תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 23:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שורש היריבות בין הפועל לבית"ר
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
למישהו יש קישור לסרט הזר שעשו לפני כמה שנים על היריבות בין ביתר להפועל?
חיפשתי נואשות ולא מצאתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שורש היריבות בין הפועל לבית
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 15:31 
kobster כתב:
אבי כתב:
kobster כתב:
כמעט 20 שנה עברו ואני עדיין לא מבין על מי רואי חדד שמר בגול האחרון.
היה משחק אש והיה סיבוב שלישי מעולה שלנו כשרביבו התאקלם סופית והרים את כל הקבוצה יחד איתו.
במיוחד זכור משחק מול אשדוד באותו סיבוב שפשוט פירקנו אותם בי"א עם חמישיה, אולי המשחק הכי טוב של הפועל באשדוד ביחד עם הרביעיה בדאבל האחרון.
היתה קבוצה מרגשת ב 93/4, הקבוצה היחידה בתקופת סיני שבאמת נראתה כמו קבוצה.

הקבוצה של 94/95 היתה יותר טובה

לא מסכים. החלק השני של 93/4 היה הטוב ביותר בכל התקופה של סיני.
הגענו לגמר הגביע, עמדנו יפה מול שלושת הגדולות ואת הקבוצות ברמה שלנו ניצחנו בצורה מרשימה.
לקח לרביבו זמן לתפוס את המקום שלו אבל החלק הקדמי שלו יחד עם מדר,מרקו ושירזי היה חלק קדמי טוב מאוד יחסית לליגה.

היה לנו חצי שני באמת מצויין אבל זה היה כבר די גרבג' טיים ואחרי תחילת עונה קטסטרופלית.
הקבוצה של 94/5 היתה יציבה לאורך כל העונה בלי הפסדים ל*כבי וחיפה (כולל נצחון על כל אחת מהן) ורק מי שעבר את השנים 91-94 מבין איזה הישג זה היה.
קבוצה שהפסידה רק 5 משחקים (ושוב רק מי חי את תקופת סיני יכול להבין את ההישג הזה)
אז יכול להיות שהיא היתה קצת פחות מבריקה מבחינת כדורגל כי לא היה לה שחקן בקליבר של רביבו, אבל כקבוצה לאורך עונה שלמה היא היתה טובה יותר וזו היתה העונה שהכי נהנתי בה לראות את הפועל בתקופת סיני.
אם רביבו ממשיך גם לעונה הזאת אז כנראה שגם היינו מתמודדים בה על אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שורש היריבות בין הפועל לבית
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 15:53 
אבי כתב:
kobster כתב:
אבי כתב:
kobster כתב:
כמעט 20 שנה עברו ואני עדיין לא מבין על מי רואי חדד שמר בגול האחרון.
היה משחק אש והיה סיבוב שלישי מעולה שלנו כשרביבו התאקלם סופית והרים את כל הקבוצה יחד איתו.
במיוחד זכור משחק מול אשדוד באותו סיבוב שפשוט פירקנו אותם בי"א עם חמישיה, אולי המשחק הכי טוב של הפועל באשדוד ביחד עם הרביעיה בדאבל האחרון.
היתה קבוצה מרגשת ב 93/4, הקבוצה היחידה בתקופת סיני שבאמת נראתה כמו קבוצה.

הקבוצה של 94/95 היתה יותר טובה

לא מסכים. החלק השני של 93/4 היה הטוב ביותר בכל התקופה של סיני.
הגענו לגמר הגביע, עמדנו יפה מול שלושת הגדולות ואת הקבוצות ברמה שלנו ניצחנו בצורה מרשימה.
לקח לרביבו זמן לתפוס את המקום שלו אבל החלק הקדמי שלו יחד עם מדר,מרקו ושירזי היה חלק קדמי טוב מאוד יחסית לליגה.

