אהלן יגאל, מדבר עירד מעיתון "הארץ". אהלן, מה נשמע?
בסדר. תגיד, הפרישה היא סופית? כן, ברור, מה זה.
היו דברים מעולם. לא, לא, קיבלתי החלטה, אני שלם איתה. אמרתי שאם אני לא ממשיך בהפועל ת"א אני פורש.
אגב, עם כל המונדיאל ברקע ועם זה שגם יניב קטן פרש באותו יום זה איכשהו עבר מתחת לרדאר. הפרישה שלך לא זכתה לכותרות שלהן היא ראויה. כן, אנשים עוד לא הפנימו את זה בכלל, הודעתי את זה וזה לא עשה כזה רעש.
עשית כבר איזה ראיון? כן, היה בערוץ 5 בחדשות ויהיה גם בערוץ של ONE. ת'אמת, אני מקווה - הם אומרים שיש תחרות ביניהם, מי שמצליח ראשון, לא יודע מה הסיפור שלהם. בגלל שערוץ הספורט צילם אותי ראשון אז אולי הם לא ישדרו.
תגיד, אבל למה אתה ויניב קטן פרשתם ביחד? לפחות הייתם מחלקים את זה לימים שונים שכל אחד יקבל את תשומת הלב המגיעה לו. לא, זה יצא במקרה. היתה לי שיחה עם איל (ברקוביץ' – ע"צ) בצהריים ויצאתי מהשיחה וקיבלתי את ההחלטה הזו.
זה אירוני קצת שאתם פורשים ביחד, נדמה לי שיניב קטן היה השחקן שהקשה עליך הכי הרבה. כשהוא היה בשיאו, היה לך קשה מאוד להתמודד אתו. למה? לא, זה לא נכון. איך הגעת לזה?
אני זוכר את קטן עושה לך הרבה כאבי ראש. לא, יניב היה שחקן מצוין, כל פעם זה התמודדויות שונות, פעם אני, פעם הוא, פעם שחקן אחר. אין פה משהו קבוע.
אז מי היה השחקן שהכי היה קשה לך להתמודד אתו בקריירה כמגן? אין מישהו מסוים. באירופה היה את ג'אנפרנקו זולה כשהיינו מול צ'לסי והיה קשה. אתה יודע דווקא את מי אני זוכר? מי?
כששיחקתם נגד סנט אטיין היה להם אחד, דימיטארי פאיה, היום הוא במארסיי. שחקן כנף כזה. כן, כל משחק הוא שונה. קרה שבאותו משחק לא הייתי כל כך טוב, אתה מבין?
הוא הרג אותך במשחק בבלומפילד. לא, זה לא משהו שאני זוכר את זה ואומר לעצמי "וואי, מה הוא עשה כאילו".
בגלל זה שאלתי מי בליגה לאורך שנים היה לך קשה במיוחד מולו. עכשיו אתה כבר יכול לספר, זה מאחוריך. לא, אני אומר לך את האמת, לא יודע מה אתה מתעסק בזה עכשיו. אתה רוצה לדבר אתי על הפרישה ומדבר אתי על מה היה לי קשה. כאילו לא מבין את הראיון הזה, ת'אמת אני אומר. משהו מוזר בזה, לא משנה, איך שאתה מרגיש.
תגיד, אתה בקשר עם אילן בכר? כן, בקשר אתו, בטח.
2001/02 היתה העונה הכי טובה בקריירה, של שניכם אני חושב. נכון.
אחריה הוא קיבל חוזה בראסינג סנטאנדר, לך היתה הצעה מפרוג'יה האיטלקית. נכון.
והמשכת בהפועל. למה? כי לא הסתדרתי מבחינה כספית שם, רציתי קצת יותר כסף ובדיעבד, יכול להיות שזו היתה טעות. מבחינתי, לא מיציתי את הקטע האירופי, רציתי באמת לצאת וזה לא הסתדר. זהו, אתה מבין?
אגב, אתה זוכר כמה הפועל שילמה עליכם כששניכם עברתם ממכבי הרצליה? חצי מיליון דולר, משהו כזה. זה היה המון כסף.
סידרתם אז לאריאל שיימן תקציב לשנים. כן, הוא הסתדר.
אחרי זה, בגיל 37, הפועל שילמה עליך להפועל פ"ת 80 אלף שקל בשביל להחזיר אותך. 38, למה 37? זה היה בינואר לפני שנתיים.
שייע פייגנבוים. הציל את הפועל תל אביב ב-2005 שייע. "היתה עונה חוויה". צילום: ניר קידר ראיתי שאתה שיאן ההופעות בכל הזמנים בדרבי התל אביבי. כן, כן, 34. אם זה כולל את גביע הטוטו אז יש לי יותר. יותר מ-40.
