבה של המועדון כדי להרוויח אותו יום אחד בעתיד אולי״. זו מחשבה כל כך מטופשת ומעוותת, שעוסקת בהצדקה בדיעבד ללא כל בסיס, שאין אפילו מאיפה להתחיל לנתח כמה היא לא הגיונית.
הקבוצה בינתיים מתפרקת, לא מסוגלת לשים גול, מסתבכת בתחתית, שני המאמנים הנ״ל נכשלים כישלון מוחץ ומוחלפים. וכל זה אולי יכל להמנע אם הם היו נותנים לשחקן הכי טוב שלהם בחלק הקדמי לשחק. אתה חושב שמה שמעניין אותם זה מה יקרה בעתיד עם שגיב יחזקאל ולא פאקינג הישרדות בסיסית? של הקבוצה ושלהם? אז אני מבטיח לך שמה שמדבר במצבים כאלה זה יצר הישרדות. ואם הם היו מזהים את הכישרון של שגיב, הם היו נותנים לו לשחק 90 דקות כל משחק בקבוצה הזאת. לא היתה להם שום תכנית חינוך ארוכת טווח ומי שחושב ככה הוא נאיבי וזה בלשון עדינה.
יש פה שילוב של מאמנים גרועים בלי עין לכדורגל יחד עם אנשים שמונעים ע״י אגו (באדיר מחק אותו אחרי התקרית שצעק עליו בחזרה באימון כי ״מי זה הילד הפישר הזה שיענה לי״ וכי באדיר עצמו מאמן צעיר שאין לו מספיק ביטחון בסמכות שלו בקבוצה והוא הוציא את זה מפרופורציה). זה כל הסיפור. מי שרוצה להמציא פה איזה master plan לחינוך הילד כדי להרגיש טוב עם עצמו, תפדל, אבל אני מבטיח לו שאין לזה שום בסיס.