היה לנו חצי שני באמת מצויין אבל זה היה כבר די גרבג' טיים ואחרי תחילת עונה קטסטרופלית.
הקבוצה של 94/5 היתה יציבה לאורך כל העונה בלי הפסדים ל*כבי וחיפה (כולל נצחון על כל אחת מהן) ורק מי שעבר את השנים 91-94 מבין איזה הישג זה היה.
קבוצה שהפסידה רק 5 משחקים (ושוב רק מי חי את תקופת סיני יכול להבין את ההישג הזה)
אז יכול להיות שהיא היתה קצת פחות מבריקה מבחינת כדורגל כי לא היה לה שחקן בקליבר של רביבו, אבל כקבוצה לאורך עונה שלמה היא היתה טובה יותר וזו היתה העונה שהכי נהנתי בה לראות את הפועל בתקופת סיני.
אם רביבו ממשיך גם לעונה הזאת אז כנראה שגם היינו מתמודדים בה על אליפות.

אי אפשר להגיד שהיא היתה יציבה. היה סיבוב ראשון טוב מאוד יחסית (בטח ביחס לציפיות), וסיבוב שני חלש. אם אני זוכר נכון, נצחון ראשון בסיבוב השני היה במחזור 9 או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שורש היריבות בין הפועל לבית"ר
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
ציטיאט כתב:
חיפשתי נואשות ולא מצאתי

ראיתי את זה לא מזמן בvimeo, תחפש שם.
(אני עם הפלאפון, אז אני לא יכול למצוא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:37 
kobster כתב:
redrony כתב:

תכלס.
תשמע, המחצית השניה בבלק אאוט לחלוטין מבחינתי ואפילו לא זכרתי איך היה הגול שלהם, אבל את הגול של לזר אני זוכר מעולה כי ראינו איך הכדור טס לרשת של אסייג משער 5.
עצוב לראות את 7 סגור. נראה לי שזו היתה העונה שהגלו אותנו משם.

נראה לי שלא הייתי במשחק הזה והאמת שאני אפילו לא זוכר אותו, אבל אני כן זוכר את הטעות של מיקי דהאן שניסה לאגרף והשמיט לשער. רק עכשיו מתחבר לי גם שזה קרה במשחק הזה.
אם אני זוכר נכון אז היתה לו במשחק אחר עוד טעות דומה, שהוא שוב ניסה לאגרף ויצר גול. לדעתי הוא קיבל את זה מהקרן, או שאיזה כדור פשוט שהוא היה צריך לקלוט הוא הפך לקרן ולגול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שורש היריבות בין הפועל לבית"ר
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:40 
אבשה כתב:
kobster כתב:
redrony כתב:

תכלס.
תשמע, המחצית השניה בבלק אאוט לחלוטין מבחינתי ואפילו לא זכרתי איך היה הגול שלהם, אבל את הגול של לזר אני זוכר מעולה כי ראינו איך הכדור טס לרשת של אסייג משער 5.
עצוב לראות את 7 סגור. נראה לי שזו היתה העונה שהגלו אותנו משם.

נראה לי שלא הייתי במשחק הזה והאמת שאני אפילו לא זוכר אותו, אבל אני כן זוכר את הטעות של מיקי דהאן שניסה לאגרף והשמיט לשער. רק עכשיו מתחבר לי גם שזה קרה במשחק הזה.
אם אני זוכר נכון אז היתה לו במשחק אחר עוד טעות דומה, שהוא שוב ניסה לאגרף ויצר גול. לדעתי הוא קיבל את זה מהקרן, או שאיזה כדור פשוט שהוא היה צריך לקלוט הוא הפך לקרן ולגול.

היה לו משהו כזה בדקה הראשונה מול בית"ר מכדור חופשי מהחצי בערך. או שקיבלנו 4, או שזה ה2-2 שבן עמי השווה דקה 90 בנגיחה יפה לרצפה ולרשת העליונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:46 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

:LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:48 
בעצם ב2-2 של בן עמי הובלנו מגול יפה של אמסלם נראה לי, לפינה הרחוקה לשער 5. אז זה לא זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
מהרבה מאוד סיפורים ששמעתי שבשנות ה60 וה70 על אף היריבות הפוליטית לא היו מקרי אלימות עם אוהדי ביתר, ההפך מהרבה עדויות של אוהדים מבוגרים משתי הקבוצות כולם ציינו שהיתה אווירה כיפית של לשתות לפני משחקים יחד ("הפועל היו מביאים וויסקי תוצרת חוץ ואנחנו ערק תוצרת לבנון") מאז ועד היום כמובן זה התהפך לחלוטין.