להערכתך יש לך יותר ניצחונות מהפסדים? כן, כן, בטח.
אבל איזה הבדל עכשיו. ב-2008/09, אחרי אחד הניצחונות, אמרת שמכבי עושים במכנסיים כשהם רואים את הפועל, ובשנתיים האחרונות... הנה, אתה רואה, הכל התהפך עכשיו. בא בן אדם שיש לו המון כסף, השקיע בקבוצה, הביא שחקנים ברמה גבוהה מאוד. כסף זה שם המשחק בעצם, אתה מבין? ברגע שיש כסף אתה יכול להביא איזה שחקנים שאתה רוצה.
למכבי היה כסף גם בשנים שקרעתם אותם. כן, אבל לא ככה, לא ככה, לא באותו קנה מידה. הביאו שחקנים טובים, אבל לא מספיק טובים בשביל להתמודד אתנו אז. עכשיו הם טובים יותר, אין מה להגיד.
כמו שזה נראה, מכבי תמשיך לשלוט בעיר ובליגה בשנים הקרובות. מכבי? כן, כמו שזה נראה אז כן. זה יכול להפוך כמו מכבי ת"א כדורסל, אם באמת הוא יישאר בקבוצה הבן אדם הזה (מיטש גולדהאר – ע"צ).
תגיד, שמעת מי עוד פרש מכדורגל לפני כמה ימים? מי? גיא צרפתי פרש.
נכון. וגם טל חן. טל חן גם פרש, נכון.
כמה מלים על הבחור. בכל זאת, שיתפתם פעולה לא מעט. כן, שיחקתי אתו המון שנים בהפועל. שחקן מאוד חיובי, בן אדם טוב, תקופה טובה היתה לי אתו שם. אחלה שחקן, עשה קריירה יפה. נראה לי שהוא פרש בגלל פציעה בברך או משהו.
כן. למה רדפת אחריו עם סכין בזמנו במחנה אימונים באירופה? בוא נמשיך נשמה, עזוב, לא מתאים שתחתור לזה עכשיו. עזוב.
לא, זה פשוט מצחיק כי טל חן זה כנראה האיש היחיד בעולם שהצליח להוציא אותך מהאדישות המפורסמת. קורה, כל בן אדם מתעצבן לפעמים. הכל עבר, הכל בסדר.
האמת שכל בן אדם מתעצבן, אבל אותך אף פעם לא ראיתי מתעצבן. אתה רואה. כן, לוקח לי זמן להתעצבן.
עברת אצל דרור קשטן, אלי גוטמן, יצחק שום, גיא לוזון, יוסי אבוקסיס, רן בן שמעון. כל כך הרבה מאמנים, אבל אני מניח שתסכים שהמאמן הכי גדול שאימן אותך זה שייע פייגנבוים. (שתיקה קצרה) אז בהרצליה הוא באמת נתן לי את הבמה, נתן לי לשחק את מלוא המשחקים. בזכות העונה הזו שהוא נתן לי, נתתי עונה מצוינת ועברתי להפועל ת"א אחרי זה. גם את אילן בכר הוא הפך מחלוץ למגן.
טל חן. "עזוב, לא מתאים שתחתור לזה עכשיו. עזוב" טל חן. "עזוב, לא מתאים שתחתור לזה עכשיו. עזוב". צילום: ספי מגריזו היית עם שייע במסע הישרדות בהפועל. נכון. שייע גם בא אז עם שלום תקווה, היתה עונה חוויה. כאילו עונה קשה מבחינת ניצחונות והיינו בתחתית, אבל נהניתי מאוד, עונה מרגשת.
היית חלק מהדאבל של שנת 2000, אבל אתה לא מתבאס שפספסת את הדאבל של 2010, כשגוטמן הביא בתחילת העונה את דדי בן דיין במקומך? כן, לא רציתי. קרו הדברים איך שקרו, הביאו את דדי, זה בא לי בהפתעה, לא הייתי מוכן לזה. אתה יודע, לפעמים יש דברים חזקים יותר ממך.
שקלת פעם לרשום כפטנט את תרגיל יגאל אנטבי המפורסם? מה זה, להיכנס לאמצע?
כן, התרגיל שאתה עושה כאילו אתה רץ על הקו ואז מעביר עם שמאל מאחורי רגל ימין וחותך לאמצע. (צוחק) פטנט, אה? כן, הייתי עושה את זה הרבה. אפילו ששחקנים כבר היו יודעים שאני עושה את זה היה קשה להם לקחת את הכדור.
הזכרנו קצת את האדישות שלך. שי אבוטבול למשל הוא בן אדם דומיננטי מאוד בחדר ההלבשה. גם וואליד באדיר היה כזה. אתה אף פעם לא היית אדם קולני או מנהיג. יכול להיות שבגלל זה לא קיבלת את סרט הקפטן? יכול להיות. מטבעי אני בן אדם שקט, בן אדם שלו. אני זורם עם כל דבר, אין לי בעיה. סרט הקפטן לא עניין אותי ואף פעם לא היה בראש מעייני, אני לא אחד שמחפש לשים את הסרט על היד. החליטו מה שהחליטו, לא רצו לתת – שלא ייתנו. אני לא אחד שרודף אחרי כבוד.
אתה מרגיש שהקהל של הפועל העריך אותך מספיק? כן, היה לי נורא כיף עם הקהל הזה. קהל מדהים, כמובן שיש לשחקן תקופות טובות פחות וטובות יותר. אין מה לעשות, היתה לי קריירה ארוכה מאוד, אבל בסך הכל, בגדול, קהל מדהים, קהל נפלא, קהל שתומך תמיד אפילו ברגעים הכי קשים. אני מעריך מאוד את הקהל הזה, אוהב אותו וקרוב אליו מאוד.
ולמרות זאת, שיר השחקן שלך לא היה חזק כמו שהיית מצפה משחקן כל כך ותיק. (צוחק) איזה שאלות יש לך, תאמין לי אתה.
מה, אני לא צודק? פעם אפילו ב"שירים ושערים" ביקשת שיחליפו לך אותו. פייי זה היה מזמן, אתה מדבר איתי לפני 15 שנה אולי.
מה לעשות, אתה 70 שנה בכדורגל. אמרתי את זה לרדיו, נכון. אמרתי שיחליפו. לא החליפו.
ככה, דרך התקשורת? אני בן אדם זורם, אמרתי לך, אני קליל כזה. לא אחד שנתקע ומחפש...
אבל בסדר, סחב השיר "בועט ברגל שמאל, מבקיע את הגול". כן, כן, יזכרו את זה לעוד הרבה שנים.
לא כבשת הרבה, אבל כשכן היו כמה בעיטות אדירות לחיבורים. כן, יש לי שערים יפים, כן. כל שער בקריירה הוא בצבע, לא שערים פשוטים.
בעל הבית בעננים גולדהאר. "ברגע שיש כסף אתה יכול להביא איזה שחקנים שאתה רוצה". צילום: שרון בוקוב יש את הקטע שכבר כמה שנים טובות אתה לא שומר קרוב, נתת לשחקנים כמה מטרים העיקר שלא ינסו לקחת אותך באחד על אחד. זה משהו שהתחלת לעשות בגלל מודעות לזה שאין לך את המהירות של פעם? לא מסכים אתך, למה אתה אומר? כשצריך אני קרוב, לפעמים כשהיריב בא עם הפנים אז אני טיפה יותר משהה אותו, תלוי בסיטואציה. אין לי בעיה עם גיל ויש לי יכולת גופנית מצוינת. אני מרגיש טוב והכל בסדר.
ספר באמת, זה הרי דבר מדהים, אין מה לומר: להיות בגיל 40 בכושר גופני כזה, כל כך מעט פציעות. מה הסוד שלך בעצם? לשמור על חיים ספורטיביים, להתאמן כמו שצריך. לא עשיתי הנחות לעצמי בשום דבר, להשתתף בכל האימונים. זה גם עניין של גנטיקה ומבנה גוף. וגם מזל.
תזונה? תזונה נכונה, אוכלים מה שצריך.
אתה לא צמחוני במקרה. לא, מה פתאום, אני אוכל הכל.
אתה גם נראה בן 30, בפנים. בורא עולם נתן לי את המתנה הזו ואני שמח על זה.
שלא תשמין לי עכשיו, אה? לא, אין סיכוי. אמשיך להתאמן, אמשיך לשחק בשכונה, אעשה ספורט, אני אוהב את זה.
העניין עם הכושר הגופני בלט כל כך בשנתיים האחרונות. הביאו שחקנים כמו שמעון הרוש ואלירן דנין שהיו אמורים לשחק על חשבונך, אבל הם כל הזמן פציעות ומתיחות שריר ומחסור בכושר גופני. בסוף, אתה משחק במקומם. נכון, נכון. גם השנה, אחרי הרבה זמן שלא שיחקתי נכנסתי לשחק נגד רמת השרון משחק שלם וכאילו ששיחקתי לפני זה חודש. אני רץ ומרגיש טוב והכל בסדר, השרירים בסדר גמור, הכל כרגיל. גם אותי זה הפליא, כאילו מכונה משומנת, לא יודע איך להסביר את זה. באמת מתנה.
העובדה שכל הזמן חזרו אל האופציה שלך גם מראה שיש להפועל בעיית מגנים בשנים האחרונות. יש בעיית מגנים, אבל זה שחזרו לאופציה שלי זה אומר שאני יכול עדיין לתת, זה אומר שאני משחק טוב ושיש לי יכולות גם גופניות וגם מקצועיות והוכחתי את זה לא פעם, גם בגיל הזה.
בראייה כוללת יותר – יש תחושה שזו נקודת התורפה של הכדורגל הישראלי והנבחרת. אין מגנים כמו פעם. כן, זו באמת בעיה, אין מגנים שבאמת יסחבו את הנבחרת. אולי בעתיד. פעם היו הרבה יותר – נג'ואן גרייב ודוד אמסלם ואדורם קייסי והיה אותי. זה משתנה, פעם לא היו חלוצים, עכשיו יש יותר חלוצים ופחות מגנים. כל תקופה היא אחרת.
אגב נבחרת, היתה לך את הבעיה עם הצבא. תזכיר איך זה הסתדר בסוף. הסתדר, יצרתי תקדים. מי שלא עשה צבא לא היה יכול להיות בנבחרת. כשאברם גרנט היה מאמן עשו את כל המאמצים שאעשה שירות באיזה בית ספר לילדים מוגבלים, שאהיה שלוש פעמים בשבוע שם לשעתיים, שירות כזה לקהילה ואז אוכל לשחק בנבחרת. אני הייתי הראשון.
צבא לא עשית בזמנו בגלל בעיית יציאות לאימונים? כן, בדיוק, לא הסתדרתי. הייתי אז בנוער.
של מכבי ת"א. כן, לא הייתי יוצא לא לאימונים, לא למשחקים, בקושי הייתי מתאמן. רציתי רק את הכדורגל, לא רציתי לוותר על זה.
עכשיו אתה רוצה להשתלב גם בכדורגל, או שיש לך כיוון אחר? אני רוצה קצת חופש כרגע, קצת לנקות את הראש. אולי בעתיד אשתלב.
מעניין אותך לאמן? כרגע לא, יכול להיות שבהמשך זה יבוא לי, אבל כרגע לא.
בגיל 30. "כל שער בקריירה הוא בצבע" בגיל 30. "כל שער בקריירה הוא בצבע". צילום: מוטי קמחי ויש לך עסק. יש לי בית מאפה כבר שמונה חודשים בחולון.
במה אתם מתמחים? בהכל, כל סוגי המאפים, פיצות, הכל מהכל יש לנו פה. אתה מוזמן לבוא לבקר.
אתה זורק פיצות באוויר? לא, יש אופה שעושה את זה.
אתה נמצא בדלפק? כן, גם בדלפק, מה שצריך לעשות. אני הרבה שעות פה, גם תוך כדי ששיחקתי בעונה האחרונה עשיתי את זה - קם ב-05:00 בבוקר, הולך לעסק.
לסיום, איך אתה רואה את העונה הקרובה של הפועל? דיברת עם ברקוביץ', הבנת ממנו פחות או יותר מה התוכניות שלו. יש בסיס להפועל ת"א, שחקנים טובים וצעירים שישתלבו. אני יודע שרוצים להביא עוד, אבל יהיה להם קצת קשה עם התקציב.
התחושה של הרבה אנשים היא שהקבוצה הולכת לעונה קשה, אולי אפילו חלק תחתון של הטבלה. לא יודע אם חלק תחתון, אבל לא יהיה להפועל קל השנה. אני מקווה בשבילם שיצליחו להיות בצמרת כמו שתמיד הפועל רגילה להיות.
על מי הולכים לבנות מגן שמאלי? לדעתי אורי כהן, יש את אורי כהן. כנראה שהוא יתחיל לשחק ונראה מה יהיה. הוא עם המון פוטנציאל, יכול לפרוץ.
תסריט לא דמיוני, אבל קצת מופרך: בעוד חודש-חודשיים רואים שיש בעיה, ברקוביץ' מרים לך טלפון ואומר "יגאל, בוא, עשה קאמבק". (צוחק) לא, זה לא ריאלי מה שאתה אומר. לא, לא, אני סיימתי, מספיק, זהו. קיבלתי החלטה וזהו.
בסדר יגאל, אני מאוד מודה לך על השיחה הזו ובהצלחה באזרחות. תודה רבה.
|