אגב פוליטי, זכור לי מאוד טוב משחק בבלומפילד שהקונפטי של הפועל היו פתקי בחירות של העבודה (ברק ב99 נדמה לי?) ולעומת זאת הקונפטי של ביתר היה של ביבי, מישהו שיזכיר לנו את המשחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 18:01 
גמר גביע 99.
אין גביע אין אירופה אין ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 19:37 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
its-sick כתב:
כל הפוסטים האחרונים
https://www.facebook.com/ipi.tombi.3?hc_location=stream
הוא כל יום מוציא עוד פוסט או שניים בסדרת "הפועל תל-אביב – בית"ר ירושלים, שורשי הסכסוך".
גדול מהחיים :ROSE:

האחרון מהיום פשוט גמר אותי. גאוני!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2013, 19:39 
סמל אישי של המשתמש
שני האחרונים גדולים. גם האולטראס וגם כיפת הסלע.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013, 08:29 
סמל אישי של המשתמש
אבו-דגל כתב:
תמונה

:LAGUH!:

:LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013, 10:30 
סמל אישי של המשתמש
ציטיאט כתב:
חיפשתי נואשות ולא מצאתי

http://vimeo.com/25448017

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
אלי ישראלי העלה את סיני לשידור עם הקדמה למשחק ובלה בלה בלה ואמר לסיני שאי אפשר לשכוח את ה3-0 בימק"א וביקש שיספר את סיפור המשחק - סיני סירב (בצורה אפילו לא הכי נעימה).

זה היה נראה כאילו ממש לא היה תיאום לפני שהעלו אותו לשידור. הם בנו אייטם למשחק והוא חשב שהוא בא לדבר על מכבי פ"ת. אז מהנימוס נתנו לו לענות על שאלה אחת שקשורה לפ"ת ומיד הורידו אותו מהקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013, 11:48 
Maor7 כתב:
אלי ישראלי העלה את סיני לשידור עם הקדמה למשחק ובלה בלה בלה ואמר לסיני שאי אפשר לשכוח את ה3-0 בימק"א וביקש שיספר את סיפור המשחק - סיני סירב (בצורה אפילו לא הכי נעימה).

זה היה נראה כאילו ממש לא היה תיאום לפני שהעלו אותו לשידור. הם בנו אייטם למשחק והוא חשב שהוא בא לדבר על מכבי פ"ת. אז מהנימוס נתנו לו לענות על שאלה אחת שקשורה לפ"ת ומיד הורידו אותו מהקו.

1-3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2013, 19:25 
עפר דגמי לעולם כתב:
נתי - מדויק!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2013, 22:03 
חייבים לעשות שיר בסגנון של השיר הזה: (החל מ-1:40)
http://www.youtube.com/watch?v=HuYsDgRz ... detailpage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוקטובר 2013, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
הסכסוך בין הקהלים התחיל כבר מזמן. יש שיאמרו שההתחלה הייתה כבר ב-1969 במשחק בו נלחמה בית"ר על הירידה בעוד הפועל רצה לאליפות. אוהדי בית"ר התפרעו באותו משחק כמחאה על החלטות השיפוט ואפילו הפילו את הגדרות שבין היציע לכר הדשא.
לדעת יעקב הלל, שחקן בית"ר והפועל בעבר, הסכסוך התחיל דווקא בעונת 83/4: "מאז שסיני חתך לבית"ר את האליפות בימק"א, נוצר השבר בין הקבוצות ומאז זה רק מחריף".
אחרים טוענים שדווקא "משחק השרוכים" המפורסם בעונת 97/8, בעקבותיו זכתה בית"ר באליפות על חשבונה של הפועל היה הגורם העיקרי לקרע. "זה תמיד שני מחנות, ימין ושמאל, מזרחים ואשכנזים, זה אף פעם לא הולך ביחד. פעם זה היה שמעון גרשון שעבר בין הקבוצות ועשה בלאגן ופעם יוסי אבוקסיס. מה שבטוח זה שתמיד נוספת עוד אבן לחומה", אומר הלל
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 30&lang=HE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 15:39 
אבשה כתב:
איפשהוא בבוידעמים אצל אמא שלי שוכב לו איזה גיליון מצהיב של "שם המשחק" מסוף האלף הקודם, בתקופה שהפועל התקמבקו עם הרוכשים החדשים.
באותו הגיליון קבעו שסמל השנאה החדש של אוהדי בית"ר הוא מוישיק תאומים, ושבעידן שבו שחקנים מחליפים חולצות של מועדונים כמו גרביים (באותן העונות הייתה תחלופה גבוהה של שחקנים בין שתי הקבוצות) - הוא זה שמשמש להם כסמל החדש למפא"יניקיות האדומה והבכיינית שהם כ"כ מתעבים.
באותה הכתבה הם נתנו סקירה יפה על שורשי ההיסטוריה של השנאה הזאת מצד בית"ר, החל מאזור שנות השישים-שבעים וההתפרעות בבלומפילד עם קלדרון, ואיך במשך שנים שבית"ר (של ישראל המקופחת של אז) לא הצליחו לנצח את הפועל, ושבאותה התקופה סמל השנאה היוקדת שלהם היה שייע פייגנבוים, אשכנזי שתמיד דפק אותם עם איזה גול דרדלה בדקה האחרונה שעד שהתגלגל עד הרשת אז הפועל כבר היו מספיקים לברוח חזרה לת"א, ושהוא תמיד היה נתפס בעיניהם כמו איזה פקיד מפא"יניקי שרץ להתבכיין אצל השופטים. אח"כ כתבו על שנות השמונים, ואני לא זוכר אם הם כתבו שסיני היה היורש עם הגולים שתמיד דפקו אותם, או גילי לנדאו האשכזני היפה עם השיער הארוך שהם היו קוראים לו גילה.
כמובן שכתבתי את כל זה מהזיכרון, יום אחד אני אמצא את זה ואעלה לפה.

שם המשחק :ROSE:

UP! מצאתי!! :D

אוגוסט 98, דורון כהן:

תמונה

תמונה [/quote]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 16:52 
אבו-דגל כתב:
מהרבה מאוד סיפורים ששמעתי שבשנות ה60 וה70 על אף היריבות הפוליטית לא היו מקרי אלימות עם אוהדי ביתר, ההפך מהרבה עדויות של אוהדים מבוגרים משתי הקבוצות כולם ציינו שהיתה אווירה כיפית של לשתות לפני משחקים יחד ("הפועל היו מביאים וויסקי תוצרת חוץ ואנחנו ערק תוצרת לבנון") מאז ועד היום כמובן זה התהפך לחלוטין.

אגב פוליטי, זכור לי מאוד טוב משחק בבלומפילד שהקונפטי של הפועל היו פתקי בחירות של העבודה (ברק ב99 נדמה לי?) ולעומת זאת הקונפטי של ביתר היה של ביבי, מישהו שיזכיר לנו את המשחק?

היריבות הפוליטית הרגשית הרצינית התחילה בשנות ה-80. לפני זה היה ויכוח פוליטי, אבל אז התחילו תופעות כמו הערסיות שהרימה ראש והשנאה היוקדת.
הופיעו טביבים, שבצורה פרדוקסלית לכאורה התחילו לשנוא את ישראל הראשונה דוקא אחרי שהצליחו. הם מרגישים שלעולם לא יהיו ישראל הראשונה שמיוצגת בעינהם ע"י הקבוצה שהכי קרובה בעינהם לאלה שהקימו את המדינה. סתם מבוססים כמו מכבי לא מפריעים להם כמו שאר הרוח שהקימה את המדינה. כי בניגוד לכסף, הם משוכנעים שאת זה לעולם לא יהיה להם.
בקיצור "טביב" יוכל להיות הכי חזק ועדין לא בן אדם כמו שרואים בספין אחר של תסכולם - הגזענות כלפי מוסלמים.

כל שפע הפרטים על ארועי ספורט לא דומיננטי בהקשר לנושא. כשם שלא מסביר את השנאה של בית שאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: